Мојата и рачиња во вис (дланки вртеше кружно) и ноџиња (стапалца) вртеше И едно време главата ја мафташе лево десно екстремно брзо.. и тоа ме извади од памет повеќе дека кај другиве дечиња тоа немало Сега ништо од тоа не прави, има 12м.
И јас плачев на адаптација. Не секој ден, ама еднаш многу ми падна тешко. Се убив од плачење. Ама поминува. Од сабајле сега трча натака и кажува кај ќе оди. Се враќаме преска од градинка, ние надвор на тротоарот за накај дома, сите други деца внатре. И преку оградата кога ја видоа, цела нејзина група дојде. Се гледаат се смеат. Имаат чуство дека се една група, интересно беше да ги набљудуваш. Ќерка ми два месеци и траеше адаптација. Сум пишувала дека е поразлично кај нас, ама сега ужива. И баш ми текнува, тогаш ми се чинеше дека учителките ми ја земаат, па којзнае како се однесуваат спрема неа. Од денешен аспект, одлични се. Ја држеа по пола ден во раце. Толку многу ја тинтрат. И репчиња и прават, ја учат, ја научија да јаде и пие што се вели. Ќе помине и ова, после ќе ви биде поубаво на двајцата.
Баш истото со дланките кружно го прави од почеток на 6ти и еве се уште скоро 8 ќе прави. Немам видено ниту јас кај други бебиња и ептен ми е на мисла ради се ова на интернетов што ќе прочитам.
Да правеше 4 5 месеци, 19 е сега не прави веќе така супер си напредува. Прашав моја пријателка што работи со дечиња со аутизам ми кажа дека само по себе не е знак а тој период уште не зборуваше не знаеше како да изрази емоции и на тој начин покажуваше среќа и тага. И кога кака така правеше штом осетеше дека му надоаѓаат какушки
Трето ми е, ама никогаш нема да ја откријам мистеријата врз база на кој сензор бебе точно знае секогаш кога ќе седнеш баш тогаш да пушти глас. Го заспав и полежав со него да се уцврсти. Станав, бев до вц, па го зачистив и на крај бев надвор фрлив ѓубре. Во меѓувреме расправав деца да не вриштат, сеедно, бебе спиеше ко заклано. Се симнав во подрум префрлив една машина во сушара и пуштив втора. Се вратив назад си ставив маска на лице и дур ми стоеше, им распоредив алишта кај нив во соба. Ѕирнав бебе, не мрднало. Си стаив кафе. Седнав конечно. Врисна. Се ко гаш! Секунда ипол подоцна. Кој аларм им се вклучува точно во моментот кога гз ќе ти допре столица не знам, ама ако претпоставувам што си помислуваат, тоа од прилика би било - е нечеш мочи! Среќа па е расположен, го транспортирав во релаксатор и дур го занимаваат другите двајца да го испијам кафето. Слушам радио. Овде конечно најавуваат повисоки температури и сите на радио среќни и возбудени. А јас во волнени чорапи натнати над обичните. Таман уште малку да не погрее сонцево, да не ми е криво за сите летни декорации што ги распослав низ дома и што ги имам нарачано и допрва треба да стасаат.
верувај децата полесно се прилагодуваат од нас возрасните. Малово не го носев во градинка после породилното напуштив работа. Душава не ми даваше. Кога наполни 2ипол години се вратив на работа. Исто ми беше тешко што 8 сати ќе е дома без мене а дотогаш беше само со мене. Ама лесно прифати дека и мама треба да оди на работа за да имаме парички повеќе. А големиот само 1 година беше во градинка,во предшколска чисто да се социјализира пред да заоди на школо. И некако изгубен ми беше иако имаше 5ипол год.
4та вечер по ред Е*АН МОТОР ми го буди бебето ќе полудам и сите ќе ги запалам значи аман веќе. Одма се селам во село на мир и тишина, ОДМА!
Spoiler Кукуригуууу у 5 сабајле Мала шала ❤️ Мојата на успивање ја будат кучињата од комшиите, а посекако стануваме во 5. Село од секогаш е најубавата опција.
Во село живееме, навечер буквално можевме со отворен прозор да спиеме да дувка. Ама многу фамилии дојдоа назад кои за стално, кои преку лето се тука, си ги поднаправија куќите и има деца, многу ми е мило да не бидам погрешно сватена ама до 1 ноќе седат пенџер отварање веќе 3та година по ред ноќе ни е мисловна именка, не друго нема да спиеш. Сакам да те утешам и селата не се тоа што беа
Уште тоа ми фали, во 5 да стане, ќути Прво морам да кажам дека ме радува дека се враќаат луѓе. Од село сум, многу често одиме кај моите, ама празничко е. Е сеа, куќата ни е баш до просторот кај што има лулашки, игралиште.... Ги поправија пред некоја година, прозорец отварање цела вечер нема зошто децата што се поголеми а нема кај да одат дремат до ниедно време и се гласни ама пак не ги можам селјаците што намерно си ги бучат моторите на булевар
Јас и пред бебево немам спиено дома со отворен прозор дека сум на булевар и со куче кое лае по моторите па веќе навикнати сме со мм дома скроз со затворено и клима повеќе месеци од што треба Живеевме и неколку години во село но и таму мораше да затвараме дека секоја куќа околу имаше куче и цело време некое ќе залае па останатите ќе продолжат
Јас сум кај моите, кучето е надвор и секоја вечер накај 12 решава да брка мачки, ежови, ама мојава не ја буди туку мене Мене од зграда ми е скинато, сакам двор, кај моите се препородувам, а и бебка поубаво спие, ама градење куќа не можам да замислам, ако за станот загубив нерви додека стаса па се средиме, за куќа ќе фатам Бардовци.
Јас во село живеев по ново населба Скопска, и тишина било тука таму некое кученце ќе направи муабет со друго ама ќе заминат јер кај нас на село кучиња се слободни животни и идат шетаат се враќаат за спиење и јадење хаха. Кога купивме стан, во внатрешна улица е, на спрат немам гужва само една женичка и најгоре сме, нема никој над нас па тивко за спиење. Сега имам некои кираџии доле ама се навикнав. Ама убавината на куќа, на двор, топлината никој и ништо не ти ја дава. Сега идам кај мајка да се дружиме.
Јас да се пофалам бидна прво искачање по пороѓај и прва чашка вино Бебка моја прави 2месеци за неколку дена, ми расте мачето мое Ноќеска прв пат излегов со другарки а они со тато се чуваа сами. Супер поминале се вратив околу 10 како за прв пат доста ја успал и дал млекце се по пропис после си продужи со мене до сабајле до 7:15 Што убаво се осетив нашминкана облечена и со чаша винце
За темава за село живееме најгоре на страна кај што нема никој чист поглед и огромна тераса. Комшии гледам само у лифт или во гаража кога искачам не ги ни знам реално. Иначе имаме викендица во скопска околина планинска и ја носевме пред некој викенд преку ден онака на прошетка пошто и моите беа таму за викенд, се изнаспа дете. Сега на крај на август ќе ја носам на неколку дена со спиење да одморам малку и ја и маж малку да олабави сам , моите нека ја држат бар пола ден плус да каснам од најубавите јадења на мајка ми. Шумска кукичка е и целата е во борови на сенка мирот не се мери …. Скопје жештина ептен … пак читам ќе се враќале 40с