Еден куп жени/луѓе по градов почнаа кетеринг, еден куп слаткарници објавуваат новини на социјалните мрежи. Знаете колку негативна реклама ми е кога ќе видам торта или колачи за запче или роденден со грешен правопис. Не дека јас ги знам сите правила ама пак никако не ми личи натпис како следните, па како сака после нека е украсено - Х има прво забче - Срекен роденден Х - името пишано со мали букви Барем колку толку може да се внимава
Високи се од стапалото доле до бутовите скрос горе и се стегнати. Јас во Систина се породив и мене и на цимерката ни облекоа од која причина не знам ама оддвај чекав да ги извадат. Прашав сега сестра ми рече дека е нормално дека крварам и со тоа се намалува нс протеини во организам и декс со протеинска исхрана ќе го снема, плус треба да ми се дигнати нозете, а јас денес цел ден сум во фотеља седната и вчера на кревет ми висеа нозете дека не можам веќе по цел ден на креветот и газ и половина и плешки ме болат дури и повеќе од рез.
Здраво право бебе имаме ни рекоа дека се ако е таман во петок ќе не пуштат ама денес почнаа дс му жолтеат очињата и лиценцето. Знам дека е нормално жолтица да фати дека е честа ама пудто страв младс нова мајка хахах. Рекоа декс секако пред испис ќе го стават на светлосна
Абе ајде што е ова, луда работа... Вчера цел ден 38.5. Во еден краток момент падна на 37.7 како нов човек бев Ми отекоа и мене. Ми беа и во бременоста отечени ама после пораѓајот уште отекоа. Ми рекоа да следам, една недела, 10тина дена да спадне. И мноогу вода. Јас толку вода колку што испив тие 4 дена во болница во животот немам испиено ама не ми ставаа никакви чорапи
Во последниве месеци ко да изгубив контрола над поголемото дете. Последните месеци од бременоста со второто не можев веќе да го кревам, а и после пораѓај дека со царски исто така и некако со татко му се поврза ептен. Веќе за ништо не ме бара. Толку ми е криво што срце ми се кине. Оваа недела не знам што му е само се буди навечер и плаче по цел саат и сабајле ое 7 до 8 е плачки со дерење мислиш го колеме. Пробувам со убаво да зборам да дознаам што е проблемот ама само се дере и еве денес дури и ме шутираше да сум си одела. Јас во принцип сум построга и со пократок фитиљ ама секако во вакви ситуации гледам да сум смирена и да дознаам што му е. Но веќе после 17 обиди едноставно ми иде да го исплескам од нервоза веќе. Многу ми е криво што не можам да допрам до него никако и што веќе не ме бара за ништо. Пробувам да си играме, да му давам за јадење, да се бањаме заедно и ок е имаме моменти ама секојпат го бара прво татко му.
Јас бев со чорапи и отеков, за 10тина дена спаднаа сите отоци. Ама на итен бев и имав и јадено којзнае дали има влијание и тоа.
Мене ми отекоа на првиот царски, баш им спомнав 2-3 пати на визита дур лежев ама викаа ништо страшно. Секако притисок мереа секое сабајле, не беше од тоа. Ми спаднаа отоците можеби за 1 недела. Ме масираа по дома кој стигне и гледав да ги држам кренати колку можев. Со вториов царски немав отоци.
Еве од мене искуство, јас вечерта терав Бадник, се најадов како стока и грав и сарми и риби и се што имаше на трпезата набутав како да нема утре. Наредниот ден рано сабајле ме земаа на итен царски. Не отеков воопшто, првпат слушам за чорапи за отекување тука од форумот.
Јас хамбургер вечерта едвај заспав од прејаденост не се за отекување само туку за спречување на згрутчување на крвта, ја подобруваат циркулацијата, затоа ги тргаат кога те стануваат дека веќе можеш да се движиш. Другарка во друга држава исто и со 2та царски носеше, тука ваљда зависи од болница до болница. Некаде мотаат со еластични завои.
И мојата претпоследниот ден очињатаа и станаа жолти и последниот ден цел ја земаа да ја сунчаат породена во четврток во недела сабајле не пуштија. Само еден совет од мене исто во Систина породена, дента кога ќе ја сунчаат инсистирај да ти ја носат на паузи да цица! Мене писледниот ден ме зезнаа само еднаш ми ја донесоа се друго со цуцла и кога си дојдовме дома веќе не фаќаше цице па после се мачевме со силиконска цел месец
Мене и лицето ми беше отечено, трудна не сменав личен опис ама затоа породена со обравчиња бев. Природно се породив со епидурал и во тие моменти не се испозамарав дали е нешто страшно. Добро што споделивте дека е нормално, јас после некое време се исплашив дека не е па ќе ја прашував докторката на следен преглед. @Надеж♥️ и моето имаше едно сончање, ќе помине секое второ има физиолошка жолтица. Прашај како да го ставаш дома на сонце, моето е во Март капка сонце немаше.
Отеков и јас, за недела дена ми спаднаа отоците. Сестрата ме примети кога ме станаа вика нозеве отечени ти се, течности внесувај повеќе, со самото движење спаѓаше отокот. Никакви чорапи ни мене не ми дадоа
Исто се осеќам само кај нас не е татко и туку баба и. Да беше татко и или некоја нормална баба мислам полесно ќе ми беше. Пробај да имате време 1 на 1 ,да го однесеш на лулашки или нешто па успатно да зборуваш со него смирени и двајцата да сте. Зошто кога се вознемирени секако не можеме да допреме до нив подлабоко. Мојава сеа со стравот има мака од инсекти ,па вчера сонувала дека излегла сама надвор па пајакот ја фатил за рака. Се разбуди во 3 саат ми вика гледај ме не спиј треба да не чуваш со даде И така цела ноќ будна сум она таман заспа малото стана и хаос
Ноќеска го сончале, сабајле ми го донесоа, цицаше мислсм влечеше уште немам убаво млеко надојдено ама го ставам наизменично за да дојде, после го земас за визита и да го доранат и сега ми го вратија и до џамот си седиме нема сонце ама светло нека го фаќа.
Имаме 1 на 1 моменти колку се може. Гледам да го носам или зимам од градинка некогаш ама често се погодува да треба да цица малава тогаш. Криво ми е што ме брка и го барс татко му ама може и љубомора е.