Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.113
    Допаѓања:
    29.627
    Епа, не дошол ред еве. Комплетно здраво неможе без вакцина да посетува градинка

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.043
    Допаѓања:
    10.296
    Кај ѕверка во група има деца скоро 4 години што немаат мрп. Сите се тргнати од јасли и никој после тоа не ги проверил картоните.
    Кога беше паниката за пертусис ги враќаа тие што немаа ДТП. Јас жива радосна тогаш викам сега ќе ги стегнат и за мрп. Јок бе сестро. Еве ги уште невакцинирани се на 4 год.
    Се молам за денот кога ќе им ги вратат децата од градинка што 3 години каснат со вакцинација. Се надевам ќе дочекаме.

На Izzy_0504, LiquidLuna и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    3.186
    Не се надевај многу. Мене без срам ми побараа картонот од моето бебе даа го сликам. За да фалсификува дека бебето и е вакцинирано за да се запише во градинка. Ниту една вакцина примена, 3 деца. Значи претходните две деца веќе така ги пратила.
    И тие се сега 4 и 9 години.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.283
    Допаѓања:
    10.492
    :x:x:x
    Немам коментар.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    3.186
    Верувај ми и јас останав без зборови.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.635
    Допаѓања:
    10.912
    Јас бев сведок како за 4годишно дете побарале од градинка да се вакцинира и родителиве врски бараа некој да им потпише дека е вакцинирано. Никој не им се нафати и го вакцинираа детето.

На baguf4e и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.043
    Допаѓања:
    10.296
    Молам??????
    Јас па се чудев зошто не ми примаа слика од книшка во градинка и ме тераат да земам препис од картон од Букурешт со печат
    Очигледно си ги знаат градинкиве финтиве на акнати родители.

На Izzy_0504, SummerGirl и baguf4e им се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.537
    Допаѓања:
    9.514
    За жал и јас познавам деца без ни една вакцина едното веќе трето одделение другото градинка. Со фалсификати наводно дека се вакцинирани во соседството. Коса ми се ежи од муабетов.

На SummerGirl и baguf4e им се допаѓа ова.
  9. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.113
    Допаѓања:
    29.627
    Ама затоа ние тука 90 пати носиме картони, ми скиснаа веќе
    И мислев секаде е така. Така ми е логично

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.917
    Допаѓања:
    45.348
    Јас да си кажам дека многу ми е криво оти и ова лето детево наше нема море да види, одмор ме следува дури во октомври…знам дека има места што тогаш се топли ама не знам некако ми е многу далеку за одмор.
    Ниту викенд не можеме дека работам секоја сабота втора смена…не знам што да кажам освен дека се осеќам како тотален фејл ради ова, а зошто ете и сама не знам. Сакав да го израдувам со вода и море, стварно многу сакам.

Најверојатно место на одмор ќе идеме на гости кај тетка му ви Белгија, не дека е лошо и тоа ама не ми е филмот.
    Така само да си поплачам и да си манифестирам пак една лото добивка за да не морам вака да работам.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    3.376
    Па директорот мој ми се јавува знае тетками во вакцинација работеше во др град не ск тоа време сега е во пензија, и за пријател во аеродром не му го примале детето во градинка а тоа више 3-4 год и да му издаде потврда дека примил све... Нормално му кажав дека тетками неможе тоа да го направи, за другарчето директор затоа што она работела 35 год таму и нема на крај од работен век да се бламира за такви луѓе. Не му беше сеедно ама тоа е.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    868
    Мама купи му едно базенче во дворче, секој ден ќе биде на одмор. Јас верувам дека децата толку мали се радуваат на одмор поради тоа што добиваат цел ден внимание од нас, немаме дома садови за миење и алишта за спростирање него сме тука со нив. Морето е бонус за нас да сме порасположени :D
    Дете не му значи дали е на карибите или во дворот, се додека си тука до него и правите нешто забавно.

