Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.551
    Допаѓања:
    8.445
    Ваљда јас дека не сум дечар некој, многу малце работи од мајчинствово ми се магични.:D
    Кјут ми се на моменти, многу си ги сакам ама претешко ми е, мислам некад со затвореници да работам поокеј ќе се осеќам.
    Доста голема работа е одговорноста, тоа е тоа што не тишти психички - за си си ти одговорен, за неговата исхрана, сон, однесување, болести…а твои си се, и тоа е еден зачаран круг.

Уствари ова порано (а и сега) било најстрог вид на тортура, на затвореници/криминалци/воени заробеници да не им се дозволи да спијат, секое заспивање - шлак водата. Така и ние… сакам да си поспијам - шлаак вриштење, секое дете со своите причини.:D

На anngelique, Change., LiquidLuna и 12 други им се допаѓа ова.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    553
    ахсхахха ме насмеа со вториот дел :rofl::rofl::rofl:
    епа наместо вода, на нив може да им се носи по едно бебе - ем мајката наспиена, ем они истортурирани :rofl:

а за одговрноста ептен си во право! јас па како сум неодлучна за ситници, за ништо не можам да се решам - дали да се облече или соблече зошто било топло или ладно, дали да ја бањам во море, дали да и дадам од овој или оној пробиотик... тешко било стварно....

На dummy, Carolin., Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.682
    Допаѓања:
    17.527
    И јас не сум ич дечар. Пред моите, бебе во раце немав земено :tmi:
    И таква сум и јас си мислам леле а сега кога ова, кога она. Еве ноќеска ми спиеше цела вечер без да се разбуди, јас од сабајле место да си мислам дека ќе си биде спанка, јас одма леле ама кога ќе фатат скоковите кај ќе ми е крајот со плачење и неспиење :D

4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    4.990
    Јас успевам и да сварам палента на Dr. Oetker за 2 мин е готова па мешам со урда,јогурт или кисело млеко, гриз со банана, овесни со овошје.. и дома да сум пак тоа исто вртиме..

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.099
    Допаѓања:
    10.424
    Хахахахаххахаххахаха каков опис на мајчинството, алал нека ти е.
    Апсолутно се пронајдов. Јас кога сме во населба и кога ќе ги видам некои од другиве мајки, татковци како ги занимаваат 10 деца, им се чудам. Јас моиве едвај ги занимавам. Има еден татко абе ги збира, игри им измислува, децава прејако им е. Стално му се чудиме ние недечарите од кај ми е волјата.

На happygirl, Carolin., Ladyme и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    372
    Каков страв јадев денес жени ;( малово падна од креветче, не знам како се прекачил преку оградата, само слушнав ТУП и плачење одма, се вртам го гледам на ламинат на стомак цел. Живееме со каскадер изгледа не знам што да кажам. Го однесовме на преглед вака ок е само му излезе на чело модрица, нема повраќање до сега нормален си е сега го заспав па ќе го следам до утре.
    Ми требаше вино/пиво или нешто жестоко искрено после стресот ама за жал со пепси си седам сега кога не купувам на време :sweat:

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    3.511
    Мм е тој, хахха сто посто. Идам седнувам негде он со децата јас сама седам... другиве мажи седнати зборат мојов со децата игра ги занимава... :!: јас немам живци за деца ни да ги играм, сталин систем,најмногу што сум ја играла е внуками и тоа еден сат и седнувам ај и викам терај толку од мене иди кај мајкати, сестрами ја игра мн , хахха сега шетавме и едно од пријтелка моја машко дете и се дере дома да иделе она сака да ме види збори и му викам вака да ми направи, да се дере пред луѓе, ја влече и дисциплинска.. оно ќе ме контролира мене. Сакам ред и почитување несакам разлаени деца... посебно не второ одделение разбира све, може да те продаде да не се разбира од збор. (facepalm) Моево ќе незнае главата кај му е небо земја сме со мм. :?: