Несакам да го мачам ми е жал,кенка вриска,плаче а и докторката ми кажа да дадам така да парацетамолот не е само за температура.А да се надоврзам за недавање лек за да се бори организам,тоа секое дете си е различно знам на братучетка моја малата на 38.5 и детето фати грч.Од тогаш имам страв во коски
И да не ги мачиш, Незнам дали беше вакцинирана во ковидот, јас бев. Рака болење една недела, првите два дена како згазена бев. Исто и бебињата, значи ги омалаксува. На некој начин блага форма на болеста поминуваат и создаваат антитела. Така да парацетамол ќе ги опушти, ќе намали болка, ќе се посмирени и нема да го намали ефектот на вакцината. 38 и да се дава парацетамол, тоа тестирање на дете, посебно ако има генетски предиспозиции за фибрилни конвулзии од родители.. мн брзо може да ескалира температура кај бебе, тодлер итн. Нема штета од антипиретик може еднаш е доволно да се даде. Мн ми е интересно против се за парацетамол а кортико инхалации како алва нудат на родителите. На сите им викаат ааа пулмикорт или кортаид обавезно да имате дома.
Не знам за Солун, ама еве ја мојата. https://lococroco.mk/produkt/hranilka-tiny-lisica/ Многу е убава и цврста. Ќе ја користеме за брзо па ќе ти кажам дополнително ако сакаш.
Порврдувам за оваа хранилка. Од 6 месеци до точно 3 години седеше во неа, не дека не ја собира уште, ама сака на голем стол да си седи. Ептен е праткична зашто можеш да си ја шеташ кај ти одговара со тркалцата, послужавникот се вади цел за миење, и може да се користи без послужавник на трпезариска маса. Навлаката лесно се чисти. 10/10 од мене
Помина и викендов, ама конечно одморив малце психички некако. Еден ден кај неговите, еден кај моите, па дури успеав и нокти да направам Во саботата и излеговме на пијачка, со деца де ама се рачуна. Зашто моево дете мора да биде центар пажња секогаш, мора да прави глупости за да и се смеат, да биде интересна Се прејаде, се препи и на крај повраќаше на столицата Фино, лепо спаковав и транспортирав кај баба ѝ, и како госпожа со исфлекани алишта си се вратив да си допијам пијачка. Бебе како ја внесовме, спиеше, количката исто како празна да беше Сабајле ајде понеделнички, едвај да ја разбудиме за во градинка, па не сакам ова да носам, не сакам тоа па едвај да се измиеме со која четка обична или ел., притисокот ми го кажува мислам секое сабајле. Гледам да не викам, ама после 6 пати ајде, ајде, ајде едноставно само излегува викањето од мене. Ми фали мм Во последно време комуникацијата ни е ставена само на карање мислам Јас цел ден дома со бебе, ќе дојдат они од работа и градинка, обавезно тантруми ја маваат, се не и е погодено дали ручек дали мене ме брка, и обавезно се напнуваме и двајцата и ние ќе се скараме на крај ради нејзе шо не можеме да и погодеме. После надвор еден со поголемото еден вози бебе во количка, дома туп и кома сме сите. Како да не се гледаме ич. Кога почнавте да оставате дете кај баби на спиење? Јас ја оставам кога сме таму, ама ние сме на другиот спрат, сепак тука сме. Она си ги сака, денски кога сме таму не не погледнува, ноче си спие со нив без проблем, освен неколку пати во сред ноќ не има побарано да ја земеме со нас горе. Мислам дека ќе спие, дека и во сред ноќ ако и се објасни дека не сме таму нема да биде нешто страшно, ама јас не сум спремна Сабајле ќе вежбав де, ама после прва серија бебе се разбуди почна да кинка и ништо баталив. Каша попара мислењево, ама ајде кафе да пијам да тргне неделата