Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Кој смештај сте?

2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Пробав мн сум гладна... и реков ај да видам колку и 5 дена по ред тоа што јадам и ме држи е 1900 калории. И знам нема да мрднам од место со тие, освен ако вежбам. Еве гледам сите што ми дадовте совет да почнам... да видам ал ќе се вратам на некоја нормална килажа па да кажам и пред да забременам качив сакам барем 62 да дојдам од овие 72 ми тежат.

baguf4e likes this.
  3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Колку си висока? 72 не е премногу ако си над 170 висока.
    Јас сум 173 и моментално 76, мене ова ми е ту мач, 67-8 ми е идеално ама додека дојдам до тоа ќе цркнам.
    Инаку знам, исто сум нервна и гладна:D ама јас немам контрола и нормална исхрана, никогаш сум немала нормално јадење. Ако не сум на режим некој ко овој војнички можам да изедам 3 милки на едно седење, едно xxl пакување чипс и со аргета да изедам 5 кришки леб, после сето да го засладам со кока кола.:x Ова све во еден ден. Затоа сум волкава колку што сум.

Калатеа likes this.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

@baguf4e телото ќе ви стекне навика, полека ќе видите како нема да имате стрв веќе. Ќе се навикне и желудникот и организмот на количината, и после ќе ви е прелесно. Само треба малку време, три недели минимум.

baguf4e and Ladyme like this.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

173 сум висока и цело време сум била 61 килажа години зборам од факултет кога почнав бев 54 тоа бешњ мн малку и на 61 заличев на човек и беше одлично за телово. Пред бременост дојдов 67-68 ии со бременоста првите месеци ослабев на 64 и после качував се породив со 80. Дојдов дома со 70.5.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас сум исто висока, и со 100ка отидов на пораѓај, стварно не изгледав голема, за чудо. Моментално сум 71кг, ми фалат уште 8 и идеално да сум си.

Ladyme likes this.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Со грешка човек збориш феникс:D
    Јас сум опседната со храна и препрестрвна, 30 години не се научив на малку и со усул иако милион пати сум била на режим и сум се враќала во контрола. Ок до средно си бев неухрањена и имав 50 кила ама многу бев активна, живеев на 4 спрат без лифт, си имав бубачки во глава и не бев многу по јадењето. Фест форвард, во короната се здебелив 20 кила, повеќе имав тогаш отколку што имав на пораѓај, тука ставив стоп и со ун диета 3 месеци и вежбање се вратив во нормала. Секој ден кај што не можам да изедам благо и леб и џанк фуд ми се смрт, џабе е.:D Среќа сакам трчалње и вежбање и дома и на работа на гз не седнувам па се компензира.

Viktorijaaa5, 1209 and Feniksgirl like this.
  8. Калатеа

Калатеа Популарен член

Уште една ко тебе.:D Како болна сум за храна, какво броење какви бакрачи…
    Само ме чуди, пред да се омажам не бев до толку, иако вежбав 7 дена во недела, плус не се симнував од точак плус идев на планина неделно 2-3 пати (некогаш пеш некогаш точак), па ваљда затоа и не ми познаваше и бев фит.
    Откако останав трудна толку, точак не смеев, после голема бев се уморував и еве уште мачам мака.
    Најмногу ме нервира ем здравјето упропастено, ем личам многу постара, ко женче некое.:x

baguf4e likes this.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

А кога легнуваш?
    Јас во 10 кома сум, орентирај се според спиењето, распоредот на јадење.
    Ручек и мене ми се јаглехидрати, манџа, ориз со стек, пица, пиперки, патлиџани пржени и салати многу.
    3 месеци е рано уште да симнеш килажа скроз, држи се до распоред и таман ќе си бидеш со тек на време.
    За физичка активност, јас не вежбам ама па имам уште едно девојче скоро 4 год покрај беблаков годинка што е, и можда и тоа допринесува 2 деца немам баш време за седење. И искрено ич немам љубов кон храна, јадам колку да преживеам.

Mother of 2boys and Ladyme like this.
  10. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Алал нека ти е мајка, па и хибридно :clap: Јас сум само од дома, со скроз флексибилно, плус никој не ми ги "мери" саатите, и овие 4 дена ми дојде премногу. Ама се тешам дека ќе влезам во штос.

Пусти пари, се повеќе и повеќе требаат. Секое ново влагање во маркет, се нешто е поскапено :x

Градинка се мислам да не ја пуштам барем до годинка, ако не и повеќе. 9 месеци ќе прави во ноември, многу ми е период на вируси, ќе треба во жустрото да ја пуштам :worried: Се надевам до тогаш свекорот и свекрвата ќе знаат повеќе да ја гледаат зошто сеа нема многу ќар од нив, барем они да помогнат кога и така се пензионери...

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

12-1 неможам порано еве и неа гледам и поместувам порано сега заспива кај 10 се буди еднаш во 4 и после во 6-7 станува. Сакам да движам према 9 па да стигнеме до 8. Па мислам ќе можам јас до 11 да легнам. Ќе пробам после 9 да не јадам.. ама и преку ден хранава дс исфрлам шеќери.

