Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Ич немам проблем со таква работа па и би сакала да не е врзано за мене како лепенка .. да е партнерот ок и да не ти префрла тебе само работа и тоа е тоа... Двајцата сме родители нема што еден да носи товар само за хранење, за пресоблакање, за заспивање. Ако во животот има само правилно воспитување на децата да не се обвинувааат родителите пред децата, секогаш да се тим и да не попуштаат и ќе има почит кон двајцата секогаш и кога деца ќе бидат возрасни. Тоа е правилно растење и здрава средина. Уживај и со другото дај му внимание, кога ќе пркне и двете ќе се на исто ниво да те разбираат ќе си ја вратиш релацијата на 100%и со постарото.

2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Далеку од тоа дека сакам да е лепенка, со мм супер функционираме како тим само се помалку имам моменти со синчето и ми фали.

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Многу е можно и љубомора да е.
    Зборот ми беше во тие моменти кога сте сами да го испрашаш.

cocopuff likes this.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Уживајте, никогаш нема да ги заборам тие први денови во систина :l: гушкање по цели денови

5. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Мајки, син ми прооде, ги направи првите чекори сам :D:inlove::inlove: Почастете се едно мартини од мене:d::d:Одамна не сум се израдувала толку:*:

6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Џинтоников шо го пијам е за синко :sun:
    Да го прекорачи цел свет :inlove:

7. mariz

mariz Форумски идол

Лесни чекорчиња :inlove: Колкав беше? Мојава абер нема, ќе си почекаме за првите чекори :lol: Шета по гарнитура, сама се симнува од кревети.. ама за паткање е шашава.. се клати, плетка нозе :rofl:

Ние прославивме прв роденден вчера :inlove: Софи умна, весела! Детево обожава да е во кафана и ресторани значи...Раце креваше играше, дури и пееше (ааааа аааа) :D До сам крај не се предаде, заспа во играње кај мм во раце :rofl:
    20250731_223311.jpg

Да ве почастиме од слатката маса (јас си ја правев) :wasntme: Се направив, а колачиња не... 99% се откажав од тој бизнис. Се вработив пак тоа што си работев и пред третава беба, па како ќе биде понатаму ќе видиме..
    20250731_224023.jpg
    Десно доле тоа со балоните не е правено од мене, тоа девојче едно ми го правеше :)

8. MartoDav

MartoDav Истакнат член

Што мислете што се подразбира под терминот „мирно бебе“? На што се мисли? Да не пушта глас, да се смирува лесно, само да заспива?

9. LadyR

LadyR Популарен член

Среќен роденденот на Софија, да е жива и здрава! :l:
    Се сеќавам на слика што имаше ставено од бебенцето, јас уште бремена бев и неколку пати ја гледав. Си викав сакам и моето да е толку слатко и со обравчиња. :lol:
    Сега како што гледам и долгите трепки им де заедничко. :D
    п.с. Бебињава ни се имењаци. :inlove: Најубаво име.

10. mariz

mariz Форумски идол

Првото ми беше мирно бебе :D Спиеше цела ноќ, преку ден имаше дремки каде прелесно брзо заспиваше. Многу лесно сам знаеше да се анимира, седеше каде и да го ставиш без да плаче и си играше по саат :D Одеше кај секого во раце. А гугаше многу, брзо прозборе (не ќутеше сакам да кажам). Ретко да плачеше :lol: Одма посакав второ тогаш и уште на негови 12м почнавме да го правиме :rofl:

@LadyR Се истенчи и аш образи, манекенка како мама и дада решила и она да биде :rofl: Името така спонтано на крај се одлучи, со 10 други во план.. тоа :l: Фала, да сте живи и здрави :hug::hug::hug:

Elly989, Carolin. and LadyR like this.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Па јас моето за мирно го сметам. Со исклучок на последниве неколку дена за јадење што протестираше и подолго заспиваше навечер, ама денес се врати во нормална. :D

