Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.765
    Деевојки слушнав дека постапалки се давале на полна месечина????
    Како иде тоа.
    Денот после полна месечина или?
    На еден календар најдов дека на 16 септември е полна месечина. Како кога би ги правеле?

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kje vidis narednata polna mesecina koga e i toj den kje si gi napravis i kje dades na komsii, rodnini....
    Eve ako si videla deka e na 16 sept.togas napravi gi ako e ubavo proodela malata :)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.765
    Сега па ни рекоа на млада месечина , во тековната недела на истата во среда да се паднело (facepalm).

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    Зошто се замараш со глупости, направи си кога си сакаш.

На PUPICA, Girl-Rabbit, awl и 7 други им се допаѓа ова.
  5. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.765
    Не е замарање.
    Секако ќе правам, недела - две порано покасно ми нема значење. Ако има некој обичај или традиција мерак ми е да направам по терк на истиот :).

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.221
    Јас си ги направив после 2-3 недели кога малата стабилно почна да оди, а на тој ден каква била месечината појма немам. А и самата гледаш дека секој различно ти кажува така да...:)

На Girl-Rabbit, girl-miri, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.765
    Па затоа и прашав, бидејќи немав никаква престава или идеја за истото, за некој со искуство да ме советува.
    Досега ете три искуства добив, стара, млада и кога сакам :). Ќе ја изберам најџиџаната верзија :rofl:

На Smizzy, Mi-Ma, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добро вечер женски, како сте? Јас денес незнам кај ми е главата од што ми се спие, сега ја заспав малата па и јас е си легнам. Утре е голем ден почнуваме во градинка, имам измешани чувства, тука ми се плаче, тука ми се смее. Ама знам дека ако остане со мене дома ќе и биде многу досадно, се тешам. Мм вика мала е уште за во градинка и нему не му е лесно, и после некое време вика, море нека оди ќе игра со деца. Ајде добра ноќ и брзо да оздравите мариз.

На Girl-Rabbit, Mama Maja, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Бебуш заспа, а јас конечно во мојот кревет. Поради земјотрсиве спиевме во дневна, спалната ни е на спрат, се укочив цела, башка неспиена два дена....:drunk:
    Добра ноќ на сите, ви посакувам мирен сон.|-)

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Добро вечер и од мене, од денеска до недела сами со синко, мм во Германија, еве сега си заспа до мене синко, многу ми е страв и се осеќам лошо и ми се повраќа дури, се мислев да лупнам еден дијазепам :D Страв некој имам тахикардии ме маваат од прееска само ме штрека секој звук (а фабрика има во близина и само лупа тропа, бучи), мм дека не е тука, од земјотресиве ми е страв, а башка мм последниот ден на одмор стана ноќеска ме баци, ми рече да не те исплашам те сонував страшно и се врати во кревет и сега само лошо мислам :drunk: овие 5,6 дена мислам дека ќе ми бидат вечност без него, неможам да дишам без него, веќе 4 саати не е тука, мене ми се чини два дена не сум го видела... Ке пуштам филм, боље него дијазепам :D Добра ноќ, мирна ноќ :hug:

На Sweetheart87, Girl-Rabbit, Kaetana и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Во нашиот крај се прави на млада месечина а зошто, појма немам!

На awl, Mari* и danichap им се допаѓа ова.
  12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Јас ги правев на млада месечина и ги раздавав....Читав дека и добро било на млада месечина да се донесуваат битни одлуки:финансиски, брак, веридби...дури и косата да се истриже на млада месечина било убаво хахаха...не знам дали има нешто во тоа, ама ете така и јас на млада да направам постапалки. За брак, веридба знам дека како што од млада месечина понатаму се зголемува во четвртина па во полна...така во бракот само ќе се полнело со убави работи.
    Може кон полно ќе ми чекори детево. :rofl:

На Girl-Rabbit, awl, flower30 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @danichap jas za sin mi pravev pred dve nedeli na 1vi i mi rekoa mlada mesecina bilo, cekav nekolku dena za da bide na 1vi ete so prvacinjata :lol: Ubav den za pamtenje. Neka vi se lesni cekorcinja pa pocasti ne :D Jas zaboraviv da stavam slika od nasite pa eve sega :rofl: 2016-09-01_20.15.31.jpg