Зборам како дете што вкупно 2 пати било на одмор со родители преокупирани со работа, немале и не можеле повеќ и тоа е сосема ок, ама и не седнале да ме видат надвор од одморот. Фала богу сега јас имам и ја носиме ќере на разни места, ама не гледам дека она повеќе ужива ако е на некое посебно место. И на балкон сме си поминувале преубаво.

На Carolin., јolene, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    76.783
    Дојди си накај мене, топло е тука и октомври :D

На 1209 и merriel0 им се допаѓа ова.
  14. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    1.098
    И ние ќе одиме дури септември, ама базенчето веќе е на тераса и секој ден се бања, малку им треба на нив да се радуваат. :D Стави базенче со играчки, пушти некоја музика beach vibes, едно ладно кафе и уживајте, каков фејл. Не се секирај, следната година здравје.
    Исто и јас сакам една лото добивка, колку поубаво ми е кога сум дома со него.. следната недела имам стар одмор, ќе се изнашетаме и изнаиграме и ќе одморам зашто периодов се преморив.

На Carolin., WhiteCat33, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.917
    Допаѓања:
    45.348
    Е секако дека имаме базен, по цел ден е во него и со цревото во двор се шлака, ама ете филм ми беше и на море да оди…може ќе имаме за некоја тропска локација каде што ќе е топло и во октомври здравје.

На Carolin., LizzyGrant и kozuf им се допаѓа ова.
  16. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    932
    Другари лани беа средина на октомври во камп во Грција и топ им било, зависи времето ама ете како идеја може да ви послужи. Децава се толку мали што кај и да ги однесеме ќе им биде убаво, ние си го ствараме тој родителски притисок. Ако имате базен во градот или во околните градови и тоа е супер еднодневна опција.

На Carolin. и 1209 им се допаѓа ова.
  17. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    3.186
    Да си кажам: убаво ми е на душичката...или не? Во Белград сме, шетаме како туристи и си видовме фамилија и од моја страна и од страната на маж ми. Детево нема на некој да не му се насмеа. На непознати луѓе на улица, едвај чека муабет да му направат. Една жена утрово застана да му прозбори и на крај вика и го разубавил денот. Јас ко мајка стопена ко путер.
    Една екскурзија деиј од 7-8 години поминуваат сите му мафтаат и тој им мафта. Мнг сака деца.
    А тој простотилакот во мене ми вика "абе дали е океј што дететво вака со сите слатко се смее". Не можеш подалеку од себе, ама пак убаво ми е. Расне малиот.

На Carolin., MeowMeow, Tea SK и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    1.847
    Овде ли се правеше муабет за пакување? Ја цел шкаф и го собрав за две ноќевања, кога ќе одиме на одмор што ќе правам не знам. (facepalm) А знаев дека ќе сум ваква, па и јас за мене и на месец да одам и на два дена да одам јас се пакувам исто, се што имам земам. Будала жена. Маж ми зема вчера со бебево во раце за 2 минути си се спреми бре жени, со се козметика со сè. :!: Јас се туфкав цел ден и пак не сум спремна, ни јас ни бебе. Сите 4 јакни и ги земав, сите хеланки по долги хахаха ама па знае да се искака одма да и пропушти, што да правам. Во моја одбрана, не сум била во Берово од дете и не знам каква е климата, па за секој случај сѐ собрав, нормално :rofl:(facepalm) едвај чекам да тргнеме, многу ми фали патување макар и тука во Македонија, да олабавам мозок малце. А може и на бебка ќе и дојде убаво воздух чист па да не почасти со спиење цела ноќ:?: Малку фантазија не е на одмет :sun:

На Carolin., MeowMeow, Izzy_0504 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.732
    Допаѓања:
    10.637
    Леп провод мајка..:inlove:
    Берово е преубаво во лето..одиме секое лето,ќе одиме и ова.
    Вие кај ќе бидете сместени?

На kozuf, strelec231992 и Dodo1 им се допаѓа ова.
  20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    1.847
    Апартмани моменто. Тука ги фалеше една членка и таму резервиравме

На Carolin., kozuf и DELFINA81 им се допаѓа ова.