Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.515
    Допаѓања:
    2.704
    @Lady Miami @angel4444 @mariz среќен ви
    роденден генерацијо ❤️

Може недела дена пиши бриши на темава... И ние прославивме прв роденден, ептен touchy feely денови. Беба не запира, темперамент ипол. Кој и да ме сретне со неа, јака ти душа ќе ми каже, а јас сум среќна само здрава жива да е. Животот не го замислував ваков. Немам ни зборови да го опишам, ама дефинитивно ме има фатено некоја лоша кривина. Вртам нив лист секој ден, но некако можеби сама ќе сменам брзина.

Почестете се мафинче, homemade by me ❤️
    IMG_20250729_231424.jpg

На angel4444, LiquidLuna, Autumn05 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    9.719
    За околу една недела ни завршува 6ти скок, и мислам дека за прв пат осеќам последица од скок - регресија на спиење. По 40-50 минути се успиваме. :^) Се бори до крај да не заспие навечер... 8 ипол месеци е бебе, уште нема запче, ја утепаа од мачење. Може и тоа да е нз, и цуцла фрла, бар температура не качува.

На друга тема, со маж имавме викенд ЛУДИЛО. :D Како да бевме по 18 години се осетив после долго време. Бебево го оставивме саботата кај мама и тато, и отидовме на Д фестивал во Дојран. Се направивме камен-земја-лом пијани двајцата сами. Текили и пиво, се испијанивме до трт. Останавме до крај, се изнаигравме. Имаме стан одма над паркингот каде е феситвалот, ама како стасавме до станот појма немам. Само знам дека после :rock: , like the good old crazy times кога бевме зелени и средно школо. :D Е утре дента бевме како овенати пилци. Тато ме утепа од зафркавање, два дена пијана сум била. :D
    Ама мислам дека ни требаше и на двајцата вака да испуштеме вентилите скроз, си ги наполнивме батериите ептен.
    Сигурно има две години од последно така што сме биле сами со маж ми и цели all-in за пиење и журкање. Ама дефинитивно си треба време на само со партнерот и мозок на пасење.

На lackygirl, joy1, LiquidLuna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.791
    Синко е 13 месеци уште од кога е роден се буди на секој 2 саати за млеко... си остана исто порано се имзолзував 8 месеци и дење и ноќе сега му давам формула и ден денес без да се напие млеко не презаспива веќе и не се трудам да променам нешто едноставно си прифатив такво е детето и нема да врзам една ноќ цела можеби 2-3 години и така еве вчера стана 5 пати ноќеска ќе се напие и пак спие друго не помага. Да бидам искрена иста сум и јас постојано се будам навечер еднаш немам спиено без прекини и пред него така да веројатно е на мене детево|-)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    846
    Да се надоврзам на муабетот,

@Feniksgirl алал нека ти е како си успеала да ја "истренираш" да ја преспива ноќта и да не бара цице. Значи во 1и10 стана, ја лулав до 2и20, не завлече и не завлече. Потклекнав, ја ставив на цице, заспа, тргнав да ја преместам во креветче, се разбуди. Еве ја сеа со татко и се заспива зошто толку ми се нервите. Мислам дека нема да пробам пак скоро, иако сум хронично ненаспана зошто од 1 до сабајле ми се буди многу често.

Неам проблем да станам да ја нишкам, ама почнува многу нервоза да ме фаќа кога не сака да заспие повеќе од 30 мин, толку ми е прагот. Башка што не плачеше или нешто, туку едноставно не сакаше да завлече...

ЕДИТ: ја заспа, ја спушти и пак стана...

Последна измена: 30 јули 2025 во 03:05
    На LiquidLuna, Трагедијаупмм, Viktorijaaa5 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.054
    Исти сме... само јас се помирив. Првите 2м боксови во кревет мавав од нервоза. Имаме добри денови со 2 пати будење и тие се кога нема заб некој опасно што избива. Ама кога има заб некој, тоа е хорор. А процесот е почнат и постојано е со надувани непца... Препотување, станување на секое, незаспивање по цицање и клацкање по пола саат...Џабе тренинг, џабе све ако детето тешко вади запчиња. Еве трето ми е и ништо поразлично не правам. До 5м ја спиеше цела ноќ без будење, како почнаа забите.. она е вака. Второто слично вака беше после 12 месеци. Дека она на 11м извади еден заб и до 12м ја спиеше цела ноќ без никаква мака. До 13м беше со тоа едно запче и после тоа до 2г јас имав новороденче :D Она не цицаше, ама стануваше и вриштеше... (си ги памтам тие денови во дневна).. само што неморав да ја клацкам неа, цуцето, кебето меко и ќе презаспиеше..

6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    3.377
    Да сте живи и здрави и да растете здраво. Нели е тоа најважно? Мама ке се навикне на се
    Мафините ПРЕ КРАС НИ! Да те барам за некоја пригода кога ке ми треба вакви декорирани? Да не имаш и инста?

