Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    8.350
    Од сексови, наместо 50 shades of grey, мене 50 shades of green ми е, ќерка не престана со зелени мрсули, едни дреч, едни флуоросцентни…ко оние циганчињата на семафори иста:bug:
    Овој пат ни на брис не ја однесов, платата во Авицена и аптеки ја оставам.
    А и секс, како?! Еден заспал, друг почнал да вришти, и така у круг цела вечер. Како паднати борци навечер, ќе се поглеаме само у знак на утеха и кревет.:D
    Ја па спирала ќе ставав, оф кутрата(facepalm)

@LadyR барај камп, Талата, Арменистис. Купуваш една тенда, чадори, маици со спф. Имаат точаци за рент, ќе возат, други деца за дружба и нема да им е досадно.

На dummy, Зеленоокатаа, Carolin. и 7 други им се допаѓа ова.
  2. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.355
    Допаѓања:
    76.840
    Најдобра и најплеменита работа ќе направиш. Да ги земеш и верувај ќе им биде најубав одмор.

На le.soleil, Carolin., LadyR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.205
    Ела да се гушнеме. :hug:
    Јас во такви илузии и делузии живеев за ова бебе, што дури и одмор испланирав и уплатив пред да се роди. :D Толку имав надеж во ова бебе дека ќе биде бајче (facepalm) Од таму она - на не роден Петко капа не се крои. :D Некој се погодил Петко ко мојов, ама никако да научиме на туѓите грешки. :D
    Нек се само живи и здрави и нек си го задржат карактерот цел живот, нив ќе им биде полесно, иако нас сега ни е потешко. :)

Почна косава да паѓа.. сега баш пред лето ќе ми се изретчат залистоците, да морам главава во марами да ја варам на жештиниве. :smirk:

:rofl:
    Си приметила менување боја според состојбата? Јас никогаш на брис ги немам носено, а големата 6 ќе прави. Кај моите секогаш е исто, почнува водичка ден два од нос им тече, после врти на жолто, па веќе кога станува зелено знам дека поминува. Неколку дена се чистат така и поминува. Само спрејче им прскам кое ама баш не верувам дека воопшто им помага.
    И кај мене средното е со зелени мрсули и кашла ко дедо моментално. :|

На Mumoftwo30, Autumn Love, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    12.696
    Wait, what?!

5. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    30.117
    Аааа ја викав јас Скајлер на главна каса да се јави и еве ја ]:)
    Треба да раскинам договорот шо го потпишував за One and done :rofl:
    Сакам уште една ќерка ама од вчера ја слушам @Yowannty у глава со тоа ивл лафот :rofl::rofl::rofl:
    Позз сваќе, и ја те сакам :inlove:
    И така ти викам Скајлер, ти и сваќата сте ми мотивација за се у животот откако спијам на форумов така шо Фала ви и на двете, вас ќе ве пцувам ко ќе родам бетер ѕвер од Софија (highfive):l:

На Change., Tea SK, Yowannty и 6 други им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.697
    Здраво мајки.

Темава за мајки и деца беше? :wasntme:

Со моево прваче, не сум баш за темава. :D Пелени и доење заборавив како изгледаат.
    На светла страна, се е послесно после 5 години. И секако, кога е едно.
    Ем дете разбрано веќе, ако драми може да му објасниш за последици, обврски и слично. Знае како да се однесува на улица, се игра сам и со деца, не треба стоење над глава.
    И за одмор е лесно. И за организација да излеземе со маж ми, дали сами, дали заедно, со сите седи.

Ке видам во тинејџерски години како ке биде, ама карактер има, не очекувам да е лесно. ]:)

Соба направивме, ама не дека спие сам секој ден таму. А јас па се насекирав дека пораснал. 8)
    Не знам како беше на спална... :?:

Извади 2 заба и нови почнаа да растат. :inlove:

Се научи да вози велосипед без помошни. (fingers) Тротинет на две одамна вози, не знам кај закочи со велосипедот.

