1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Ќе помини се, да оздрави побрзо. А за на градинка ако направите прекин подолго време се прават само некои анализи за да го примат синчето пак. Инаку ништо друго.

На alana, Girl-Rabbit, Пчела и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Не ни тргнал во градинка, ич не бил.. се надевам на адаптација од Октомври ќе почне.. се ке помине, треба време, фала :*

На alana и Mari* им се допаѓа ова.
  3. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Абе нормално дека ќе имаш стомак цццц свашта. Јас додуше немав мн на мое огромно изненадување иако синко беше машала беблак од 4 кила. Ќе се врати назад делумно стомакот. И немој заради тоа зборување да скратиш од јадење - можи да му се прекрати млекото на малото, не дај боже.
    Оффф кога спомна за мезе и ракија, хехе можи само мезето со него да си го касниш, ама ако доиш немој ракија. Немај гајле, кога е со тебе и кога се грижи за вас. Кажи му што правеше бебушот денес. Се ќе биди во ред.

На thebabylover, Girl-Rabbit и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Епа подобро е така, јас прво мислев дека веќе почнал. Со среќа нека му е душиче. Колкав е?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    @macencef вчера 1год и 5 месеци :)

6. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    Hehehe srcko mal :) dodeka se svrtis ke porasni sin mi e edna godina pomal jas na godina i dva meseci na gradinka go pustiv, nema gajle, plus pobrzo ke se navikni ako e pomal. Denes sin mi mi velese doma doma, a mislese na gradinkata. Pa tocno veli toa mu e vtora doma. Potesko ke mi bidi koga ke pocni na uciliste i nema da ima koj da go cuva ama toa e ke se snajdime.

На alana, Girl-Rabbit и mariz им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Не се секирај за градинката @mariz вие веќе сте платиле, практично исто како да оди периодов. Местото ќе ви го чуваат, но можеш да им се јавиш во градинката и да им кажеш.
    Важно е се' што ви се случува побрзо да помине и да бидете здрави...еве Милица праќа бакнежи за баткото :) :hug:

На Mari*, flower30 и mariz им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Бакнежи и од Тео :hug::hug::hug:

На flower30 и Kitten им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Umorna sum od se, bukvalno od se, ne mozam vekje, zivcite mi se pri kraj, psihicki sum ]:)

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Да не сменивте прашок за перење или купка нешто?
    Ајде, не се секирај, ќе му помине! Јако момче е Тео!
    Пиши како поминавте на лекар...
    Бацки од Магде ;)

На Пчела и flower30 им се допаѓа ова.
  11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Олесниси се тука женче. Сите правиме така... :hug:

На girl-miri, Mari*, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Др рече типична алергија од храна, ни препиша друг сируп и диета.. па после понатака алерготестови, зашто голема алергија е ова... рече ова сирупче подобро било, дека ке го подсмири, а и да не се плашам ако нови искочат.. он битно не се однесува необично, супер си е.. сега ориз ке му варам да јаде :)

На Mama Maja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.318
    Кај сите Турци,таму и Асан,така викаат кај нас.
    Кога сте почнале да се жалите ај викам и јас (facepalm)Утрово синко си поврати убаво,еден грст шлајм,за после да си качи и тт,која ја има уште до 38 иде,но на моменти малаксува,на моменти плаче,на моменти весел е.Чорапчињата со оцет му ги натопив,ако качува нагоре и сируп ќе дадам.
    Капак на се,мм отече во образот,најверојатно гнојни кеси има.Тоа е кога се плаши да извади еден заб,сега и него да го негувам.А он уживал кога бил ,,болен,,:?::|Дека и по него имам време да одам.
    Ова е еде од оние денови кои едвај чекам да завршат и да дојде утре.Смачено ми е денес.
    Ај со помин на сите нека ни е. Одиме ние малку на воздуК(така вели синко)
    Убав ден,мамаситас!

На Sweetheart87, Mariangel, Mama Maja и 9 други им се допаѓа ова.
  14. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    А имаш идеја од што може да биде? Што јадел?

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Па незнам, после Грција почна да се нафрла, јадевме кифли од пекара таму, пиеше грчки јогурт, млеко.. купив и една инстант каша во лимено, од се може да е... свекрва ми кога го шетале ден пред да си одиме му дала некоја кифла со салама и кашкавал... не многу, ама сепак јадел од саламата... јадеше бисквити од таму, незнам ств...

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    zdravo,zdravo.Eve jas na rabota se ivinuvam za latinicava nemam na rab mak podrska.
    Denes nekako epten down sum.Me boli glava.Na pogreb bev.Na drugar mu pocina tatko mu.Nekako imam knedla vo grlovo,sakam da kazam zbor ne mi izleguva.Sakav podrska da mu dadam ama kaj sto go gledav kolku mu e tesko mene uste potesko.Go molese go prekolnuvase da stane ama ......Zosto,se prasuvam zosto nema red za tamo za na toj svet i nekoja selekcija.Covekot zlato,rabotnik ne viden,56 godini ne se izraduva da gi ozeni sinovite,da isceka vnuce.
    Gotovo mu vikam na mm ne se nerviram vise za gluposti ima i povazni raboti vo zivotov,bitno zivi i zdravi da sme drugoto se ke si dojde.Pa da vidam do koga ke me drzi ovoj pamet.
    Inace utre so drugarka mi ke izleguvame malku na soping i na kafence da se vidime.Taa ima sloboden den a jas standard vtora smena a maliot so baba e seuste utre ke bide denot posveten na mene.Za rucek ke napravam od vecerva i utre ke uzivam.Bidejki nezz nareden pat koga ke imam vakva prilika.
    @mariz guski do Teo i brzo oporavuvanje silen decko e.

На girl-miri, alana, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  17. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    мислам дека грците ставаат многу адитиви во пецивата, можно е реакција на тоа, јас сувомеснати на дете што не разбира не би му дала ни да проба

На girl-miri, Kaetana, Пчела и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    ДОбро вечер и од нас, ве читам но немам што да пишам,кај нас стандарт по дома, чистење, готвење, хранење, и так ани мине денот, шетаме додека е убаво времето па да го искористиме до максимум, само што се вративме од шетање ми заспа и еве ј аспие во количка ако ја преместам ќе ми се разбуди, леле луѓе секое утро во 5:30 станува(facepalm) па денес и двете почпладнево се одпсваме го испративме мм на рабта дека втора смена и ние скоро три саата кома бевме,утрово добив без никакви симптоми три дена порано а не да сум нервозна ауу страшно само му се дерам на мм ме гледа и се ми притрајува и вели ај малку смири се што вели калиас како да немам живци а допрва ми требаат, ете се пожалив ,пријатна вечер.

На eleni27, Mari*, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Бевме на педијатар ехо на колкови, докторот рече се е супер, бебе убаво си напредува, само така нека продолжи. :)

Денес земав да зачистам, па вечера да направам, децава во меѓувреме хранење, пелени, заспивање (се што ќе почнам со паузи правам:lol:). Сега седиме и го чекаме тато да јадеме заедно. :)

Се каам зошто не земав количка за близначиња, ама несакав да се трупам со колички и сега децата неможам да ги прошетам ако немам друштво. А жал ми е за големиот да седи се во соба, среќа дворот е огромен па тука по малце користи. Најавуваат уште утре убаво време кај нас и после температури од 19С и дожд:rain:.

Со мислите сум во Скопје, се секирам со земјотресиве, моите во зграда се па "убаво" осеќаат. Ај да се надеваме толку беше, нема повеќе.:whew:

На awl, eleni27, Mariangel и 10 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    153.051
    Uf kolku postovi od vcera vecef nemozam da iznacitam se. Jas standard ga uspivam makava rano samo ednas spiena i umorna. Bevmemalku nadvor zbesna poc a duri po zemja da lazi po drugine deca nemozam da ja dodrzam. Denov nesto mnogu nervozen i stresen na rabita doagam doma.puna kuka deca sin mi si sobral drustvo na gosti neznam zenava so koj pamet mu dozvolila ona od stoo saka da mu udovoli ke i se kaci na glava. Ama pa i roditelive na decava aj nie koga sme doma sum sobirala celo maalo ama vaka sami treba da im tekne deka zenata nemoze da misli i plus deca za koi ne e odgovorna. Ama se aj decava sakale mojot zapnal koga ke go podberam posle ke vidi on. I taka napnats se najadov i gi iznesov site nadvir ene gi uste igraat sd simnaa i drugite roditeli pa i mm jas se pribrav. Da ja legnam malava pa da se istusuram da izmijam kosa denovive od zemjotresive se se tusiram na brzina kosava ne sum si ja sredila.

На Girl-Rabbit, awl и Mari* им се допаѓа ова.