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    12.593
    Многу слатки:inlove: Најсреќен и на цуцата.:inlove:
    Не е до забите, од скокот е. Ние имаме две запчиња. Вчера плачеше до зајдување 1 саат цел додека се успиеме. Не сака да ја успиеш, а и се спие и се плаче. Ај завршува за брзо.:whew:

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    846
    И после 2-3 саати спиење, станав со 38.5. Може бебка ме осеќала па затоа само со мене сакаше да спие. Го избацив мм во дневна зошто тесна ни е спалната и ми е страв да ја оставам и на крај и меѓу нас зошто веќе и се вртка на сите страни.

Згора на се, денес треба да ја вакцинираме, и сеа не знам што да правам. Еве идам на мојот матичен да видам што ќе ми каже. А она е океј.

и така.... болен сред лето :x

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.972
    Допаѓања:
    110.384
    4 дена со 40 тт бев, презабавно. Ај барем сега е ладно, нема да паѓаш ко мене у трансови.

10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.318
    Допаѓања:
    19.497

Ке преспива кога нема да цица. Еве јас тоа на сите го кажувам на 16 месеци го одбив ама одбивање постепено без мака, после 12тиот ден почна да преспива ноќ до тогаш знаеше да се подразбуди освен будења во скокови/заби/болен спие како топ. Од заспивање до станување. Така да ке помине се, издржете.

На naturally, Noemi и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  11. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    11.523
    Исто и кај мене големата додека цицаше се будеше ноќе.Кога ја одбив си спиеше цела ноќ.
    Маливе уште не ги одбивам не знам зошто, ваљда не сум спремна :wasntme:
    Се надевам кога ќе престанат да цицат нема да се будат.(fingers)

На Carolin., Mother of 2boys и sani99 им се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    7.441
    Туку што правиме со "лепенкиве"?
    Ако сум во видно поле за се мора да е мама.
    И ставам да јаде, ако сум во иста просторија си јаде без проблем. Ако знае дека сум на работа/не сум дома, исто јаде и со другите. Ама да знае дека сум дома, додека не дојдам да ме гледа, крева узбуни низ куќа.

И викам ајде со тато да излезете, нека ти облече патики. Ги зема татко и патиките, одма имаш - Нееее мама облекува.

Со играме пример со мене, доаѓа баба и, ајде викам со баба да си играш сега.
    - Неее, со мама игЛамееее

За што било, кај било мама работава, а сакам да се поврзе и со други, да се опушти.
    Седи со било кој и било каде, ни градинка, ни никаде не прави проблем ама ако јас не сум тука.

Дали фактот што малку часови ме гледа во ден. Или фаза некоја.

13. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    846
    Внук ми беше исто. Абе и да се заиграше сам, мајка му мораше да го гледа како игра. За се она мораше. А кога не беше тука, друго дете. Таа фаза му почна околу 2ипол-3 годинки, еве сега има 3ипол, веќе не е толку страшно, ама има такви моменти

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    7.441
    Си игра таа самостојно без проблем, не морам јас да гледам. Можам јас и се наоколу да си сработам без мака. Не сум врзана да морам да седам до неа.

Ама ако знае дека сум тука, за се што сака бара јас да го направам. Пример сака вода, да и дадам јас, ако е да речеме татко и на 2 чекори.

На LizzyGrant и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    413
    Дааа! И мојов почна пред некој ден и ептен ми е слатко, знае некогаш и да ме расплеска ама воглавно се галиме:D

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    2.221
    Мислам дека моето прво е како твоето трето.. нека ми е со лесно (fingers):rofl:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    298
    You are not alone. Ти пишав на еден пост пред исвесно време. 10 месеци е. До Април спиеше како топ, ќе станеше евентуално за цицање, а некогаш ни еднаш. Од тогаш навака почна се почесто да се буди. Сега се буди на 45-60 мин.седнува во креветчето и плаче. Ја земам ја нишкам спие, штом ја легнам пак плаче. И така цела ноќ до 5. Во 5 се буди скроз. Немам спиено подолго од 2ч.веќе 3 месеци, функционирам со пола мозок (ако и толку). 3ца доктори прашав, сите рекоа фаза е ќе помине. Е не. Полошо е. Според чат џпт (да и таму очајот ме одведе за помош) се работи за навика. И да и заб излезе и се е исто.

18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.410
    Допаѓања:
    31.948
    FB_IMG_1753879327581.jpg
    Отприлика да

На kozuf, Mother of 2boys, Noemi и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.298
    Јас имам две деца, и двете се доени до 3 години. Моето мислење е дека додека не излезат сите заби, и не се поминат сите скокови и регресии така ќе биде. После 2 и пол ќе имате ново дете. Ќе зборува, ќе си игра и ќе спие. Ќе спиете и вие. И повторно ќе имате време за себе. Само трпение :hug:

На kozuf му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mother of 2boys

Mother of 2boys Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.298