Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    739
    Абе не ме нервира толку моментот да си го кажат мислењето, ама ме швркна муабетот "Ќе ја дехидрирате".

Леле иста ќе биде, без да го доживеам знам дека ќе биде така. И се трудам да се спремам од сега, ама некогаш ми се спојуваат жичките.

После муабетот за вода, ми вика "Треба да ја научиш да заспива со некој друг не само со тебе". А она до сега заспива и со татко и (дури и почесто отколку со мене), и со другата баба, и со тетка и. Ама не смеам да и кажам зошто ќе се навреди плус ќе има коментари во стилот дека со нив заспива зошто повеќе ги гледа, а нема врска, едноставно не и умее. Не можат ни да ја смират кога кенка со свекорот, мора јас или мм да сме со нив. Што да направам јас кога не им умее. Да ја воспитам ќерка да не плаче со нив не можам, иако кажувам 3 молитви пред да дојдат да биде расположена, зошто "Она била психолог (има дипломирано пред 45 години и ни 1 минута не била психолог) и децата не требале да плачат зошто ќе станеле анксиозни". И така....

На Carolin., Трагедијаупмм и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  2. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    364
    Леле јака ти душа еј, се нервирам само што читам а не па да се дешава :sweat:

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.272
    Допаѓања:
    19.383

Леле ја ова, трудна 5-6 месец со на една комшика внука и месец дена разлика. Надвор ладно облечена во јакна ја среќавам пред маркет и женава ни едно ни две "Оооо кај ти е стомакот тебе? Имаш бебе?" Ја онемев не знаев што да кажам :tmi:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    2.594
    @MariaBouli среќна си што не живеете заедно...па можете и да не и кажувате се. Ние сме заедно и колку и да сакам да не се нервирам боли. А она пошо знае дека боли намерно таму брца...

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    739
    Богами среќна сум ... верувам дека ти е потешко....

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Од кој кам ја зема. Не ја наоѓам во мојов…

7. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    175
    Бебуш спие на мене ја сесија на тему.Од кога се роди мислам дека секој ден ми е тему скролање и правење нарачки.До онлајн на зара и синсеј веќе куририве по име ги знам.Куќава ја наполнив со триста глупости.Таа втората детска соба ни е магацин за све што стига.И после се жалам хаос куќава кога ќе ја средам.Кога ја градевме најбитно ми беше да имам простор за се.Така и направивме со плакари за се да е на свое место.Но колку повеќе место толку повеќе глупости чувам а секогаш бев против премногу работи низ куќа се да е минималистички и средено.Уште немам срце балоните од мекици (читај пред 4 месеци) да ги фрлам.Кога ќе фатам еден ден да разџиткам се.

На Трагедијаупмм, EnaEnA30, Baby warrior и 4 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Да ти кажам 3,4 имав купено и некој месец немам зимано... а сега скоро бев во Кам и како да видов друга (исто посна), но исти беа зрнцата. Кам - Автокоманда

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Бев во тој, нема само со јајца има. Ќе побарам и во друг. А ја блендаш или така ја даваш?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Да не сум гледала на др место тогаш:?: Сигурна сум дека некаде видов посна тарана, се фатив и да земам ама дека нема да сме доста дома си реков ај не зимам... Ај да видам после ќе одам и Жито, па ќе ти кажам. Не блендирам, така ја јаде. И макарони веќе јаде така.. од вртените и сецкам на пола, а од тие најмалите свиткани лапка цели :D

11. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    575
    Ја има и во Жито маркет истава.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Aко блендираш тарана ќе стане тесто, како живо тесто да јаде.

13. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    358
    Не си единствена со нарачкиве, истото го правам кога сум “nap trapped”

На Stone и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Уште не сум дала парченца, страв ми е.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.849
    Допаѓања:
    109.898
    Ама не е парченце, зрнце е. Почекај ако не, немој да ја блендираш. И не се плаши за парчиња, едно ќе ти кажам, поголем е проблемот што може да настане од блендирано до доцни месеци, отколку од давење од зрнце

На Spidy, Трагедијаупмм и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    3.169
    Исто еве тераме дремка клапната на мене цела саат ипол, пошто се тепаше со мене во тек на доење ме фати нервата и се соблеков горе скроз гола пошто се препотив па сеа сме залепени цели она со боди на кратки спие на стомаче на гради на мене, ја скролам и планирам крштевка и ѕиркам тему (facepalm)

На Stone и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Немаш гајле со топченцата, ја нз колкава беше ама глутенот кога и го дадов тогаш и дадов и од овие. Не топче по топче, одма и дадов пола лажиче со топчиња (5,6 да речеме). Сеа веќе јаде парчиња све, џвака мислиш и позади има заби :D Оно напред има горе доле, ама тие за џвакање не вршат ништо раб.

На Feniksgirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Мојата само доле има два, и тоа пола едниот, другиот пола од тој.. ептен ми е страв со парчиња.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.719
    Допаѓања:
    77.003
    Мене првото девојче на 11м ми извади заб, до 13м само со тој беше. А веќе од 1г јадеше неблендирано. Како проба неблендирано, грубо пасирано и парчиња, веќе со очи не сакаше да види каша. И мене ми е страв, ама со тврди парчиња.. и поголеми. Пример еве и лубеница и диња и давам, па сечам парче и го згмечувам малку со вилушка прво. Компирче печено исто, парче и малку гмечено. Мојава од ова ни еднаш не се задавила, а затоа вчера од сок со вода душа ни стресе на мене и пријателка. Толку се задави, што се мачеше да земе воздух, па ја удирав ја, па пријателкава... па врисна на крај алелуја зема воздух (facepalm) и се исповрати од напор... И цело време вака ми се дави со вода и сок, ама пилето пилето горе, ќе ја чукнам малку и готово.... А вчера како успеа толку да се задави незнам...

На Feniksgirl и pamelche им се допаѓа ова.
  20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.450
    Допаѓања:
    12.143
    Ние имаме заби доле само од 7 месеци, сега сакам пасирано барем малку, ама ептен ми е страв, и вака со кашава ми е страв не па со тоа..

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.