Tea SK likes this.
  12. baguf4e

baguf4e Популарен член

И од другата страна ја имаш родената ми сестра што не знае што е точак, теретана, трчање или било каква физичка активност, се породи пред година ипол, секој ден пие минимум литар газирано, станува навечер во 3 и иде јаде пола тегло еурокрем, јаде леб и тестенини и има 45 кила. Стомакот и грбот залепени и се. Бара начин да се здебели, не функционира ништо. Од иста мајка сме родени.:D

13. happygirl

happygirl Форумски идол

Јас останав бремена со 70кг, што ми беа премногу. Се поправив 8кг, и во 9 месец намалив 2, значи 6кг само, бев 76кг кога отидов во болница.
    2 недели после пораѓај се мерев дома, 64кг, 12кг се лизнаа од мене.
    Ама доење и неспиење мене така ми делуваат. А јадам, ми се јаде многу.
    Така бев и со големиот. Само тогаш откако почнав да спијам ноќе (тој на 9м почна да спие цела ноќ), и се вратив на работа во канцеларија со седење, се поправив бајаги.
    Сега се надевам нема да биде исто.

14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

И сеа како да не се изнервирам. Дојдени се свекор и свекрва, кажано им е дека веќе и е зголемена оваа дремка, дека спие 2-3 саати, а дојдоа баш кога заспа буквално. И еве поминато е 1 ипол саат, и свекрвата вика „Не станува кукличка не станува, за џабе чекаме“. Да бе, за тебе ќе стане! Наместо да каже што убаво си спие нека спие и 5 саати, она се моли да стане :@ Морав некаде да се издушам, зошто на сите што им ја зборам (мајка, сестра) веќе не сакаат да ме слушаат :rofl:

15. 1209

1209 Форумски идол

Е што се нервираш, речи им, а вие кога спиете ви се станува?

Јас со килажава не знам, качувам симнувам…не ми сметаат килограмите колку тоа што не се осеќам силно. Ми треба да сум стегната и да имам сила, да си го осеќам телото здраво, а го осеќам како пача.
    Немам вежбано многу одамна, сакам да почнам, ама некако време нема.

Многу малку време поминувам со детето, многу ми фали. Буквално од станува во 9:30, додека да доручкуваме малце да поиграме, јас да завршам нешто работа ако имам и излегувам на работа, вечерта доаѓам во 8, а он 8:30 е заспиен, не успеавм ни да се соблечам пред да го успијам…саботи исто, недела што попрво. Ми недостига, а и јас на него. Секој ден ме моли мама не на работа, мама легни си со мене, мама сакаш да си играме, мама седи дома не на работа…абе срце ми се крши, веќе не е ни толку близок со мене…

16. LadyR

LadyR Популарен член

Јас немам избор за жал... Сами сме со маж ми во Скопје. Нашите се на два часа возење, брат ми е на друг континент. :D Немами никој близок во Скопје. Така да освен градинка, друго нема. :( Веќе почнав и да ги бројам деновите.
    La Mer. Ама рамно е, и од првите 4 реда на куќи се стига за макс 3-4 мин до плажа.

17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ако имаш некој хотел за препорака плс сподели, се што гледав се апартмани некои безвезе а мн луѓе ми го пофалија како место за бебе плус со обиколницава што се прави не би се спушталс нафоле на прв крак ова би било опција да избегаме чекање надоле. Во септември сакам да ја спакувам лепотицава штом наполни 3месеци и да ја пробањаме на море :inlove: како пар што последниве 7-8 лета е секој втор викенд во грчка плус одмор негде подалеку низ европа ова лето ептен тешко ми паѓа без одмор 8) одвај чекам септември да дојде да пркне бебка и да ја носиме :D

18. cocopuff

cocopuff Популарен член

@Ladyme дефинитивно само калориски дефицит му е мајката. Ти можеш и нутела да јадеш ако сакаш само се додека си во дефицит ќе ослабиш. Дека не треба само нутела да јадеш тоа е друг муабет ама чисто како пример. Сега е стварно пекол за шетање ама убаци си сабајле рано до 8ипол најдоцна или приквечер по некоја прошетка. Јас со првото со никакво пазење на храна само со акање со количката по мин 2 саати дневно симнав 7-8 кила. Да пазев и на исхрана уште толку ќе симнев.
    Сега чекам уште 2 недели да поминат тие 40 дена и почнувам со вежбање и да исфрлам благо. Јас сум 175цм и пред првата бременост бев 72-75 кила и бев супер. После породилното бев 75 и се осеќав одлично, се додека не почнавме со бургери и пици на работа и качив 10 кила. Сега 4 недели од пораѓај сум 87, а пред бременоста имав 85. Е сега оваа мајка има поише за симнување :D а само си лапкам благо :wasntme:
    Си реков до 40 дена ќе јадам што ми душа сака да надокнадам за киселините што ме уништија :D

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Лани летото, доаѓаат другари од нигде никаде во 22:30. Да речам воопшто зошто отворивме работава.
    Прв муабет и сега нема да ја разбудите Х, да си игра со нашево дете.
    Нормално дека не викам. Х е наутро во градинка и ова време е време за спиење, а не за игра.
    Детево мое тогаш едвај 1,5 година беше. Ај што доцна туку и абер немаше од играње со други деца.

20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Како и да звучи, може и ми се лутат луѓево ама јас гости после 18:30 не примам. Ќерка сака да спие во потивка атмосфера и не сакам да и правам гужва со луѓе. Не знам како ќе бидам понатаму, може ќе се опуштам за гости ама дефинитивно нема да ја разбудам за да ја видат ако е веќе заспана, ни за денски дремки, а не па ноќе.
    Многу другарки ми викаат дека сум uptight строга мајка, се по правила, се со редови, ама јас од тој ред раат видов прво за организација со себе, домот и со дете што има ред од многу мало.
    Исто за хранилка. Па ако неќе да јаде храни ја во раце, со цртани. Не сакам. Или ќе јаде вака или ич. Таква сум. Не сум флексибилна ич.

MeowMeow, Izzy_0504, Annath and 17 others like this.