Sreka denes bese mirno, jas sama so sinko mm na rabota do 17h pa skoro cel den go pominavme nadvor, go setav so tocace pa malku pesacevme i ni pomina denot :) Denes na noksirce go stavav nekolku pati i presrekna bev koga pocna da vika ka ka ka (2dena mu objasnuvav za sto sluzi) i go staviv da kaka, se napnuvase ali nisto pa samo se izmocka :lol: I toa e za :clap: na 13m :!: Utre odime kaj majka mi ne sme bile 1 nedela pa ovoj pat ke si prespieme tamu mm malku neka se izladi bez nas :emo: i onaka utre imal rabota do vecerta. Oci mi se zatvaraat jas sinoka ic ne zaspav, se nadevam ke mozam vecerva da zaspijam i deka ke spieme site mirno :nod: Dobra nok mamicki

На Girl-Rabbit, awl, Smizzy и 10 други им се допаѓа ова.
  14. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Тоа е кога е купечко...не знаеш што се има во него. Ајде домче сега ќе се оправи...без секирации...оривче, компирче.

@danichap имаше тема тука на форумов баш за постапалки...само Стапалчиња да не се викаше...јас таму видов дека на млада требало да се прават...и кога ги раздаваш само на врата...не се влегувало и не се седнувало....за да не застанувало ни детето со одење напред во животот....Таму поубаво ќе си прочиташ.
    Еве да не се мачиш
    http://forum.femina.mk/threads/Стапалца.22560/

100 пати се редактирав

Последна измена: 13 септември 2016
    На awl, danichap, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај смири душа, како беше - мисли убаво да ти се деси убаво... немој да го секираш и Тео со негативна енергија! Му се смирува ли алергијата?
    Сите сме стресени деновиве, и јас цело време мислам дека ме тресе...па у пм работава, моите сите лустери ги заменија со плафоњерки, да не можеш да приметиш по тресење на лустер има ли земјотрес или психата ми игра ;) .
    Инаку и јас душа немам од лоши соништа, додека бевме во болница сонував 2-3 кошмари, мислам тоа и придонесе толку емотивно да реагирам во неделата попладне кога стресе, плачев до вечерта. Од страв и седиме во Св.Николе, ама од судбина не се бега, утре здравје се враќаме дома! Милчето мора у школо да иде!
    Моето мало цуце многу се разгали деновиве, изгуби апетит и изгледа уште е исплашена од боцкањата, само ме бара со поглед и плаче ако не сум и во видик.

На Girl-Rabbit, awl, Smizzy и 6 други им се допаѓа ова.
  16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    Јас попладнево ги срушив сите плакари по дома, пуштив две машини, перев перници и ќебенца, здиплив се што имаме облека, сортирав за носење, за фрлање, за подарување. И на крај папсана си извадив дијагноза- земјотрес не можеш да предвидиш или да контролираш, ама затоа на хаосот и нередот што ми се насобрал дома и тоа како можам да му спискам8) прв пат во темава се произнесувам на тема домаќинлук, не дека не го практикувам туку некако ми е механичка секојдневна работа која не ме инспирира, освен готвењето ама на таа тема друг пат. Добра ноќ и посакувам мирна ноќ на сите

На Girl-Rabbit, Mama Maja, awl и 7 други им се допаѓа ова.
  17. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И толку од мирната ноќ. ;(;( си го сакам сонот назад
    @mariz кога човек сонува лошо обично убаво се случува.

На Girl-Rabbit, mariz, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mislev deka ke se spie mirno :( Lugje sto se slucuva?! Ova nemoze da se izdrzi. Mm edvaj go razbudiv deka ima zemjotres:x Mislev bladam se dodeka ne otvoriv fb:sweat: Sin mi me razbudi 10 sek pred da zdrma, taman gi staviv naocarite da mu dadam da cica i da go pokrijam :sweat: Mi ide uste sega da se spremam i da odime od zgradava, budala sum i jas pri dve kukji sto uste drememe ovde aj si vikam ke nema veke :?:

На M&M, alana, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Јас ќе умрам од срцев удар. Не можам веќе многу се плашам :(

На azelea, Mari* и joy1 им се допаѓа ова.
  20. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Ќе помине, тоа е. Повеќе се паничиме од што треба ама стравот лозјето го чува.
    Маж ми успаничи, изрипа ме разбуди и сега ете го спие, јас пак ќе си дежурам. Ако сум будна демек нема да тресе :lol::lol::lol: .

На M&M, Mari*, ines.h и 1 друга личност им се допаѓа ова.