Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

По улица не дозволувам да трча на сите страни пред се ради сообраќај. Или во гужви каде што немам комплетно контрола каде е и што прави.
    Во парк веќе знае и по реквизити да се качува внимателно и се останато, барем во паркот во кој сме често, така да се повеќе ја оставам да игра со другите деца и да набљудувам од страна. 2,5 години е

OneMiss likes this.
  2. OneMiss

OneMiss Активен член

Mojov prcul e 18 m i po parkce se kacuvam so nego pa tatko mu go ceka dole da go pustam na lizgalka

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Тек сега пред 2-3 месеци ја оставам сама. После втор роденден. Претходно и јас трчав, така да таман си е.

OneMiss likes this.
  4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Оооо жени, мајки, божици како сте ме просветлиле за перењево во машина на кујнски додадоци, god bless u all.
    33 години не ми текна на ова. Дајте уште некој тип за прозори, се скаравме со жената што ми чостеше, еве ги 5 месеци небришени се.
    Маж ми е болен цела недела, викендов од С само секира може да му акнам што кука цело време од температура 37.5. Вечер планирам сама да си седам, да си гледам серија и да си пијам вино :inlove:

5. Marge

Marge Популарен член

Има роботи за чистење прозори :D И не се нешто скапи, може да се најадат и за 50 - 100 евра, е сега како си ја вршат работата, не знам баш, не сум земала сеуште, а во план сум. Имам огромни прозори малтене од под до плафон низ цел стан и три стаклени врати за на тераса :x Последно свекрва ми кога ми беше на гости ги избриша…во април :rofl:

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Мојот робот за прозори е маж ми :D На телефон е од 6 сабајле до вечер и најчесто збори, па нема многу слободно време да чисти низ дома затоа сме договорени додека збори на тел да чисти прозори, кујна, огледала, се што може да се чисти низ дома со една рака. И само што ми дојде идеја bluetooth слушалката од кола да си ја земе, па може и вц ќе исчисти :D

7. Carolin.

Carolin. Популарен член

Имам чистач на пара го немам пробано на прозори, ми рекоа дека чисти и прозори. Ке го пробам деновиве па ке ви кажам :D

Иначе измишљотина на маж ми, четка една ми стави на штрафилицата негова и со неа рибам плочки и камчиња у вц :D поточно сама риба и далеку полесно е. Ако имате пробајте :D

8. Mandela

Mandela Истакнат член

Мојот да ги види количките во кал има нервен слом да добие и да вришти до онесвестување. Педантерија невидена е, на татко му де |(. Како можеше само и во тоа да личи на него.

Неговата перална е еден сад со вода и пена, еден сад со чиста вода и сунѓерче да ги риба, се тоа сместено на тераса. Ги пере седнат на столче (немој случајно на под да седне).
    Заборавам дека имам дете минимум еден саат од што се занесува во играта. И со гумени животни вака игра, ги бања :)

9. Noemi

Noemi Популарен член

За прозори (и туш кабина после секое бањање за да не се таложи бигор, многу поретко ја чистам откако го имам) ова ми е спасот веќе втора година го користам кај стасам https://klintek.com.mk/производ/wv-5-plus-n/

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Што пари е? Не гледам цена на странава.

11. Noemi

Noemi Популарен член

Околу 6500 го земав јас ама зависи од моделот сеа не знам колку им се овие модели.

kozuf, Калатеа and Feniksgirl like this.
  12. anngelique

anngelique Популарен член

Јас ставам дополнително сјај и сол во машината ако се капсулите 5 во 1 и добри се сите садови, а мислам дека имаме најтврда вода во цел град.

Change. likes this.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Немам вакво, ама со обично squeegee после секое туширање проаѓаме со маж ми и свети, значително се намалува потребата од чистење.

Noemi and sani99 like this.
  14. Change.

Change. Истакнат член

Кои капсули ги ставаш ?

15. sani99

sani99 Популарен член

Мислиш на плочките?
    со што чистите , и какво средство ставате? имаме мат стакла и крш се , не знам ни со што да ги исчистам
    а плочките како ги поминувате??

16. Marge

Marge Популарен член

Е вакво имам и јас, ама ми остава линии на прозорите и си стои, не го користам. Не ти остава линии? Или јас не знам како да чистам со него :$

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Четки кружни од Тему маж ми нарача, прикачени на бурмашина (ако се викаше така оној електричен алат за бушење дупки или инсталирање шајки), само не на кабел туку на батерии. Нема трзање, нема уморни раце и да те болат плус. Тушот никогаш почист не ми бил. Башка што чисти фуги далеку подобро од рачно што можеш да истрзаш. Негова работа е тушот и нормално чим тој треба нешто да работи, мора да е практично, ефективно и да не одзема време. Јас со истото плочките во кујна ги поминував, ама тој презема чистење плочка низ дома. Дефинитивно најдобар “изум” за чистење плочки.

18. Noemi

Noemi Популарен член

Гледај гумата да ти е стално чиста и прозорот добро наквасен:D

Lady Miami and Marge like this.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Не плочките, стаклото од туш кабината со шина со гума ја буткаме водата до доле.
    Плочките сум пробала се и неагресивни како фрош и оцет и соди и чуда, ништо не ми чисти како пулирапид.

sani99 likes this.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Давај линк :rofl:
    Чистач на пареа сакав да земам само заради ова ама ме премислија сите.