Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.743
    3 саати подоцна уште не збориш. ]:)

Аман со драмиве и правењето филмови од некажани работи. Никој не ви води евиденција и не ви става цртки кој дои или не и на никој не му е гајле какви мајки сте сем тие што ги растете дома, дур не си ја ишишкате сами мувата па да ни кажете. Ништо не е толку длабоко ниту лично. Темата си е убава, секој може да каже мислење, а тоа да не е по ваш замислен тертип. :) Можеме да се сложиме дека не се сложуваме и да си дадеме рака ко возрасни луѓе. Таман работа ако сите драмиме за мислења со кои не се сложуваме на темава. Додуша, сите сме подрамиле некогаш, па ни станало јасно евентуално дека до нас е. :)

3 месечно го шетав по Европа, со деца и бебиња живеат номадски живот не знам уште на кој тоа му е чудно, не планирам да варам една осмина морков за воведување вкусови особено што имам уште две други кои си имаат потреби, другиот само што наполни 3 и уште носи пелени и ќе носи додека сам не одлучи дека сака да не носи, ако ви е полесно :D аман со терминот не мајка и кај треба и не треба. :drunk:

На happygirl, Anchita, Mother of 2boys и 8 други им се допаѓа ова.
  2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    1.156
    @Yowannty пд уста ми ги зема зборовите. Стварно некојпат како си вртите муабети не е можно хаха баш како што кажа yowannty секој со мувата на капата.
    Апсолутно никој не го интересира дали доите или детето ви пие формула, освен можда сверквата зависи каква е :D
    Еве јас сум од тие што дојат и инцидентно давам формула. Не уживам ко шо ми викаше другарка ми дека било магично. Да убава е таа блискост не викам не ама не паѓам у несвест.
    Првото го доев 8 месеци и таман ми беше, сега не знам немам план како ќе ми дојде така. Секако дека е убаво да го пие мајчино млеко бебето но ако и најмалку влијае на психа или било што кај мајката апсолутно поддржувам одбивање. Поважно е среќна мајка, инаку ќе се поболи човек.

На тема секс јас немам ама ииичччч желба ич. Маж ми мислам поцрка а мене најмалку ми е таму паметот. Па и дека здебелена, со мев од дијастазов и растегната кожа на стомак ауу ич непривлечно се осеќам. Вежбам скоро секој ден и пешачам ама ќе треба време ова желево да се стопи, а може и да престанам да си лапкам благо :lol:

На Carolin., Yowannty, dummy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    32.156
    Чекам да се довршат со мерењата ]:)
    И да го довршам маж ми вечер. Копнеам по денов цела недела :$
    И спешл дринк имаме :lol:

Иначе ќерка ми за мотивационен говорник -
    Може да си земам колаче?
    - Не бива пред спиење
    Никогаш не викај Не. Се се може.

И така подлабоко ко ќе размислиш, ко ќе ве разбуди вриштало нека ви текне на ќере 8)

А јас ќе одам да ја спремам за спиење и да се спремам за кхм кхм :devil:

На happygirl, DELFINA81, Carolin. и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    7.488
    Абе ние смирени сме де, освен што на моменти ме нервира, чек во темата ќе пишам.
    Ама њама услови за другото, уште некој ден.

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.711
    Терминиве немајка и најмајка се ужасија...
    На крајот на краиштата сите сме луѓе и нормално грешиме а совршенство аш не постои. Имаше едно ,,во моментот кога ќе се преиспитуваш каков родител си да знаеш дека си добар" сите го правиме она што сметаме дека е најдобро а и на грешките се учи. Според мене ние сме најдобри родители на нашите деца. И она што го приметувам сега е тоа дека оние одлуки кои сум ги донела бидејќи така се чувствувам беа поправилни од тие за кои сум послушала наметнато советување.
    Во однос на доење по 1 г. со на кумата ни се 2 м разлика таа доеше до 1 г бидејќи потоа млекото било вода.. јас доев до 2 г бидејќи така се чувствував.
    Двете никаков апетит ,двете никаков имунитет... така да разлика аш :D

Во однос на сексои уште не сум била на гинеколог и без преглед ми е страв да имам односи |(
    А сакам за разлика после првиот пораѓај кога 3-4 м не сакав ни да го видам :D
    Сакав уште нешто да кажам ама ми избега умот :rofl:

А ова не е тоа шо сакав да кажам ама сеа ми текна ,во животот ќе има луѓе за кои шо и да направиме нема да чиниме а не па за на анонимен форум. Пример ,за свекрва ми моите деца се секогаш ,,голи" и ,,гладни" па јбг некад ќе се изнервираш некад ќе се насмееш :sweat:

На defocus, Miss_S, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.743
    Аиууу ми текнува ^_^
    Значи спремни. :D

Од мајка родена бе! Затоа за снаа ќе ја земам. Да си вриштат со мојот заедно. :inlove: Знаеш денеска колку пати фаќаше високи френкфренции? Па..па..па..
    Ќе ми зачука полиција на врата кај и да е.

Го заспав гугу бејби што би рекол син ми, маж ги избања нив двајца и тој, ја само што се налицкав :makeup: дур заспијат сите и нас само кревети ќе ни се гледаат. Иако планиравме, ќе да нема на крај ни б од бунга бунга вечерва. :rofl:

На LiquidLuna и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.912
    Допаѓања:
    4.070
    Благуфче, јас па на таа тема ич не ме дира, ми фалеше што беше мала па ќе цицне ќе спие ќе цицне. Преплавена бев од емоции дете ми дојде дома од инкубатор што ја гледав 3ипол недели само раче и држев. А еве сме на Ад, па се гледаме во очи ме фаќа по лице исто, ич тоа, чак што више некогаш викам видел господ не сум јас со живциве на цицка да ја држам дење ноќе. Така да јас не враќав на коментари додека не добив, значи со пола жени ќе се искарав хаха тргни бриши правев. Ајде релакс одмори глава и елајси пак.

