Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Па шо мора да крие алатка де...

Tea SK likes this.
  2. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Еј да не ви паднало на памет и у оваа тема да ми го акнете Наумче со слика ве молам

Е ајде де. Глуп.

Izzy_0504 and Tea SK like this.
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Ako не си го видела,одма пуштам слика од Наумче,на готовс ми е :D

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Го видов па го превидов веќе, ми се стужи тепихот шо го имав дома, земав и него го извадив зашо ме потсеќаше на Наумче :rofl::rofl::rofl:

Change. and Tea SK like this.
  5. Carolin.

Carolin. Форумски идол

ИМАМ МАШИНА ЗА ШИЕЊЕ! Од свекрвата на свекрва ми. Елајтр си ке зашиеме што треба и ке се подружиме :d:

У животив не памтам да имам конец у игла убодено :tmi:

Ние се вративме од одмор и одма се фрливме на работа :rofl: таму сите тројца во една соба дете меѓу нас спиеше, а какви бевме и уморни секој божји ден само кревет пред очи глеав.

Ама затоа сеаааа :devil:

6. Tea SK

Tea SK Форумски идол

Жити се знаеш да шиеш на машина?!?!?
    Дика шнајдеркава во Лептокарија од мене живее од што и носам за шиење. Еднаш од жал за копче прешивање не ми наплати :)

Mother of 2boys, Mumoftwo30 and kozuf like this.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да ти ја пратам шопинг листата од Тему, 1200ден за Стич работи за другарка на синко голем, го обожава Стич и не знае ни сама колку работи со Стич има, лани и купивме обетки, годинава Ранец, торбичка, несесер, такво за ситни парички новчаниче, кутија за очила, шише за вода, ташниче за телефон гумено и четка за коса, се ова за 1175ден.

8. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Не знам.
    Ми викаше на мм баба му додека беше жива да ме поднаучи, јас викав ако, ако и така на ако останавме. Ене ја у летна кујна цела машина. Свекрва ми знае колку за дома нешто да фати ама и таа отиде Шпанија така да сеа немам од кој да научам и да сакам (нејќам) :rofl:

Mumoftwo30, kozuf and Tea SK like this.
  9. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Вчера пробавме така, мене супер ми беше но се плашам дека баш е легната, нема некој пад за да се спушта млекото. Кога ја дојам малку на косо е всушност.

@Noemi не се откажувам, ќе ме читате како се жалам повремено…

1209 likes this.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Не се плаши, тоа е една од препорачаните пози за доење од експертите за доење така да пад секако има. Јас така се научив да дојам и немаше проблем 2г и 3м е уште го дојам.

Mumoftwo30, MilaSs12, kozuf and 2 others like this.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Доста ми се гангстери мене и ја имам душа. ]:) Отиде четвртото низ лавабо денеска. :wasntme:Праќам вајбс накај вас сеа што пробувате за први втори трети и на сите ви посакувам мали гангстери. Чим ја немам мирно, никоја да нема! Муахахахаха ивл леф. ]:) :P

dummy, Mumoftwo30, MilaSs12 and 5 others like this.
  12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Ќе го свртиш во телце на страна да стои, не да е легнато на грбче. И јас така дојам. Со голтањето се создава притисок и млекото има соодветен пад. На грб има ризик од давење. И кога доиш во раце треба да е свртено на страна. Не се секирај. Сите сме се жалеле, ниедна не сме знаеле што како, па сме научиле. :)

MilaSs12, kozuf, 1209 and 1 other person like this.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Леле жено во иста заблуда бев. Нели првото ако е вака така второто бајче, ќе заспива и спие само, ќе цица само од глад и под саат, ќе лежи и гуга на играчки, а не само во раце да не тортурира да ја шетаме по дома и надвор, ќе се вози во количка и спие, а ја книга ќе читам во парк и ќе пијам кафе.

Јас добив копија од брат и, ама дека навикната сум од него па не ми паѓа толку тешко. Со него само фрустрации бев, ми се чинеше само моето бебе е такво. Еве и оваа два пати за месец ипол е прошетана со количка од кои еднаш 15 мин. Исто и велам на мајка ми “се бебиња со карактер раѓам”, таа ме теши “види се ти каква си, какви очекуваш да бидат”.
    И така.

dummy, Mumoftwo30, MilaSs12 and 7 others like this.
  14. Tea SK

Tea SK Форумски идол

Јас никогаш ја немав оваа заблуда. Знаев дека ќе е бесен како сестра му. Само што исто ич не се нервирам сега, навикната сум си.
    Мајка ми вика треба да со среќна, интелегентно дете не може да е мирно, се го интересира. И така си тешам дека се немирни зашто се паметни.

15. LadyR

LadyR Популарен член

Луѓе имам една идеја, ама не знам колку е паметна. :D

Ми требаат практични совети од некои поискусни. :D

Сакам сега на одморов во Јули да одиме јас, мм и бебето, и плус да ги земам првите братучеди мои (7 год и 12 год). Поради тешка здравствена состојба кај блиска личност на вујна ми, не може да ги носат на одмор годинава...

Дали ќе го преживеам тој одмор? Или ич да не си правам екскурзија на мозокот. :D
    Се мислам само колку време од денот ќе поминат да ги мачкам сите и сенка да барам...
    Не знам какво места да барам за да букирам. Под две лежалки на плажа не би можеле сигурно.
    Сега во Јуни на одморот бевме цел ден на плажа со бебе, ос сабајле до кај 19 ч. Со деца ваљда дома треба да се оди на најжешкото?

Навистина сакам да ги земам, ама логистички не знам како би изгледал тој одмор. :D

Lizi, dummy, kozuf and 10 others like this.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Браво :clap:

Хотел на плажа и гајле немаш :)

LadyR likes this.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Имав 10 години кога вујко ми го направи истото како ти сега што планираш. Најубав одмор што сум била ми е.:l:

18. La-loca

La-loca Популарен член

Големи се самостални се. Со бебе е најлесно на одмор. Така даа го грл. Хотел со полн пансион и уживајте

19. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Супер ќе ти биде, и ќе ти помагаат. Еве јас сум во камп со моите и 3 годишниот внук, он најмногу ми помага со беба :inlove:

Mumoftwo30 and LadyR like this.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Од тебе многу добра и многу племенита работа, но имај на ум дека 12 годишното е во пубертет и нема да можеш лесно да се разбереш. Односно ти си ги знаеш, ако мислиш дека ќе те слушаат слободно. Нас во детство тетка ми не носеше во Дојран на плажа, само тоа памтам од детството во лето, ништо друго.

Mumoftwo30, Carolin. and LadyR like this.