Плаче само ако е прегладнета или и се спие. Кај ќе ја оставиш - таму ќе ја најдеш. Сама се заигрува ептен лесно, и по 40-50 мин се задлабочува во играта. Не плаче по мене или маж ми, ја оставаме и на чување, и на спиење со мајка ми ја имаме оставено. Оди во секого, се смее на секого. Од 10 дена ја спие цела вечер. Без разлика во колку и да ја легнам навечер, утре сабајле па си станува со исто време и си тера денот по рутина, не и се пореметува ништо. Ептен е мирно и лесно бебе. :D

Ама де си мислам дека второ здравје има мамето да ни *бе, да наплати дупло. :D

12. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Година и месец :D истото и кај нас беше, само по мебелот се движеше а ич нејќеше да патка, подај му раце се пушта тргнува да лази..дури и се загрижив и наеднаш од никаде почна да прави чекорчиња сам, вчера помалку денес повеќе:D:D. И тоа секогаш кога не го гледам:D

merriel0, sani99 and mariz like this.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Среќен роденден Софи :l:

Да заспива само, да не се буди по катаљон пати ноќе, да не вришти зашо си го погледнала на погрешен начин и сл :D

happygirl, mariz and Carolin. like this.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Оф боже колку било тешко да се грижиш за бебенце што за се зависи од тебе а си мртов болен. :(

Пред некоја вечер кога се жалев тука за спиењето вечерта, мислам дека ме осеќала, затоа сакаше само со мене да спие. зошто заспавме заедно на цице во 4, во 5 ме фати страшна треска. :|

Среќа мм остана дома завчера кога ми беше прв и најтежок ден, иначе нз што ќе правев. Ама вчера и денес сме сами, и интересно ми е дека се приметувам дека и последната трошка сила ја трошам за неа, дури и заборавам дека сум болна, а да бев без бебе ќе лежев по цел ден како крава со мал прст немаше да мрднам.

15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Магија е мајчинствово, пред една недела нели ми се запуши каналче на градата, качив некоја мала температура ама повеќе бев без сила и омалаксана и болка во градата ептен. Детево се уби од цицање кско да знаеше декс тоа и е работа за да ме излечи … злато мајкино :l: немав сила ич и маж ми остана дома првиот ден да поспијам малку, на саат ипол бараше да цица … чудо е природава

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас па имам обратна ситуација. На 4 месеци беше болна и тогаш само на цицање бевме, не знаете колку повеќе телово ми произведуваше млеко, значи ко подвижна млекара бев, ко да знаеше дека бебето ми е болно и мора повеќе течности да прима.

17. Autumn05

Autumn05 Истакнат член

Малку доцнам ама да, и траеше можда две недели минимум… ми беа отечени во бременост, кога се породив после царскиот спаднаа од чорапите и после дома дека не носев чорапи пак си отекоа па се вратија во нормала

Надеж♥️ likes this.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Ќе го носиме бебе на викенд на планина. Многу сакав да се спакувам ко госпоѓа. Сите тројца по еден куфер и ташната за пелени и шишиња.
    Завршив со 2 торбици за нас, куфер и торба за бебе, торба за пелени, 4 ќеси хартиени полни за недај боже и уште 2 најлонски со глупости во нив.
    На два дена ќе одиме, а колата нема место игла да фрлиш.
    Си викам еднаш не се спакував ко госпоѓа, ни без дете кога бев, што очекував па сега нешто подобро.:D

19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Ќе се опаметиш со тек на време. ;) На 2,5 години заминавме на одмор со голем куфер за сите тројца внатре работи. Плус 2 ранци. Еден од дете пелени и кремови за сончање, играчки, чуда. Другиот со работи за по пат, храна, пак некое играче.

Уште не сум се осудила само со ранци со Виз да патуваме ама ќе биде некогаш следно. Може кога пелени ќе фрлиме.

Giiirl23, Carolin. and baguf4e like this.
  20. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Сме патувале и со ранци, пелени ке купиш таму, носиш само тоа што ти требааа буквално на недела дена бевме за сите тројца по ранец стаса се :D

Izzy_0504, јolene, pamelche and 2 others like this.