Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    430
    Купете им smart watch на мажите и алармот ќе им вибрира само на рака директ на нив :D

На MariaBouli и Mother of 2boys им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    77.153
    А мојот што има секој ден (освен недела) аларм во 6ипол :D Само прва смена работи. Па кај не спиеме и онака по цела ноќ со 2-6 станувања од бебе, уште па и рано будни сме.. незнам како сум нормална овие 6м со 2,3ч сон (може и не сум) :rofl: Оно со 2 поголеми школски деца и онака цела учебна година станувавме рано, имаме ред и нема да ни е мака од септември :lol:

Мене ноќеска во 2 ме фати инат, ја оставив да поплаче 10мин во креветче и не бе брате, какво успивање и смирување сама. Почна да дава нагони за да повраќа и си ја земав во кревет кај мене... Сеа на ум ми е мечето што диши да го купам (facepalm) Само нешто пробувам...

Денес грав и воведувам, се надевам дека нема да и смета и сега. Во доење премногу и сметаше до кај 9,10м...

Последна измена: 8 август 2025 во 13:45
    На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    19.560

Не сум од Скопје, ние на 6км од град сме. Има кучиња ама летово децата џагорат. Посебно за викенд кога ке се вратат од искачање, афтер прават :rofl:
    Ама не знам дали би живеела во стан пак, дворов не би го менувала за ништо, детево порасна надвор и лето и зима буквално. :D

На Ladyme и mariz им се допаѓа ова.
  4. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    338
    Леле драма :D и јас ја оставив пред некоја вечер, демек читав 'остави ја сама, гали ја, ќе се смири'..како да не, кога почна да вришти, зајде, се засркна, се закашла абе хаос невиден :rofl:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    77.153
    Единствено позитивно од тоа што се изнаплака е што кога ја земав заспа без да цица... Само се пикаше во мене и се успа. Па си викам и мечето да го земам со нас, па после да и го шмугнувам кога ќе се буди за да не ми бара цице :rofl: До сабајле она секако си стана уште 2,3 пати (веќе ко робот сум не се и сеќавам, автоматски цице вадам) (facepalm)

Како да ми доаѓа у глава дека сум видела инстаграм страна со такви мечиња, нешто на Ш ли беше. Ајде хелп, сиг ќе се најде некој што ја знае страната :D

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    19.560

Oние шумишите ги сакаш? Или некој други се.
    Мене ми купи мајка ми лисица од кај нив, ама до кај 6-7 месеци шуштеше и после почна да ме нервира и го дигнав :rofl:

7. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    137
    Можеби е оваа страната
    https://www.instagram.com/dream_mk_official?igsh=eGx3N3EwYWxzcHNq

Последна измена: 8 август 2025 во 14:18
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    77.153
    На Carolin. и jungle им се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    3.501
    Ти со три деца + маж си ми идол 8) јас кога го добив првово, 2 недели плачев и не ми се веруваше дека вака изгледа да растеш дете :(:P
    А три како тебе е капитал 8)

На naturally, mariz и Carolin. им се допаѓа ова.
  10. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.347
    Допаѓања:
    19.560

Не, не само шушти 4 вида на шуштења има. Ме нервираа на почеток ептен и не престанаа да ме нервираа ама бебе спиеше убаво на нив па ги трпев некако. :D

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.788
    Допаѓања:
    77.153
    Со првото е најтешко, дека е шок после слобода и грижа само за себе.. да се грижиш дупло повеќе и за друго чоече :D После веќе се прилагодуваш и навикнуваш... ама си треба живци. Јас сум дечарка и нерви јаки имам од секогаш, плус смиреност во секакви ситуации (бар така блискиве околу викаат) :D
    @Carolin. Значи тие што мрдаат со мешето баш ко да дишат и ги нема кај нас... Мене такво нешто ми треба. За шуштење, ќе пуштам од тел, лаптоп да и шушти и мечиња/зајчиња 100 имам дома од другиве деца, ќе и дадам едно :D Ламба имам преубава со 3 разни слики, врти свети цела соба со разни животинки и бои по ѕидовите.. плус преубави песнички. Таа не ни пали ичч... тоа врти, таа во мене гледа и си плаче :sweat:

Последна измена: 8 август 2025 во 15:25
    На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    935
    Во друга соба :rofl: