Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.821
    Тоа се приоритети. Да не те боли патка за хаосот. Со мали деца не може да биде средено, а и не треба. Ако има деца дома и постојано е средено значи дека нешто не е во ред.
    Децата треба и мора да бидат слободни да праат хаос, да истражуваат, осознаваат, учат, растат безгрижно.

Како би ти дошла на палачинки да знаеш колку сакам. :D

Бебули заспа, другите двајца фатија креветите. Шубав денов беше денеска. Ќерка ми се враќа во градинка после летен распуст, од Септември син ми почнува. Не сум спремна психички за сите вируси што ќе почнеме да си ги подаваме од скоро. :|

На Carolin., DELFINA81, Autumn05 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    2.731
    Повели има уште 2 :rofl:
    Не се замарав ич до пред да се роди бебево ама сеа дека мало сакам да е почисто бидејќи и многу нежна кожа има многу бубулички и се прават.
    Ама овие 3 дена ни желба ни енергија имам.
    Главоболка, вртоглавица и жештини ме фаќаат дали времето дека променливо дали ми се дешава нешто или од психа ми е не знам...

На Carolin., Yowannty, Lady Miami и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.920
    Допаѓања:
    4.091
    Абе раастурено е едно ама нечисто е друго. Во нечисто не се живее, мора да се исчисти.Сега коса како што ми паѓа, како кокошка се митарам. А ја видам стегнати рачињата таа влакно држи... Еден час во денот кога сме заедно со сопругот средуваме и тоа е тоа, да се усиса све ( дури купив такво за влакна да поминам, секој чаршав е со влакна) , да се среди кујна, тоалет да се исчисти. За викенд е поголемо чистење еден ден.
    Сака домот чистење. Сигурно е тешко со 3деца, сама кога сум со неа само шишиња успевам да измијам и да пуштам една машина, толку. Ручек е луксуз за сега. Све друго мм кога ќе дојде. Купивме планер за финансии, хаха со дете слабо останува како сами кога бевме. И сегаа планеров вика да се испланираат ручеци и да пазариш само тоа што треба. Хаха тешко ни иде. Викам кажи доручек вика пиши фрижидер, што ќе се најде ќе се јаде. :D
    :cash:(lalala)(facepalm)

На happygirl, Carolin., DELFINA81 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.486
    Допаѓања:
    183.821
    Таман работа да е нечисто. :D Ама па и патолошка педантерија да е се цакум пакум си е посебна дијагноза, секој психолог ќе рече. Во животот треба да се балансира, а секогаш средена куќа е пропуштање многу уживање во денот. Несредено, мех… Имаат нивна соба, цел ден е хаос, навечер пред спиење само мора да се собере се и врати на свое место.

Не знам дали е толку тешко. Искрено па и не можам да се пожалам. Логистика си сака. На фрижидер ми стои што ќе се јаде цела недела унапред, покрај главни оброци, вклучително и ужинки. Со плус заменски опции во случај нешто да не се погоди. Секогаш готвам повеќе и ако може еден дел да се зготви од претходната вечер уште поубаво. Некои оброци и за по 2 дена и плус замрзнувам барем два оброка за децата, за кога ќе бидам куса со план, битно ми е тие да имаат нормален оброк, а ние ќе поминеме со било што. План однапред што ќе носи ќерка ми за градинка за цела недела. Обавезно ми стојат спремни алишта за излагање и плус по 2 пара екстра за децава, оти дур го спремам последното едното може да се покапе и со воздух баш пред врата. :D А во некои ситуации и сите три. :sweat:
    Планер за финансии немам, имам фамилијарен планер во ходник на ѕид, кај што покрај термини за децава си додавам и планови за денот, двор ли, супермаркет ли, парк ли, мол ли, возење точаци, се ми стои запишано. Полесно ми е.

За косата ич не збори. Моментално сум во најалармантната фаза. :sweat:

На Трагедијаупмм, Carolin., Elly989 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    2.731
    Абе не е тоа не знам ти колку нечисто. Требаше да сменам постелнина и да пуштам правосмукалка и за пеглање бебешките алишта. Остана за утре,утре веќе ќе се мора. Косата уште не паѓа толку или не може оти цел ден е пунџа не може да дише не па да паѓа :rofl:
    За мт браво ,мојов вика сеа ли најде правосмукалка да пушташ ја плашиш или нека стане ќе пуштиш или не знам ти шо. Си има обврски он пример ѓубре немам фрлено 2 г може :rofl:
    Ама за правосмукалка ќе се потепаме кај да е ,пошо не знам како си замислува кога треба да пуштам кај да ја однесам бебушка...
    Затоа да не го слушам усисувам додека е на работа :D