А мојот што има секој ден (освен недела) аларм во 6ипол Само прва смена работи. Па кај не спиеме и онака по цела ноќ со 2-6 станувања од бебе, уште па и рано будни сме.. незнам како сум нормална овие 6м со 2,3ч сон (може и не сум) Оно со 2 поголеми школски деца и онака цела учебна година станувавме рано, имаме ред и нема да ни е мака од септември Мене ноќеска во 2 ме фати инат, ја оставив да поплаче 10мин во креветче и не бе брате, какво успивање и смирување сама. Почна да дава нагони за да повраќа и си ја земав во кревет кај мене... Сеа на ум ми е мечето што диши да го купам Само нешто пробувам... Денес грав и воведувам, се надевам дека нема да и смета и сега. Во доење премногу и сметаше до кај 9,10м...
Не сум од Скопје, ние на 6км од град сме. Има кучиња ама летово децата џагорат. Посебно за викенд кога ке се вратат од искачање, афтер прават Ама не знам дали би живеела во стан пак, дворов не би го менувала за ништо, детево порасна надвор и лето и зима буквално.
Леле драма и јас ја оставив пред некоја вечер, демек читав 'остави ја сама, гали ја, ќе се смири'..како да не, кога почна да вришти, зајде, се засркна, се закашла абе хаос невиден
Единствено позитивно од тоа што се изнаплака е што кога ја земав заспа без да цица... Само се пикаше во мене и се успа. Па си викам и мечето да го земам со нас, па после да и го шмугнувам кога ќе се буди за да не ми бара цице До сабајле она секако си стана уште 2,3 пати (веќе ко робот сум не се и сеќавам, автоматски цице вадам) Како да ми доаѓа у глава дека сум видела инстаграм страна со такви мечиња, нешто на Ш ли беше. Ајде хелп, сиг ќе се најде некој што ја знае страната
Oние шумишите ги сакаш? Или некој други се. Мене ми купи мајка ми лисица од кај нив, ама до кај 6-7 месеци шуштеше и после почна да ме нервира и го дигнав
Ти со три деца + маж си ми идол јас кога го добив првово, 2 недели плачев и не ми се веруваше дека вака изгледа да растеш дете А три како тебе е капитал
Не, не само шушти 4 вида на шуштења има. Ме нервираа на почеток ептен и не престанаа да ме нервираа ама бебе спиеше убаво на нив па ги трпев некако.
Со првото е најтешко, дека е шок после слобода и грижа само за себе.. да се грижиш дупло повеќе и за друго чоече После веќе се прилагодуваш и навикнуваш... ама си треба живци. Јас сум дечарка и нерви јаки имам од секогаш, плус смиреност во секакви ситуации (бар така блискиве околу викаат) @Carolin. Значи тие што мрдаат со мешето баш ко да дишат и ги нема кај нас... Мене такво нешто ми треба. За шуштење, ќе пуштам од тел, лаптоп да и шушти и мечиња/зајчиња 100 имам дома од другиве деца, ќе и дадам едно Ламба имам преубава со 3 разни слики, врти свети цела соба со разни животинки и бои по ѕидовите.. плус преубави песнички. Таа не ни пали ичч... тоа врти, таа во мене гледа и си плаче