Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    Дојдов да се пофалам.Бебуш од 3м се врти од грб на стомак али не и обратно.Мајка се мачи го учи го вежба секој ден али не,никакви знаци нит па желба покажа.Денес на подлога си лежи и отидов млеко да му направам,си се сврте на меше он го гледам ок.По некое време слушам туп,кога го гледам се свртел конечно од меше на грб и тоа од цеееела подлога огромна што ми го еба изгледот на дневна,он на ламинат се бутнал.Така да ...кога најмалце очекуваш ќе биде:?:

На pamelche, Aleks.mar, Noemi и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.657
    Допаѓања:
    10.011
    Со лесно сеа :rofl: лиги имаме по цел таркет, џабе подлога.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    739
    Скроз истото ни се деси сабајле, отидов да мочам, и само слушнав „ТУП“ проследено со плачење. А мојата мислам дека знае да се сврти, се има свртено неколку пати. Ама толку обожава да е на меше невозможно е дури, и затоа до сеа 5 пати дали се има свртено :D

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    И мојов обожава на меше и цело време се врти и толку се мачам да го учам како од меше на грб абе не знам веќе што не праам.Денес од сите места подлоги ќебиња мораше на ламинат да лупне.|(

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    311
    сум слушала за тоа метиленското. Јас носам од генвигел или генги гел ли се викаше... спреј за фати ранички... ги земав кога големиот имаше сипаници матичната ми го препорача. Устата партал му беше. Помага и за афтички а не пече толку колку прополисот.
    истото сум и јас. Ама тоа е. Се си викам абе блазеси им на мајките кои се си сфаќаат како нормално и си тераат без проблем.
    земи проафтол, со прополис е и некои природни состојки. Ама пече многу тоа.

Е сега јас ќе барав нешто за изгореници од сонце |( вчера едвај ред фативме дека касно тргнавме неделата па уморни па не знаеш кога ти се спие кога ти се јаде и кога побрзо на плажа... денес втор пат бевме на плажа ама си викам аман бе мајкуму... кога стигна големиот да почне да се жали на грбот... носам од санденс афтер Сан и се само со тоа мачкаме. Носам и пантенол гел ваљда можам и со тоа. :?:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    3.324
    Ми доцни 5 дена. :?:
    Си реков ај ке пишам. Штом кажам некому ми доаѓа обично.
    Откако престанав да дојам добивам ептен точно на време 3 пати до сега. Може е од жешкото време.
    Не ми се прави тест, детево ми е со ивф. Ем би било супер, ем не ми се надева... не ми е плански, ама ке се растажам ако видам милионити пат 1 цртка.:worried:
    Стискајте палци да не добијам :). Каша попара. Којзнае дали е за тука овој коментар.

На Madi, Carolin., Калатеа и 24 други им се допаѓа ова.
  7. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    11.234
    Стискаме мајка,стискаме да не добиеш.:rock:
    Ајде Господ е голем.
    А ние сме храбри жените.:l:

На Carolin., Ladyme и Lady Miami им се допаѓа ова.
  8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.546
    Допаѓања:
    11.030
    Не сакаш да правиш тест, ама направи тест.:D
    Стискаме палци сите:inlove:

На Зеленоокатаа, happygirl, Ladyme и 2 други им се допаѓа ова.
  9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078
    Здраво мајки херојки! :inlove:

(И да е утната темава, ќе пукнам ама ќе се исповедам тука)

Ќе почнам со едно прашање кон вас:
    Дали си ги гледате очите променети?
    Погледот поинаков, поостарен?

Знам дека ќе изгледам чудак, ама стварно почнувам да забележувам некои нијансирани промени.
    Точно, стареам, не младеам, ама па не сум во средно доба сѐ уште.

Знам дека со мајчинството мајка се исцрпува, ама па да почнам да стареам вака.
    Проблемот ми е погледот, очите ми се како вдлабнати во тоа дупките, знаете, како на старите луѓе. Не ми е капакот убаво обликуван туку окото како во дупка да клапнува. Немам некои страшни брчки, освен оние при смеење, ама самиот поглед ми е почуден.
    Порано не ми беа такви :( шмрц.
    Дали од неспиење, дали од нервози или од тоа што сум послаба.
    Ако се здебелам, можеби ќе делувам посвежо. Како да се здебелам убаво?

И кога ќе се нашминкам, не ми се доловуваат очите. Тоа трепките ко трски прави кратки, па и не дека имам вешта рака за шминкање, ама не сум ни букуз. А можда и до шминките е, отупени се. :D
    Сѐ на сѐ изгледам како некоја временска старска верзија од себеси. :doh:
    Имам проблем со прифаќање на промени, тоа ми е внатрешен конфликт и тоа голем.

Кај вас старо-ново? :D

Последна измена: 15 јули 2025 во 22:41
    На Carolin., Erika.greeneyes, Калатеа и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Мене коса ми обеле со месеци на подлога, сите ме форсираа дека мора, дека мора и мора, и ја отупев вежбајќи ја да се сврте, бебево абер немаше, за на крај кога се откажав сама се сврте и тоа се сврте на 5 и пол месеци и ден денес не практикува нешто да се врти, мрази на меше, значи мрази не знам како да ти опишам, со урлање и крокодилски солзи во истата секунда. Е навечер се врти ко вртимушка низ цела спална. Не се врти уште од меше на грб, не сака нит па ја форсирам. Ама затоа од 3 месеци се натега да седи и еве ја седи стабилно, душа нејзина да седи.

На Stone, elenaklasik и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    311
    да си здрава и жива. Да гледаш и слушаш без проблем. А за тоа какви се очите ич нека не ти е на мисла ;)

На elenaklasik и kozuf им се допаѓа ова.
  12. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.779
    Здраво мајки денес бебчо прв пат рече Мама се стопив:inlove::inlove: со месеци нешто вика баба ,деде, дете, ајде ама денес кога кажа мама леле пре пре убавооо чувство. Но премногу е врзан со мене порано кај сите седеше сега не сака со никого ни со татко му дури. Дали и кај вашите е вака 12-13 месеци. Неможам ништо да пофатам по дома а се тргнам одма иде и плаче не седи ни кај татко му се корне по мене... кафе пијам у грклан ми застанува не може ни 5 мин да го зачува на раат да испијам .

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    3.858
    Исто, како останав бремена обелев, свадба правевме во јуни лани и идев секој месец едно 6-7 месеци пред свадба на третманче на косата ( никогаш не сум идела на фризери, дома мајка ме шишала, сама сум се фарбала, сама сум се шминкала све сама, малку ми требало да се осеќам убава ама и младост хаха ) и како почнав пред свадба видов колку жени си идат на масажи на нокти на коса третмани.. и ќе испиев едно кафенце додека седам со маската и си викам о, моите два часа во месецот и мн убаво се чуствував, си бев си стаев и ботокс на глабела, значи незнам најубаво сум се осеќала и ајде после останав бремена лежи лежи и кога ми рекоа можам да движам идам на фризер и ме гледа вика леле девојче бела си, цела и стварно како останав бремена крварења чуда стресирај се.. обелев, пропаднав.. пак се вратив во кревет лежи, лежи, па во болница лежи. Кога дојдов дома сама, во стари алишта, небањата. И сум плачела незнам може два сати за све прво што дојдов сама, пиев апче да се смирам неможев да се гледам во огледало, некако ја немаше старата јас. Сега не сум стигнала да се видам, пак дома се фарбам, дома мајка ме шиша и така... Денеска си реков да идам да се боцнам пак, барем да не сум намуртена хахах бебе да ме гледа така. Ама морам да се посветам малку на сама себе, сакам пак некој третман на косата, масажа, да го вртам ставот на стоење, мн сум искривена и све ме боли. И така не ми текнува за друго дете, да ми е здрава и жива ќере.

На Carolin., Aleks.mar, pamelche и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Исто ми е. Стално му викам на маж ми ме унакази детево:rofl: никогаш не сум изгледала полошо нит па сум била полошо.

На Stone и elenaklasik им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Како дете на родител кој никако не прифаќал дека старее, тој цел живот викаше дека има 25 и нешто и беше вечно дете, многу ми е важно да почнам да прифаќам дека стареам. Не сакам да ме гледаат како некоја која страда по годините, иако еве искрено не се осеќам ни за моите 38, имам уште доста до тоа да речам стара сум. Мм често знае да каже духот ти е стар, се нешто те боли, ама тоа нема баш врска со старост старост, нажалост.

Е сега што се однесува до ликот, јас имам спуштени капаци и да не ми е страв ќе одам утре да направам операција на капаците, ма ако треба и секои 3 месеци ќе ги правам, ич не ми е гајле. Ама многу ми е страв бидејќи ми рекоа дека е со локална анестезија а јас да слушам тоа нема шанси. Па затоа компензирам со убава и квалитетна шминка, како основна козметика за лице, така и за декоративна, не одбивам да се нашминкам во секоја пригода па така се шминкам и наутро за на работа, и попладне ако треба пак ќе се нашминкам, обожавам да се шминкам сега. Лицето го доведов до свежо, светло, мазно, убаво платно за таа шминка, што е најважно, користам серуми, креми, се според возраста и состојбата на лицето. Многу е битно да имаш листо и негувано лице за себе, за таа шминка да изгледа убаво и да изгледаш свежо. Јас користам витЦ на Гарниер пример, многу убаво ми одговара и од ДМ некои производи, пиши ми ако сакаш знаеш дека ќе ти објаснам се. Знам дека ти си по природното, анти конзумеризам и се тоа, ама едноставно мора да се направи се што може за да не бидеме како нашите родители на наши години, мислам дека откако памтам за себе мајка ми е стара, никогаш повеќе од павловичева на лице нема ставено а итекако е за креми против брчки стасана. Сакам да изгледам убаво за себе, ама и за децата, да не се срамат од мене. И се фарбам и се шатирам и внимавам на лице, пред се за мене, а потоа за децата, а најмалку за тоа што ќе рече народот. Ако ти си си убава со природно бушава коса и без сите тие работи кои прават да изгледаш убаво, никој не треба да ти влијае на тебе, ама бидејќи очигледно не си, мислам дека ќе мора малку да ги поминеш тие граници на природата. Пиши ми слободно пораче.

