Не не сум правела до сега, почекај некој ден да го направам па ќе ти пуштам од нашето мече слика ако сакаш ^^
Аирлија ние денес почнавме со вкусови. Како за прво тиквичка, мислам дека и се допадна или барем не беше згрозена хахахаха. Не знаеше баш што се случува, пола исплука, ама после тоа почна да голта. Инаку одлучив да почнам со зеленчук. Уште ми е малку нејасен фронтов на храна, во исто време и предизвик пошо сум несмасна и неискусна во кујна ама се охрабрив. Се решив да почнам вака пред 6 месеци бидејќи многу ми одбива млеко. Ќе терам по некоја моја замисла, многу ми е комплицирано по сите правила.
Ај да ве прашам, МРП ќерка ми нема примено. Треба да ја запишување во градинка, колку беше периодот од кога ќе тргне во градинка да се стави вакцината? Оти знам дека ги примаат без таа, ама има неколку месеци рок до кога да се стави. Или грешка сум?
Ако нема 13 месеци детето. Ако ја пуштиш на 8 или 10 месеци пример, имаш рок додека да стигне до терминот за редовна вакцинација. Ако е поголемо детето воопшто нема да ја примат.
Тоа е за бебиња срц Пример јас ја пратив на 9месеци, и ко направи година почнаа меѓу редови да ми кажуваат да ја прими до 15месеци најкасно Твојата е голема, ќе ти прават проблем без примена вакцина
Абе таа оди во приватна, сега ќе ја местиме во државна ГЛАНЦ нова Не знам како ќе биде, ама одиме таму само затоа што во приватната малку е времето на престој. За да одиш на работа, недоволно е.
Ако е таа што мислам, супер си е, испробано. Инаку во државна не знам како е, мене ми рекоа на 13 месеци дека веќе мора прими. Подоцна во групата на ќерка разбрав дека и деца почнати на 17-18 месеци, немаат примено Мрп, а си одат и без тоа. Е сега дали по она за некој мајка, за некој маќеа важеше, не знам да кажам.
Денес е ден за жалење од дебелина… се видов во огледало во ХМ, ќе се онесвестев, сум напукала поштено 10кг плус. А вежбав и идеше на подобро… две свадби ме чекаат, а само свадбаркиве ми се спремни, аутфит црна вреќа изгледа најдобро ќе ми стои. Одморот вака: