Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    2.045
    Рационално:D

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.386
    Хаха далеку дека е како нормална машина. Вода си ставаш, детергент ставаш и вклучуваш да врти. Има за одвод, и цевче се става ако треба подалеку да истече. Кога завршува, го отвараш одводот и истекува водата. За купачи, блузи е сосема океј. За крпа ако е подебела тешко. Нашите се сите тенки од Декатлон крпине, и супер доаѓа.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.612
    Допаѓања:
    9.386
    Да сум во авион секако ќе кратам. Ма да јас секогаш и со авион имам голем куфер. Еве пр бевме на крстарење две недели. Зедов голем и мал куфер, планирав облека како што. На крај пак плаќав на крузерот за перење. :D Едноставно таква сум. Не можам да кажам оваа блуза денес, другата за утре. Блуза повеќе од 4-5 часа не носам. Исто и бебево во ден повеќе пати го пресоблекувам. И затоа со мене имам полно облека...

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.330
    Допаѓања:
    6.897
    Јас освен ало не се изводени, поврати, или ептен да се извалка со песок/кал, не и менувам облека. Пример и сега кога е поголема. Во градинка оди во еден комплет, ако е чист кога ја земаме продолжува дома во истото. Пред спиење туш и алиштата за перење.
    Е вчера пример само што ја избањав и давав витамини некои, пола на неа си ги истури, така да и чистите алишта по 5 минути носење завршија за перење.

На одмор планирам пример наутро од соба до плажа фустанче/ромпер што да е, таму по купаќи. За во соба назад со крпата завиткана, како пончо има.
    Потоа во соба туш, истото фустанче да речеме. Тек ново нешто за вечерта за шетање.
    Ова ако не се извалка.
    Инаку за преперување сигурно ќе треба по нешто.

На Aleks.mar, Lady Miami, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    19.033
    Со бебе е помака за алишта, повратило, се испотило, памперс пуштил. Јас на одмор ептен веќе во кал ако се пикне па да го пресоблечам. Лани лом ми се правеше од каши и јадење ама па по боди седеше така да само бодиња преперував. Зимата имав изназемано партали пола не му ги облеков. Одсабајле ке излезевме да се истрча и на доручек со алиштата чисти до пред дремка бевме во апартман. Секогаш спие во пижами целосни. После истите алишта само скафандер одозгора и ајт. Се прљаше само на едно игралиште со земја што беше. Сеа за 9 дена имам земено:
    - 5 ромпери
    - 3 комплети по кратки
    - 3 шорцеви
    - 10 маички на кратки
    - 2 бодиња на долги
    - два пара по долги тренерки
    - 7 бодиња на кратки
    - чорапи
    - патики едни на него, едни сандали затворени и едни за во вода

Плус имам во ранецот ставено ромпер и резерва боди за да го пресоблечам ако нешто.

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.012
    Допаѓања:
    29.196
    FB_IMG_1749303849342.jpg
    Мхм

На Anturium, Carolin., Tea SK и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.330
    Допаѓања:
    6.897
    Како добра мајка, месеци унапред порачувам работи од Тему да ми се најдат за на одмор, за по пат, за во студио. Буквално ситници, мини играчиња, лепенки, што ми излегло во категорија toddler travel toys.
    Како подобра мајка потпикнував до кај ќе стасам низ куќа за да не ги најде ќерка.
    Е како најдобра мајка, се отепав на барање и пола работи за жива глава не можам да ги најдам каде сум ги ставила. (facepalm)

На Трагедијаупмм, Anturium, Carolin. и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.389
    Допаѓања:
    182.908
    Месец дена пред да се породам купив сет, една пеленка сина онаква голема за мотање бебе со капче, и дрвена округла плочка на која пишуваше “I’m here”. Одма добив идеа дека кога ќе се породам, уште во родилиште во првиот момент кога ќе успеам да станам ќе му ги сликам стапалцата на бебули со знакчето. Пеленката и капчето ги фрлив на перење, а дрвената плочка ја стаив на место да памтам кај е. Needless to say.. 2 ипол месеци подоцна уште не знам кај е тоа место што наводно ќе го памтев и цел мерак ми се руши. Ги помина маж ми милион пати тие продавници да земе друг таков сет, ама веќе не се наоѓаше ист и на крај зема друг кај што требаше на плочката да се допишат некои информации за бебето.. као име, висина, тежина и датум на раѓање. Ама ептен ми е криво, првата плочка поише мерак ми правеше, си пукнав од мака. Којзнае кога и каде ќе ја најдам, ако ја најдам некогаш. :D
    Од друга страна, сплет на околности бебе заврши во инкубатор со денови, па втората плочка “легна” повеќе.

На Carolin., Miss_S, Aleks.mar и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.012
    Допаѓања:
    29.196
    Јас среќа не купував
    Пред пораѓај на лист имав напишано нешто што мојот труднички мозок скроз го стави у фолдер со Небитни информации.
    Се породив, барај барај појма неам кај е. Земав напишав ново, ама не го дотерав ко првото :?:
    Го најдов првото после 2 дена, пред очи ми било цело време 8) На полица врз книга и не го приметував од книгата :rofl:

На Трагедијаупмм, Yowannty и merriel0 им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.330
    Допаѓања:
    6.897
    Абе не е pregnancy brain кај мене. Ама стварно абер немам кај се ставав работи. Ај секако треба да прередам плакари во спалната деновиве, па нешто може и ќе излезе.

Ако не да се молиме дека песокот на плажа е доволно интересен и ништо друго нема да ни треба :D

На Трагедијаупмм, Anturium и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.174
    Допаѓања:
    19.033

Eee јас исто со тракатанци од али за новороденче. И сите сум ги ставала во кутија од чевли демек таму се ке памтам long short story кутијата ја најдов зимава барајќи чизми:tmi:

На Anturium и Miss_S им се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.551
    Дефинитивно ова заборавање на ствари ни е заедничко на сите. За бебе на повојница добив крокс влечки бр 23ка (facepalm) Среќа што беа преслатки и многу ми правеа ќееф па не ругав толку дека по 2 год ќе ги носи. Ги ставив на место демек на сигурно дека нема да ги загубам и еве уште не сум ги нашла, 24 носи син ми :@

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.