Едвај пладне помина, а веќе немам идеја денов што уште да направиме. Пекол жешко надвор, ни во базен не ми се остава. Дома дури и климата што брчи веќе ме нервира, е до тука е работава. И реквизити од двор донесов дома и сега цел ходник ми е рамен на игротека Дете покажа интерес цели 15 минути за тоа. 20 минути боење со водени, сега си прередува фиоки низ кујна и до толку не можам да мислам што ќе растури. Скроз "не уби" ова време. Кај да е ќе пуштам некој долгометражен анимиран филм, со надеж дека ќе ја заинтересира повеќе. Секако имаме уште најмалку 6+ часови по дома додека е таман времето за излеземе. Постов измешан до бескрај.
Pozdrav majki od majka sto trca niz cela plaza so todler vo grcka, baska i dobieno tamponive me utepaa na sekoe vlaganje vo voda da trcam do smestaj.
Оууу јас да ти кажам први 4 дена си седев облечена не се ни мачев со тоа тапата. Ама трчањето маста ми ја извади секој ден 10+ км имаме испешачено, не запира и мора со мама секаде не сака татко му да го допре Уште од сега се каам што плативме и грчка во септември Да го оставам во плитко со камчиња цел ден ќе биде умен, ама вака тргни го на сенка плаче вика и трча сам во езеро да фрли камче
Jas imam servis dva para baba i dedo i se zalam , da bev sama so maz moze i ke se vratev hahahah. Sea najnovo mu e mama go zemam guska i se vrti da sprinta , jas poveke mu dozvoluvam od tatko mu i zatoa i pola saat go preslakam samo mi pribeguva so gol gaz niz soba a tatko mu go preslaka za 3 min i ne mu mrda. Kako i da e neka disi cist vozduh u more so maicka posto so saati nemozam da go izvadam
Тајната е во мувите! Му викам аиии мама гриииццц мува газето брзо и да видиш како менуваме пелена за 3.5сек а не 15мин со 2 тантруми и 4 нервни слома
Има и полошо, двајца растрчани тодлери и бебе 8ми месец во стомак во сред јули Точно знам како ти е ама за утеха следно лето ќе биде полесно
Детево заспа со татко му. Денес јас бев протерана од спална Се избањав, седам и се мислам колку доктори извидов овие 3 дена еве.. тргнав за мене од обичен циклус и вртоглавици до хормони и чуда иситувања, да завршиме со курето на бебо дека му е затворено (ова мм ми кажа) од пред 2 недели ми збори само дека му е затворено и дека треба да му се отвара повеќе и ај и спомнав на матичната, донеси го и денес отидовме и ни кажаа дека му е затворено ставрно. Е сеа или мм ке успее да му го отвори за едно 3-4 месеци или на доктор ке му го отвараат.. прееска се изнаплака и он и јас со него. Плачка сум за детево мајко мила, не ми е верно дури. Изгледав две епизоди секс и град да се опуштам и сеа ке спијам. Тоа ми е ритуал за опуштање или френдс одгледувам во тишина и после спијам. Добра ноќ.
Мене Friends ми е есенско зимска сезона за гледање, како ќе си ја залегнам, завиткана ко бурито и уживање. Сега со бебе мало сутра.
Мајки да почастам торта, денес славиме 1ви роденден. Детето на две нозе шета покрај мебел, се качува... уште не пуштен сам, ама проодувалката веќе сам ја врти кај сака да оди. Минатата година ова време не бев сигурна контракции ли се болките што ли се? Излезе едно бебе што откако ке пине млекце си чматка и заспива. Ах, луда година. Пренапорна и преубава. Срцето ми е полно.
И ние денес 1 годинка Времето ми одлета, не можам да верувам..ниедна година не била вака брза ко оваа Се би дала да се вратам на овој ден лани, уште еднаш да го преживеам секој ден од оваа најслатка и најмиризлива година од мојот живот Бебчолино е прерадосен денес, си се придржува по цел мебел си се движи, не прекинува со зборување на свој јазик, почнува да се закача, ручка ко за 2 бебиња и цица ко за 3..Сумирано, преблагодарна сум за се што поминавме, успеавме во се што сакавме - а тоа е само мирно, среќно и спокојно бебе толку од мене на темава, се надевам ќе се вратам за година две одам да се средам конечно да заличам на нешто, зошто цела година бев Адам Сендлер буквално
Бебка моја сама си заспива веќе подолго време, а едно време си мислев од раце нема се пушта. Си ги гледа рачињата како да и се магични и заспива. Веќе повеќе од месец како сме во Преспа се изнаодморив да ви кажам право. Плажа уште немам видено ама здравје ќе ја однесам деновите ако не за друго да ја сликам покрај вода секако е мала за капење во езерото. И да, почна да ни се смее на глас мама се топи секој ден
Мајки од Штип, дајте препорака за сликар за крштевка? Не мора да е студио, некој и фриленс што работи, ама да фаќа моменти не да штрака без врска нешто. Мојот сликар е зафатен тој ден
Сабота тргаме на одмор. Со тоа што е празник, на граница ќе биде лудници. Се двоумам кога да тргнеме неколку дена веќе, да не фатиме многу гужви? Дали да се оди преку Дојран е подобро? Не сакам да го малтретирам детето на жешково да чекаме 10 саати, а во смештај секако е после 14 часот, така да не знам дали да стигнеме таман за сместување или рано сабајле.. совети?
Одете преку Меџитлија. 100 км повеќе возење има, ама барем не чекате на жешко. Ние така направивме, не чекавме воопшто, а за викенд одевме.