За дебелеење не можам да ти зборувам многу зошто мене контра од тоа ме мачи, но сметам дека повеќе протеини, малку физичка активност ќе ти помогнат да качиш мускулна маса пред да се здебелиш.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.920
    Допаѓања:
    12.078
    Целосно те разбирам.
    Знаеш, си викам ај ќе сменам фризура ќе бидам нешто поосвежена. И се гледам во огледало, пак не се доживувам нешто свежо, младо.
    Потоа, ај кармин ќе купам, ее со овој крај, ќе се истакнам, пак ништо.

Сега сакам да правам веѓи. Не ми се нешто баш убави, ко раштркани 8-| :rofl:
    Сакам подебели потенцирани убаво, ама и тоа каде како...

Па се лажам џоа косата ко ќе ја обојам ќе добијам друг лик.
    Јас всушност сакам некоја промена на себеси, ама тоа да потсетува на порано. Не се помирувам некогсш дека се менувам.
    И сега кога си гледам стари слики, си викам па арна си била, што ти фалело, а и тогаш бубачки имав, неисполнето се осеќав. Божем еве уште ова и сигурно ќе сум вау, а немало врска.

Очиве кога си ги видов и направив споредба, баш ми дојде нокаут.
    Мислам од неспиењето ми беше. Вака ми станаа од второто кога ми се роди, не спиеше убаво, многу бев нервозна, неисполнета...
    Се осеќав ко за нив само да сум, како маж ми повеќе да излегува и дружи ради што одеше на работа, ме удираа филмови ете си ги гледа колешките средени наспани, јас сум гроги.
    Да ми потпорасне малку косава, шишки ќе правам. (facepalm)

:angel:

На pamelche и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Ти си жена со многу интресен лик, немој да мислиш дека не можеш нешто да направиш, али баш како што кажуваш, мала промена ќе ти годи. Некој прамен, боја, шишки, смени нешто стил, нешто направи ќе видиш разлика одма.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    3.858
    Сестрами ги правеше веѓите после бременост кај оваа татјана фи мастер, супер и се еве скоро година помина, и беа раштркани што викаш натажени хаха сега е повесела, и она има така спаднати капаци па како да и се отвори погледот.
    Најмногу мислам е замор, затоа сме пропаднати. Денеска сум спиела и пак глава ме боли никако не бива хаха бебе спиеше од 9 ипол до 6 сабајле хаха со мм се прашуваме дали некој станал, и после јадеше и презаспа до 9 ипол спиеше

Последна измена: 16 јули 2025 во 10:26
    На Трагедијаупмм и elenaklasik им се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.259
    Допаѓања:
    67.816
    Ти се срамиш од мајка ти како изгледа?
    Ако децата се срамат од родителите и нивниот изглед, тогаш родителите негде ептен ја утнале работата во воспитувањето, за жал.

На arwen93, Skyler, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.606
    Допаѓања:
    8.606
    Јас и мм гледаме слики, од 27 на 40 директ за 3 години.:D
    Јас порано си ручкав трици леле како идат нечешлани мајкиве, ама прц, еве ме со две деца станати од ниедно време, како був сум во главата. А и лицето е свенато, ама со 4-5 саати сон веќе 3 години не знам ни како би било добро и свежо.
    Ама не се замарам, сестра ми знае да искоментира среди се, ама сестра ми има 23 години и целото слободно време на светот.:D
    Спремам мастер, до ниедно време куцам извештаи, презентации, спијам ИЧ, и уше да се пеглам… ќе си почекам уште некое време па ваљда ко ќе тргнам на работа ќе се организирам некако.:D
    Сега сум фан на Биркенсток, широк шорц и комотен прслук. Amen:smoke:
    И дебелеењето, мислам дека е комфор зона едноставно, јас и мм сме и јадачи и грицкачи, ама па ако се стегам една пијачка да не испијам навечер со него и пола чипс со филм, јебем ти живот.:D

IMG_4486.jpeg

На Carolin., Noemi, Aleks.mar и 7 други им се допаѓа ова.