1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Nie sme uste vo Prilep, ne deka tuka ne daj boze ne mozr nesto da se sluci, ama jas psihicki se osekam posigurno, barem mozam kolku tolku da spijam. Inaku pak spijam na strek, se budam od sekoj zvuk, krckanje, srcevo mi lupa... ova kako trgnalo izgleda cel mesec ke ne trese.

На Girl-Rabbit, joy1, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro mamicki
    Jas nekako nemozev da spijam vecerva voopsto
    Bebka pak mi se razbudi nokeska I ajde so nas vspalna
    Tato I taa se sirat po spalnata za mama nema mesto :lol:
    Od vcera pocnav so clexanot :envy:
    Pak sekoj den budenje vo 6 za bockanje ,pak grutki ,sinila,bolki vo nozete :worried:
    Samo se da e dobro
    Neznam kolku ke ja odrzam bremenosta so ogled deka treba da odmaram I ne krevanje tesko ama mozit se ke si e vo red :)
    Ajde mami na cajce so kafeto prajme pauza nekolku meseci :D

На Girl-Rabbit, alana, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Одамна ме нема, ама ве читам понекогаш...
    За ситуацијава што да кажам, на најјакиот останав сама со двете деца кои спиеја. Едното во раце, другото за рака како партал и надвор...такви заспани. Мрежа немаше, а јас сама во цела куќа. Викав по комшии дали има некој мрежа да се јави на мм оти сама со две мали дечиња тешко се бега...
    Две ноќи по ред спиевме во кола сите четворица, понастрана од објекти и бандери.

А за мајка ми само ќе кажам еден голем лајк. Додека ќерката и внуците доживуваа трауми, таа на фејсбук на еден час по најсилниот земјотрес постираше слики и видеа како си храни рипчиња чувствувајќи се фантастично... Голем лајк и за муабетите што ми ги направи наредниот ден и воопшто за нејзината перцепција на тема земјотрес. Не знам дали повеќе ми се лоши од страв или од неа.

Еве три дена како не се делиме од мм. После траумите само се влечеме по него. Денеска ќе одиме во Охрид со него на неколку дена, затоа што има работа таму.

Убав и мирен ден мајки.

На Sweetheart87, Girl-Rabbit, slobodka и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Majki dobro utro. Sinko se razbudi so vreskanje zatnato noseto mu beshe. Fativ so prstot moj i niz mrsulchinjata imashe krv, izvadiv so pumpica malku pak imashe niz niv krv. Shto bi mozhelo da e? Doktorkata ni e na odmor dve nedeli pa ne znam dali da dzvonam vo bolnicata kaj shto se operirashe, aj kazhete iskustva..Eve go sega mu se otna malku noseto i pak si zaspa

На Girl-Rabbit, awl, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Добро утрооо, таман сум си заспала вчера, удрил земјотресот :D среќа не го осетив, како што бев потресена од ништо дека сама со синко, сега зомби ќе бев, ненаспана :D

На Girl-Rabbit, awl и Mari* им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Прашувај низ темите за совети, зашто приметувам дека тргаат прашања од тука.. :) ижсега на фб ке ти пишам.. :)

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nabrzinka pishav ne ni razmisliv kade, neka mi go premestat samo neka mi odgovori nekoj :)

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Ох што убаво си заспав и незнам што се разбудив и после тоа здрма пак:(.Почна да ми лупа срце и се спикав до мм не склопив око до 4 кога пак сум завлекла.Ај на арно нека е денов:coffee::coffee::coffee:

На Girl-Rabbit, awl и Mari* им се допаѓа ова.
  9. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Jaoo covece kako zombi sum dve nedeli, izvinete moze sum dosadna amaMajki bebenceto mi e 5+. Od majka naspiena cie bebe stanuvase dva pati samo za cicanje stanav ZOMBI. I preku den zaspuvanje so niskanje, ako go spustmq se rasbuduva. Preku nok istoto, ako go spustqm place I se razbuduva, mora da go niskam I da stojam. Nemam sila veke dve nedeli sme vaka. Nekoj sovet? Period li e, kolku ke trae ili taka ke ostane? Nekoj ako pominal nis ova da mi ponudi nekoja druga alternativa?

На awl и Mari* им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.282
    Puknat kapilar mozebi

На awl и Mariangel им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Прашај во совети темата :)

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Aaaa imash pravo, da, na mlada mesecina, da, da, me zbrka so polnata mesecina i zatoa i jas ti vikam na polna gi pravev ama na mlada bese, eve dodeka ti pisuvam i vrtam na majka mi da ja prasam za sigurno i mi potvrdi deka na mlada mesecina sme gi pravele prestapulkite ( taka gi vikame nie) :) Sega gledam, mlada mesecina e bila na 10 septemvri, narednata e na 8 Fevruar, pa ako ne ti se brza, togas napraj si gi :)

