Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.900
    Допаѓања:
    4.046
    Ич немам проблем со таква работа па и би сакала да не е врзано за мене како лепенка .. да е партнерот ок и да не ти префрла тебе само работа и тоа е тоа... Двајцата сме родители нема што еден да носи товар само за хранење, за пресоблакање, за заспивање. Ако во животот има само правилно воспитување на децата да не се обвинувааат родителите пред децата, секогаш да се тим и да не попуштаат и ќе има почит кон двајцата секогаш и кога деца ќе бидат возрасни. Тоа е правилно растење и здрава средина. Уживај и со другото дај му внимание, кога ќе пркне и двете ќе се на исто ниво да те разбираат ќе си ја вратиш релацијата на 100%и со постарото.

На Трагедијаупмм, mama31 и cocopuff им се допаѓа ова.
  2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    1.138
    Далеку од тоа дека сакам да е лепенка, со мм супер функционираме како тим само се помалку имам моменти со синчето и ми фали.

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    2.704
    Многу е можно и љубомора да е.
    Зборот ми беше во тие моменти кога сте сами да го испрашаш.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    3.424
    Уживајте, никогаш нема да ги заборам тие први денови во систина :l: гушкање по цели денови

На Надеж♥️ и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  5. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.189
    Мајки, син ми прооде, ги направи првите чекори сам :D:inlove::inlove: Почастете се едно мартини од мене:d::d:Одамна не сум се израдувала толку:*:

На Autumn05, QweenSM, Tea SK и 23 други им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    32.084
    Џинтоников шо го пијам е за синко :sun:
    Да го прекорачи цел свет :inlove:

На WhiteCat33, Mother of 2boys и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.084
    Лесни чекорчиња :inlove: Колкав беше? Мојава абер нема, ќе си почекаме за првите чекори :lol: Шета по гарнитура, сама се симнува од кревети.. ама за паткање е шашава.. се клати, плетка нозе :rofl:

Ние прославивме прв роденден вчера :inlove: Софи умна, весела! Детево обожава да е во кафана и ресторани значи...Раце креваше играше, дури и пееше (ааааа аааа) :D До сам крај не се предаде, заспа во играње кај мм во раце :rofl:
    20250731_223311.jpg

Да ве почастиме од слатката маса (јас си ја правев) :wasntme: Се направив, а колачиња не... 99% се откажав од тој бизнис. Се вработив пак тоа што си работев и пред третава беба, па како ќе биде понатаму ќе видиме..
    20250731_224023.jpg
    Десно доле тоа со балоните не е правено од мене, тоа девојче едно ми го правеше :)

На ALISA0000, lady1987, QweenSM и 22 други им се допаѓа ова.
  8. MartoDav

MartoDav Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Што мислете што се подразбира под терминот „мирно бебе“? На што се мисли? Да не пушта глас, да се смирува лесно, само да заспива?

9. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.698
    Допаѓања:
    9.727
    Среќен роденденот на Софија, да е жива и здрава! :l:
    Се сеќавам на слика што имаше ставено од бебенцето, јас уште бремена бев и неколку пати ја гледав. Си викав сакам и моето да е толку слатко и со обравчиња. :lol:
    Сега како што гледам и долгите трепки им де заедничко. :D
    п.с. Бебињава ни се имењаци. :inlove: Најубаво име.

На Трагедијаупмм и mariz им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.084
    Првото ми беше мирно бебе :D Спиеше цела ноќ, преку ден имаше дремки каде прелесно брзо заспиваше. Многу лесно сам знаеше да се анимира, седеше каде и да го ставиш без да плаче и си играше по саат :D Одеше кај секого во раце. А гугаше многу, брзо прозборе (не ќутеше сакам да кажам). Ретко да плачеше :lol: Одма посакав второ тогаш и уште на негови 12м почнавме да го правиме :rofl:

@LadyR Се истенчи и аш образи, манекенка како мама и дада решила и она да биде :rofl: Името така спонтано на крај се одлучи, со 10 други во план.. тоа :l: Фала, да сте живи и здрави :hug::hug::hug:

На Carolin. и LadyR им се допаѓа ова.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.698
    Допаѓања:
    9.727
    Па јас моето за мирно го сметам. Со исклучок на последниве неколку дена за јадење што протестираше и подолго заспиваше навечер, ама денес се врати во нормална. :D

Плаче само ако е прегладнета или и се спие. Кај ќе ја оставиш - таму ќе ја најдеш. Сама се заигрува ептен лесно, и по 40-50 мин се задлабочува во играта. Не плаче по мене или маж ми, ја оставаме и на чување, и на спиење со мајка ми ја имаме оставено. Оди во секого, се смее на секого. Од 10 дена ја спие цела вечер. Без разлика во колку и да ја легнам навечер, утре сабајле па си станува со исто време и си тера денот по рутина, не и се пореметува ништо. Ептен е мирно и лесно бебе. :D

Ама де си мислам дека второ здравје има мамето да ни *бе, да наплати дупло. :D

На Change., Carolin., happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.189
    Година и месец :D истото и кај нас беше, само по мебелот се движеше а ич нејќеше да патка, подај му раце се пушта тргнува да лази..дури и се загрижив и наеднаш од никаде почна да прави чекорчиња сам, вчера помалку денес повеќе:D:D. И тоа секогаш кога не го гледам:D

На merriel0, sani99 и mariz им се допаѓа ова.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    32.084
    Среќен роденден Софи :l:

Да заспива само, да не се буди по катаљон пати ноќе, да не вришти зашо си го погледнала на погрешен начин и сл :D

На happygirl, mariz и Carolin. им се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    886
    Оф боже колку било тешко да се грижиш за бебенце што за се зависи од тебе а си мртов болен. :(

Пред некоја вечер кога се жалев тука за спиењето вечерта, мислам дека ме осеќала, затоа сакаше само со мене да спие. зошто заспавме заедно на цице во 4, во 5 ме фати страшна треска. :|

Среќа мм остана дома завчера кога ми беше прв и најтежок ден, иначе нз што ќе правев. Ама вчера и денес сме сами, и интересно ми е дека се приметувам дека и последната трошка сила ја трошам за неа, дури и заборавам дека сум болна, а да бев без бебе ќе лежев по цел ден како крава со мал прст немаше да мрднам.

На DELFINA81, Noemi, Autumn05 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    3.424
    Магија е мајчинствово, пред една недела нели ми се запуши каналче на градата, качив некоја мала температура ама повеќе бев без сила и омалаксана и болка во градата ептен. Детево се уби од цицање кско да знаеше декс тоа и е работа за да ме излечи … злато мајкино :l: немав сила ич и маж ми остана дома првиот ден да поспијам малку, на саат ипол бараше да цица … чудо е природава

На DELFINA81, Noemi, Carolin. и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.790
    Допаѓања:
    12.655
    Јас па имам обратна ситуација. На 4 месеци беше болна и тогаш само на цицање бевме, не знаете колку повеќе телово ми произведуваше млеко, значи ко подвижна млекара бев, ко да знаеше дека бебето ми е болно и мора повеќе течности да прима.

На Noemi, Autumn05, dummy и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    417
    Малку доцнам ама да, и траеше можда две недели минимум… ми беа отечени во бременост, кога се породив после царскиот спаднаа од чорапите и после дома дека не носев чорапи пак си отекоа па се вратија во нормала