На Mother of 2boys, Baby warrior, naturally и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    19.529

Ене го мм врти дињи во пршута и лади узо надежен за хепи викенд пошо дома денес и утре па одморн е :rofl:

На LiquidLuna, Fenix05 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.969
    Допаѓања:
    13.031
    Како имате сила навечер за сексови :clap:
    Јас во 20-21 мртва сум. За викенд обично на дневна дремка завршуваме работа и ќе си дремнеме и ние, а во работен ден сабајлечки. Ако ги пропушти тие термини отиде возот :D

На happygirl, Mother of 2boys, Miss_S и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    19.529
    Аа сабајлечки кој може да стане, дете станува во 6ипол не знам кај сум а не нешто друго :rofl:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    1.279
    За советите и паметувањето..немам коментар. И 15 деца да има и 60 години, дефинитивно бројот на деца и бројот на години не е репер дека тоа што се кажува е така и дека се што се прави е исправно. Баш тука читав дека на нечија мајка и мацкале леб со грав на неполни 3 месеци :| Без разлика дали е свекрва, мајка, сестра, пријателка, комшика..непотребното советување од страна и наметнување кога нити сум те прашала нити планирам ми е врв. Претходно бев многу толерантна и трпелива со такви луѓе, зошто така ме воспитале. Ама сега после детево некад и мене страв ме фаќа колку не ми е гајле што терам се кај што му е местото :rofl:

12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.969
    Допаѓања:
    13.031
    Е добро јас аларм имам, бебево во 5-6h на нога е, до 7.30 сите обврски ми се завршени и децата во градинка :D
    Денот 65489 саати ми трае.

На happygirl и Carolin. им се допаѓа ова.
  13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.711
    Ама давани беа насилнички а тоа шо немаше да послушам надупен беше мм и после тоа кавги со него.
    Пример голо стои (односно облечено со боди на кратки и панталонки на 27-8 степени) тоа е рскавица до вчера во инкубатор со антибиотици сака па да го разболи пак да го клукаат антибиотици... итн да не пишувам се ама цело време на тој начин као дека му штетам јас на моето бебе она повеќе се грижи. Па и мајка ми слични муабети ама не во тој екстрем ама влијанието на едната се надополнуваше со другата...

14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.329
    Допаѓања:
    19.529

Ама од друга страна кога ке видиш ние 11ипол 12 легнуваме со мм. И пак живи не наспани живееме двајцата.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.969
    Допаѓања:
    13.031
    Ааа маж ми меѓу првите легнува :D Јас додека ги заспијам сите, додека средам, малку me time и дошло 1 саат. Катастрофа сум со спиењето, ми се одрази и на здравје, психа и на изглед.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    22.957
    За вас незнам, али ќере секоја сабота, спие кај баба и. Тоа е договор и не се раскинува, без пенали хахахха

Епицентар во Ѓорче ќе биде :rofl:

На happygirl, DELFINA81, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    7.846
    Самата пишуваш дека и твоето и покрај фрлањето на пелените и спремноста, имало инциденти.

Моето не сака пелени воопшто, но ненамерно се случува да се измоча каде што не треба. И што да правам сега? Со сила пелени пак да ставам? Што е спремно дете и како тоа некое дете и покрај тоа што било спремно, не се измочало несакајќи некаде?!

Не си го сфаќај зборот реновирање буквално, сигурно нема паркет и ѕидови да рушам. Ама или килимот ќе го фрлиш, или ќе го тргнеш, додека не се осигураш дека нема долго време инцидент.

18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.317
    2 пати инцидент за мене е скроз прифатливо и логично, зошто сепак му е нешто ново на детето.

Но е далеку од она, ЌЕ ГО УЧАМ со милион инциденти, небитно колку и да трае, ама ете јас решив да вади памперс и готово.

Иначе, во твојот пост убаво си пишуваше реновирање, само не знам сега од каде излезе дека не е буквално, па тепих ќе смениме/извадиме и сл.
    Исто така стоеше и - опрости се од намештајот. Ама веројатно и тоа не било буквално, кој да знае какво ли било :drunk:

А за тоа што е спремно дете, ти кажав.
    Одма остави памперс и дење и ноќе, од првиот ден во градинка не направи грешка, дома згреши 2 пати и еве сега после 2м скроз самостално оди во тоалет, сама, дури мн често не ми ни кажува дека ќе оди, едноставно си станува, си завршува работа и толку.

Последна измена: 2 август 2025 во 22:09
    На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.142
    Абе полека малку дечки какво реновирање.. моево дете кога беше бебе до 5 месеци бљуцкаше насекаде, на спална, на кауч, на ламинат абе нема кај не, постои чистење на теписи и на мебел.. по таа логика треба цел стан да се реновира кај нас. И цел мебел во канта :D
    Сфаќам ако пробаш и не кликнува, се обидуваш недела дена и ако не бива ги враќаш назад пелените. Бар така ми беше планот. Ама да чекам само да ми каже, тешко. Сепак ние треба да го 'гурнеме' за некои работи и да му даваме насока и поттик (нормално кога е спремно и со убаво). Барем јас така си го сфатив.
    За другава викенд тема јас не коментирам, не сакам да се фалам8)

На cocopuff, Трагедијаупмм, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    1.279
    Страшно. Жени, мајки..