На awl, Mari* и danichap им се допаѓа ова.
  13. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добро утро девојки, ние почнавме во градинка. Како за прв ден хорор, само што ја зеде негователката кога рече плачам, мене срцето ми се скина па по пат за дома и јас си плачев. Бев да ја земам во 9 и пол таа излегува од занимална со солзи липа,и мене толку ми требаше и јас си почнав(еве и сега го пишувам постов и сами солзи ми капат), ама мора да издржам се надевам утре ќе биде подруго. Негователката рече дека се трескала од паркет со главата, и многу била инаетлива( на татко и ),ама после се заиграла. Не знам што да права, односно знам таа ќе плаче неколку дена и јас со неа додека да се навикнеме. Ај доста е се пишиме после.:hai:

На Girl-Rabbit, girl-miri, awl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Здраво мамички,од шетањето мое незз што ќе остане.Станав сабајле со болки во левата града и како топче гравче напипкувам малечко имам.Малиот ми е одбиен веќе скоро 5 месеци,имав мака со градите тогаш на левата мастит фатив таа сега што ме боли,ама со молзење,масажи и терапија од бромергон помина.Имав уште по некоја капка ама не проверував заради да не правам стимулации.Звонам кај матичната гинеколог не крева на одмор биле и таа и сестрата ќе ја замолам @joy1 доколку знае дали можам да појдам кај општата матична да ми даде упут да појдам горе на ехо??Не можам да ја чекам оваа да се врати од одмор којзне кога ќе дојде.

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.282
    Mislam moze
    Eho na dojki baraj kaj de.Ljubica
    Najdobro gleda

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Фала мн,да се спремам и одам сум била кај неа пред некоја година имав исто мака со гради имав оток од удар па ме гледаше ме смири дека не е страшно и си пиев терапија.Ти благодарам уште еднаш.позз :*

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    deneska se osekam tolku nervozno sto nepodnesuvam nikoj okolu mene,osven sinoko, neznam zosto taka,ke puknam :punch::call:l-

sabajle pieme kafe so sveki i padna mubet za na sestra i kerka i vika "epa tatko i ne ja dade za toji decko oti ne e na nejzino nivo " auuu taa princezata (so ekonomski fakultet) a toj ovcarot (so sredno strucno zavrseno) pa ne se na isto nivo, ma ajde be idete lecete kompleksi :x.

istava cura pokaneta na vecera i site ja cekame aj bidna 5,6,7,8,9 saat i uste ja nema i sveki ja brani, i naogovori vo nejzino ime pa taka gladna mi pukna film i i plesnav v lice i pak ne priznava deka ne e vo pravo.

mrazam koga nekoj gi preuvelicuva rabotite,i lugeto a znam kakvi se i sto se i i kazuvam na sveki v lice i taa vrti vrti i pak po nejzino.

tolku e siromasna vo glava sto nekogas mi ida da se zasmejam na cel glas ama nekogas me vadi od takt,uvelicuva,uvelicuva,laze.

nosi telefonot sabajle i vika pobediv iphone citAj citaj i citam i vikam ne be pisuva da pratis ime i prezime za da ucestvuvas vo izvlekuvanje, i taa abe neeee pobediv treba da dadam ime za da mi go dadat i jas vikam citaj ubavo i taa pak cita i ubedena deks e vo pravo i ja citam na glas porakata od sto se izervirav i vikam sto znaci porakata i kuti i smeni temaa.

posle toa saka da vleze na net na telefon i pola saat me ubeduva deka saatot ne e tocen zatoa nemozela ja i vikam nema dovolno kredit ona ne ima pa ima i pustiv audio poraka od sostojbata na kreditot i ona kuti i vika aj ke idam imam rabota doma

ona e dobra zena,nie mn se soglasuvame i se cuvame, jas nikogas ne obrnuvam vnimanie na vakvi sitni glupotisti ama koga pritisokot mi e kacen e nemozam

poveke od mesec cekame rezultati sto mozat da ni go smenat zivotot i uste nisto,ama veke.

postov ojde u drug pravec ama aj.......

Последна измена: 14 септември 2016
    На M&M, Girl-Rabbit, girl-miri и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Добар ден мами :hug: Од земјотресиве душа немам. Синоќа го осетив но ме совлада сон а и синко нанаше па мм дежураше. Сабајлево го однесовме малиот прв ден во градинка, влезе без плачки и првите 10 минути си играл со децата и со коцки ама после си плачел и го земавме со плачење. Штом не виде одма се смири па пружаше раце накај учителката да го земе. Тежок период не чека знам, но мора да се издржи :( Нема веќе кој да го чува, баби на работа исто и мама и тато. Учителката вика радувајте се на почеток ако плаче ќе преплаче и после ќе му биде интересно. Ама срце мајкино како да издржи :( Сега па и со земјотресиве им се оштетиле бебешките занимални па се 3 групи деца во една занимална. Ќе видиме утре како ќе биде. По пола саат ќе биде на почеток на адаптација па после ќе се договараме. Битно ми е да ги засака учителките, со деца нема проблем дружељубив е.
    Се надевам конечно ќе се стабилизира земјава зш сум сама со синко до 17 h. па ако здрма ќе биде весело. Убав и мирен ден феминки:hug:

На Mi-Ma, M&M, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    И нас денес ни беше прв ден во градинка. Моето срце не издржа си плачам уште. Колкаво е твоето?

20. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    14 месеци е мојот. Едвај издржав да не се расплачам ама викам ако плачам може ќе мисли дека е нешто лошо и ќе му створам негативна слика за градинка :) Во која градинка одите?