Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    10.671
    Каква е таа пренослива машина за перење? Леле уште тоа да му речам на маж ми.:rofl:

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    10.400
    Те молам линк од преносливата машина за перење.:D

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    2.059
    Треба да му ја отворам темава на мм да види дека не сум само јас ваква со пакувањето :D
    Годинава нема да одиме ние на одмор и тешко ми е едвај сум чекала да одиме ем раат тие 7 дена ем море плажа :D ама премала ќе биде бебушка ми е страв..можеби кога би имале уште еден пар па така... ама немаме и ќе си се бањаат во базени... штета немам ни двор за базен за мене |( :D
    Инаку ќерка ми си дојде ноќеска (facepalm)
    И рекла на тетка и аа не јас само дома може да спијам и утре ти пак земи ме ќе си играм преку ден :makeup:.
    Може згреши што ја врати така ја учиме да се враќа ама вика не сакав и да плаче и така си ја донесе во 1:30 :rofl:

На Aleks.mar и Carolin. им се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.171
    Допаѓања:
    19.029

Имате отворена покана 11 души сме со се деца де :rofl: 6 возрасни и 5 деца од 1 до 6 години, се машки се :sweat::rofl:
    Ама дружељубеви сме и гарантирам дека убаво ке си поминете.

Викаше мм комбе да сме изнајмеле најисплатливо било :rofl:

На kozuf, Yowannty и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    80
    јас ако се прашувам за мене уствари е тоа одмор ама барем тие саати на плажа ќе одмарам од МАМО ДОЈДИ МАМО АЈДЕ МАМО ДАЈ.... кога тие се занимаат тогаш само е мир у кучи. Инаку никаде без чадор :worried: се сеќавам бе порано сме оделе само со една крпа преку рамо обесена сега без цел гардеробер никаде

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    6.867
    @LadyR , лани за 4 дена носев за ќерка голем пакет памперси - повеќе од пола го вративме. Памперси за во вода - искористивме 10тина.
    Купаќи имав 3 за неа, поголем дел од времето само во памперс го помина и пончо на неа.
    Алишта, 2 пара пижами, 5 комплети со куси пантолони и блузички, 4 фустанчиња и 4 комплети тенки на долги. - Од ова ни пола не облековме. За долги беше топло, не знам ни иден пар дали искористивме воопшто.

Едно видео што гледав е дека треба бројот на денови да го множиш по 1,5 и толку алишта.
    Пример 8 дена - 8*1,5=12 во овие 12 еве за женско, пример 5-6 фустанчиња, 3-4 комплети на кратки, 2 на долги и толку е доволно.

7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    10.582
    А, јас фино лепо психички не сум спремна оваа година за одмор со 3 деца ( 4.5 год и 1 год.близнаци) штотуку проодени (fingers)

Можам да замислам колку багаж би имала8-|

На Трагедијаупмм, Lady Miami, le.soleil и 5 други им се допаѓа ова.
  8. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.943
    И тоа е мислам многу. Летно време најмногу искористени ми се ромперите. Најголем дел од денот сме на плажа таму е или во вода или на лежалка по памперс.
    За навечер ето по еден комплет за прошетка. Многу често ни се случувало да не излеземе секоја вечер на прошетка бидејќи заспале порано децата.

На Трагедијаупмм, Carolin. и Miss_S им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.900
    Леле што убаво со друштво. Јас многу сакам така негде да одиме. И ние сме цело друштво по Европа, конечно ќе се собереме оваа година пак заедно и многу се радувам, не си ги знаеме вторите деца. :)
    Иначе те прочитав за Тасос не се секирај. Супер ќе биде. Краток е траектот. Островот е преубав ќе се изнауживате. На траект не влегувајте сите со кола. Ти земи дете и оди од страна влези си, маж ти нека паркира. И проверете си дали има опција да платите за траект онлајн. Ако има често е многу поефтино.

—————
    Пакувањето на почеток е секогаш е енормно. После знаете точно што не ви треба или се може без тоа и не е неопходно. Јас секогаш носам тетри за перниците. Имам еден куп и тие ми се практични па во хотели ставам тетри преку перници. Годинава прв пат сме во кабина на траект. Иако коментарите на интернет беа дека е чисто, многу ми е шубе, па извадив постари чаршафи да исперам за таму.

2 големи куфери за годинава ми се во план, ама големи се ептен. Летните партали не фаќаат многу место за разлика на зима кога пакувам зимна гардероба. Од тие 2 куфери, еден го планирам за деца, а другиот пола ќе биде за нас двајца, а друга пола ќе бидат подароци. Една торбица обувки и количката во гепек. Една торба секогаш носам негде во нозе, со по неколку маички за менување оти детските седишта потат грбче така стегнати со каишите. Во таа торбица имам и сендвичи, кроасани, кекси и детски грицки. Пакет вода. Патуваме обично ноќе па за деца плус по едно дуксерче и летно ќебенце до нив. Една торба занимации за во кола, боенки и книги со стикери. По една играчка само во рака и толку. Пешкири за плажа и еден куп играчки имаат таму.
    Нешто пропуштам знам. Ама ако нешто дополнително треба ќе се купи таму. Нека стои списоков да го пре-читам пак. Ова ми е за 5 недели одмор.

Пишувам ама толку ми е нереално оваа година. Читам деновиве во неколку теми се збори за одмори па и веќе заминуваат некои. А мене овие 2 дена ми студи дуксер вратив на мене. Времево е толку променливо што ми се чини Март е, а не Јуни. Одење на одмор според времево ми се чини ко да е толку далечно, а и ние крај на месецов тргаме. Гледам сите возбудени, а јас толку чудно се осеќам, воопшто немам чувство дека ќе се трга наскоро… :?:

На Трагедијаупмм, Carolin. и LadyR им се допаѓа ова.
  10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.379
    https://ananas.mk/proizvod/prenosna-mini-masina-za-perenje-alista/2988552
    Оваа е хахаха. Фунционира, ја испробав. :D:D Не е голема само баш, не може две крпи наеднаш.

На merriel0, Feniksgirl и baguf4e им се допаѓа ова.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.379
    Ромпери зедов по два за секој ден. Плус на долги, на кратки. Навечер сигурно е посвежо.
    Ама за летно време ромпери се дефинитивно права ствар, цело време во тоа е бебе деновиве.

Памперси зедов еден пакет обични, еден за во вода. Ќе видам колку ќе се искористи од тоа. :D

На Трагедијаупмм и Carolin. им се допаѓа ова.
  12. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    112
    Благословена да си. Не знаев дека постои ова. Кога одевме на одмор, секој ден ги перев пешкирите на рака.

13. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    112
    Кога тргнувате на одмор со бебенце? Навечер или наутро? Многу лесно спие моево бебе, па се плашам да не сака да спие во седиштето и потоа да и се поремети ден со ноќ.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    10.671
    Какви памперси за вода зема?
    Ние планираме навечер да тргнеме, до сега сме немале проблем, продолжувала да спие, се надевам и следно ќе е така.

15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.485
    Реално, порано кога пакував у куфер све и свашта за на одмор ништо не износував. Затоа сеа идам на минимум, па и си преперувам зошто секогаш окапувам у нешто најпријатно за носење... Ама еве и кај моите за викенд коа идам на другата страна на Скопје, повеќе за комбинации и дотерување алишта и носам на беба него што е потребно. :lol:

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.379
    И јас исто бев. Ич не го сакав тој дел. :D Со ова раат. Па и како центрифуга има една минута хаха.

Памперс сплашерс зедов.

Иначе ние тргнавме сабајле околу 9 од Скопје. Пауза направивме Валандово кај моите. И преку Дојран, ни една кола немаше. Секогаш за одење преку Дојран одиме, побрзо се поминува.
    Секако чекин е после 14-15ч. А да стасам сабајле, да одам на плажа и да му стојат работите во кола дури не дојде време за чекин нема шанса. :D

На Трагедијаупмм и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  17. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    6.442
    А ако треба со авион да патувате како ќе се спакувате? :rofl::rofl:

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    9.462
    Затоа ќе одиме близу дур се толку мали :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    10.272
    Чекај малце, ова е сериозна машина за перење? Со детергент, со се?
    Ставаш алишта, ставаш детергент, пере, цеди? Како ставаш вода? Рачно? Одвод има?
    Мене не ми се случува да бидам збунета ама машинава ме збуни тотално :D

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.575
    Допаѓања:
    3.150
    Ако носиш машина, зошто по два ромпери дневно?

Мислам дека се е до организација. И заблуда е дека без нешто не се може.
    Изминативе 4 години имав доста службени патувања. И таму морав и официјана гардероба да носам, а носев куферче 55x40, а во него и мала пегла и едни официјани чевли.
    Изгледав секогаш супер и средена, со точно организирана гардероба за кој настан што ке облечам.
    Сами си го комплицираме животот мислејќи дека се нешто ке ти затреба.

На merriel0 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.