Ситно броиме до одмор. Едвај чекам. (poolparty)

И роденден уште малку ке славиме. :^:
    Пред 6 години ова време бев бремена, го паметам како прекрасен период. :l: Тоа не значи дека сум спремна за второ. Не сум и нема да бидам. Ми фали син ми - бебе.

Веќе не сака шетање натака навака, пред зграда седење форсира, има другарчиња, генерација или постари од него година-две, кои сакаат фудбал, и е мноогу задоволен.

На mKdevojce, kozuf, Зеленоокатаа и 5 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.697
    Практичи совети немам, ама браво за тебе и маж ти!!!
    Многу грижливо од ваша страна! :l:

Со деца на таа возраст не се оди дома, барем јас со моево од 5 години не одам. Цееел ден сме на плажа.
    Опреми се со овошје, вода, фактор и уживај.

Секако, најглавна ставка е дали тие деца би ве слушале тебе и маж ти. Ако кажеш надвор од вода, да излезат без да ги молиш 20 минути. Ако кажеш јадење, да нема драми.
    Останатото со поголеми деца е полесно.

На mariz, kozuf, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    12.696
    Аиии која е таа ѕверка што те разубеди :D
    Не е страшно бе, голема ти е веќе Софи, баш убаво што се премисли :inlove:
    Ајде чекаме сега слики во контраст има ли втора линија, нема ли…:D

На LiquidLuna, merriel0, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.250
    Допаѓања:
    3.776
    @Skyler Баш ми е мило што пишуваш од време на време. И мене си ми мотивација за 3то дете ако некогаш го родам.:D

Во последно време воопшто не пишувам на форумов, само си читам лајкувам...

Ние прославивме 2 роденден на малата ѕверка. Многу беше среќна. Искрејно баш разговаравме на таа тема со мм за 3то дете. На два ума сум. Мислам дека конечно дојдовме до состојба да уживаме и да се релаксираме после 4 години, искочивме од бебе фаза и сега помислата да се вратам пак на се тоа што доаѓа со бебе ми е :whew:... А па желбата си стои и кај мене и мм. Ќе видиме здравје рековме летово да помине, 2 одмори имаме резервирано па после септември ако се фати некогаш добро ако не пак добро. Со мојов пцос и циклуси хаос дали и воопшто би се фатило. И пак гарантирам дека и 3тото би било девојче а мм е сигурен дека би било машко.8)

Викендов одиме на одмор, едвај чекам. Инаку @LadyR јас мислам дека не ти е лоша идејата. Ние неколку години по ред одиме на одмор со внуките и сестрами исто се поголеми и многу ми е полесно бидејќи децава си играат многу со нив. И баш сме полабави со обврски бидејќи не сме сами.

На LiquidLuna, Skyler, LadyR и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.646
    Допаѓања:
    76.908
    Јас сум моментално со скоро толкави деца на одмор, ама мои :D Тие од 12г и 7г сами ќе јадат, сами ќе се бањаат (само ќе треба да им ја наместиш водата за бањање). Правиме една пауза од плажа од 14ч до 17ч, за тоа време си играат поголемиве, седат во лоби со карти, шетаат (на лулашки), бебево во соба или ја шеткам ако не спие. Ова до сеа ми е најлабав, најубав, најлесен одмор. Ама на сама плажа сме сместени, со доручек и вечера (вечерата ни е ручек), измеѓу доручек и вечера ќе грицнеме нешто (овошје, грицки, благо, пченка). Како што ти рекла и @merriel0 хотел и немаш гајле. Еве овој јас кај што сум, убав е. Јадењето е прекрасно, нема што нема. Дека кога спомнав за хотелов на фемина за тоа ми рекоа дека пред 5,6г не чинело. Ама најверојатно е сменето тоа, јадењево е стварно многу добро, разновидна храна, што ти душа сака. Доаѓаме да јадеме, 7г и 10г децава си зимаат сами, јас со бебево терам како само со неа да сум дошла на одмор :D Е знаат да се скараат меѓусебно големиве, тоа ни е најголемиот проблем на одморов... што ќе се скараат на 5мин :D Пиши ми лична порака, ќе ти пуштам и фотки. Резервиравме директно во хотелот... Possidi holidays се вика.. :) https://possidiholidays.reserve-online.net/
    И мачкањето фактор е најмал проблем, ќе ги научиш и сами да си се мачкаат.. ама 5сек работа, ќе ги измачкаш :D Мене децава ме мачкаат :lol:

Последна измена: 18 јуни 2025 во 23:11
    На LadyR и merriel0 им се допаѓа ова.
  11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    8.467
    Добра вечер мајки :)
    Ве читам од време на време, ама некако не наоѓам време да пишам.
    Кога сме кај муабетот за постигање низ дома.
    Еве јас моментално не сум на работа. Па пак не постигам се. Може ќе има ручек ќе биде чисто. Ама затоа алишта само собирам и ги редам во креветче(тоа ми стана шкаф-закачалка). Па после неколку денови кога ќе имам простор ги средувам на свое место.

Некако брзо ми поминува времето. Како вчера да се породив. А 3 години ќе прави уште малку ќере.
    Ми доаѓаат понекогаш црни мисли, и си велам ее ерика беше дете и додека трепна помина и школо, и искачања, еве стана мајка па и детево ти расте. Поминаа 30+ години се осеќам дека брзо летнаа. Уште толку брзо ќе летнат, и отидов на друг свет. И што ти е животот, ништо. :whew:

Ајде да се вратам на секојдневните муабети.
    Оваа моја мала терористка секој ден станува се полоша и полоша.
    Се наоѓам како во некој лавиринт и не знам кој пат да го фатам.
    Нон стоп не и попуштав викав мора ред да фати и готово. Ама плаче до крај не попушта и она.
    Викам кај грешам. Што направивме па што е ваква. После ми велат од страна коментари, пробајте со одолговлекување внимание или во моментот попушти па пробај подоцна.
    Јас така ако попуштам таа цел ден ќе седи без да измие заби и лице, со ист памперс и бушава во главата.
    Ми се здосади веќе со убедување со лажење или со сила правење работи. Кога почнуваат да слушаат барем малку?
    Со ништо не се залажува бре, нешто ако замисли паметот таму и е и готово не заборава никако.
    Често се фаќам како урлам по неа ама не се разбира со збор и со убаво.
    Не сакам да бидам ваква како дежурен полицаец, ама може да намалат денешниве деца бе со непослушноста?
    Не мислам за растурање по дома и флекање алишта. За тоа не ми е гајле. Не се потресувам многу.
    Ама за правење белји. Со пиштол на вода сите ѕидови и телевизирот ги направи лом. Нешто ако и речеш почнува тантрум, некогаш и не знае сама зошто плаче.
    Тешка е многу за истрпување..едно сабајле стана и плачеше вриштеше ни со убаво ни со никако не се смирува и замислете плачеше зошто јас сум имала пижама со мачиња облечено :wasntme:

@LiquidLuna се изненадив позитивно за второ дете :D
    Јас изгледа уште долгооо ќе ми треба да се одлучам.
    Ќере таква фобија ми направи, уште едно вакво ама сериозна сум не пишувам ради реда. Психијатрија не ми бега.
    Мм и ради таа причина не сака баш :drunk:

Постот каша попара а сигурно и реферат станал од прееска пишувам. Се испраќам полека. Добра ноќ мајки :f:

12. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    9.462
    Фала ти многу. :l: Ќе го разгледам сега, бидејќи немаме уште букирано. Ама како што гледам на букинг и нема баш некој избор веќе. :D
    Ма да братучедиве мои јадат само еурокрем, макарони, нудли и варени јајца. :D Ваљда ќе се снајдам. :D

13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    16.124
    Се пронајдов во постот, исто и јас чувствувам големо олеснување, сега после пет години можам да кажам дека ми се вратил животот во некоја нормала како пред да се роди. И мислата, дали би се нафатила сега пак се од почеток. Некако не ми се јавува желба за тоа ич и си мислам веќе отишол возот, можеби веќе и разликата би била многу голема а од друга страна ми е жал за неа да остане сама а веќе одамна сака и ми збори дека сака и таа како другарките од градинка да има братче/сестричка бебе. :tmi: