1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    9.544
    Јас имам соберено за женско бебе, од 0 м до 12 м. Се'е ново. Нешто со етикети, нешто само исперено. Ќе ги дадам, и ќе докупам ако треба пелени, храна нешто. Само кажи ни каде, како, што - да се договориме. Во Скопје сум.

2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    9.544
    Охххх сега гледам... Од Скопје се?
    Ако може адреса и бројче нешто, ќе им пратам преку ананас со достава работи некои, ќе купам.

3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.701
    Допаѓања:
    17.645
    Криво им е. Еве татко ми е таков, не го интересираат едноставно, ќе им презбори и толку. Ниту седи, ниту игра, само знае да се јави како е, добра е, добро. Таму кога сме, ништо.
    И криво ми е, се нервирав и плачев цело време, ама веќе се помирив и тоа е.

На Baby warrior, kozuf и 1209 им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    30.604
    @baguf4e Може срц

Ај да видам шо ќе собереме, да не им трупам само работи. Зашо јас планирам да идам еднаш до кај нив и да им докупам/докупиме после.

Фала ви на сите. Знаев дека сте најјаки бе :l:

На baguf4e и LadyR им се допаѓа ова.
  5. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    373
    И јас се пријавувам да помогнам. Имам женска облека s/m големина што сега после бременоста ми е мала, можам да купам и за машките нешто, плус и од брат ми да земам нешто што му е мало, он е малку поголем од нив.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.915
    Допаѓања:
    12.824
    Можно е. Еве мојата секој ден ја чува внуката, ништо не и е проблем, за моите спондилоза има, невработена е бтв :D

Што ќе фали пиши ми и мене, ќе нарачам и јас онлајн пошо одам на одмор.

На kozuf и baguf4e им се допаѓа ова.
  7. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    944
    На тема свекрва а и свекор, многу ни помагаат. Живееме во Скопје они се во друг град, секогаш кога ни требале дошле без збор. Дете чуваат, му готват го играат му зборат и пеат песнички, мм е единец и него мн го тинтраат секако, мене како ќерка ме гледаат. Ми помага свекрвата и за готвење и за чистење кога треба и за совети, секој ден се јавуваат малиот на камера да го видат. Ретки се знам и многу си ги сакам :D Знаат дека неќам многу да ни се мешаат иако си живееме супер и секогаш се одмерени во муабети и си знаат граница.

На 1209, MeowMeow, pamelche и 7 други им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    30.604
    Ќе ти пишам

Важии :inlove:
    Од понеделник тоа, а на Лала ќе и пишам до петок ако испратам дете у Штип за да завршам се у еден ден :wasntme:

Надежна мач 8)

На pamelche, lala15 и Skyler им се допаѓа ова.
  9. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    10.850
    Ооо,опааа, дете пак во Штип, уарни ви се така..(highfive)

На strelec231992, pamelche, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    22.435
    Ај ќе видиш што ќе фали. Имам јакни, капути ( за мајкава), облека што само зафаќа простор, а не се сеќавам да е носена. Само да се средат моиве, дека се е во пакети и кеси веќе.

На LiquidLuna, Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    30.604
    Активно сексање на мени :$

Тоа шо треба да превртам цел град за нетипични барски столици ќе ме јебе :rofl:

На Tea SK, strelec231992, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.120
    Допаѓања:
    6.656
    Одма нема да можам ама 15-16ти Август ќе сум Мк можам до Скопје да донесам имам и за мајката нешто и за деца до 2 години. Ај пиши ми во порака ако може тогаш да се донира и нешто адреса или тел број кој да исконтактирам кога ќе доаѓам.

Едит: сега видов дека се поголеми ама можам да издвојам нешто од мене и мм и плус козметика да докупам сепак пиши ми

13. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    82
    Тргнав да си се пожалам па се предомислив.Секое мислење само кукање ми е.Ненаспана сум да,небањата и тоа да.Јадам 1 на ден како на маратон во стоење,не се сеќавам кога косата ми беше пуштена последен пат,ама и доека сум ваква како гомно некое,кога ќе ме погледне очи му светат.И ми спие само во раце да,и навика ќе му стане и тоа знам,ама па сега ли да се секирам и за тоа,отом потом.ММ за се ме разбира,за се ми помага дури и кога одмага ама дава се од себе.Остало фамилија не бих ни отварала муабет,за кафана да викав сите ќе можат,вака за помош сите чекаат кога ќе пораснел.Ама и тоа е во ред,памет е и тоа,лекција.И така еве го гушнат во мене утре прави 4 месеци.

На dummy, Viktorijaaa5, Izzy_0504 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.395
    Допаѓања:
    2.962
    На Izzy_0504, Noemi, Lady Miami и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    3.238
    Правев чистка и пред и по породување и се дадов во Црвен крст.
    Имам од детето некои работи што не сме користеле и тоа пакувам во кеси, ама е за бебе. Нешто подарив што побара некоја членка. Ама се се токмам во другана група да пишам и тоа да подарам кому треба. Никако да стасам са сликам. Ако знаете некој да му треба за машко бебе нешто, тука сум.

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    3.640
    Добро утро мајки, :sun: :f: ми доаѓаат така мисли некогаш, и знам да влезам на профилот на Др Марија Бунда, ако ја познавате неа и нејзината приказна. Да ве охрабрам сите што доите или сте завршиле со доење да си направите еднаш годишно ехо на дојка и мамографија ако има потреба. Не штедите за тоа, идете кај најдобар доктор што знаете. Знаеме дека се чека за термин по два три месеци ама еве со сестрами секогаш закажуваме однапред, пример мојот термин е за август, сестрами најде за подоцна малку. Важно е да се оди еднаш годишно. Правам редовни конторли ехо на дојка од 26 години, немам историја, но живееме во мн лошо време. Убав ден се надевам дека неколку од вас ќе си закажат преглед. :l:

На happygirl, Liza38, Izzy_0504 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    9.544
    Луѓе, дали е можно бебето да ми фали додека спиеме?
    Се будам потсвестно бидејќи ми фали... Го светнувам телефонот како ненормална во 3,4 сабајле и си ја гледам како спие во креветче до мене. Така некој спокој ми дава, па ќе се расплачам од среќа и ќе си заспијам пак. :D
    Јас сум од мајките што бебето ич не се буди воопшто, ама јас сум ненаспана од што ја гледам како спие. |(

На dummy, An43, Baby warrior и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    232
    Моето бебе се буди и пак штом завршам некоја работа набрзинка, си ја гледам како спие и чекам да се разбуди. Некогаш и слики си гледам од неа додека спие :inlove:

На Viktorijaaa5 и LadyR им се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.028
    Допаѓања:
    11.495
    Иста сум хахахаха. Се будам да ја видам. Ќе си ја видам ќе си речам во себе само ти да си жива, здрава, друго небитно. И ќе продолжам да спијам.:D

На dummy, Baby warrior, LadyR и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    22.435
    Спиеше кај моите една вечер и пукнав. Ама немаше избор, мораше таа вечер да спие. И ми викаат што спие со вас сите околу, али мене ми е убаво. Пробувам да ја вратам во креветче, ама да ми плаче дете неможам бее.