Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    10.637
    Те разбирам.
    Мојава се будеше од 4 месеци до 1 година на секој саат. Ќе цицне и ќе заспие и така константно. Значи немаш она 1 вечер така, па две спие. Секоја вечер истото. Мене ме фаќаше нервоза со агресија од што не бев спиена. Имам мавано боксови во душек во спална, од очај, од што бев хронично ненаспана.
    И сето ова не дека јас го заборавив, што викаат ќе помине ќе заборавиш, него кога се роди помалово, некако многу полабав пристап имав, као знаеш дека ќе помине и ваљда тоа ми дозволи повеќе да уживам. Тој спиеше врзан во марама на мене 4 месеци. И ден денес кога нема да ми спие некоја вечер, ај си викам ќе помине и не се нервирам.
    Со големава сфатив дека времето што го имав со нејзе 9 месеци во нервози го пројдов, и после тоа еве веќе 3 години и кусур секој ден учителката во градинка ја гледа повеќе од мене. Тоа ми беше switchот за брат и :).

На 1209, naturally, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.261
    После година почна да спие? Само собирам искуства..

3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.804
    Допаѓања:
    9.637
    Еве да те утешам. До 1год цицаше на 1ч. Ко Теа и јас ужаас на работа едвај гледав. Го откажав, почна да се буди 1. За 2 месеци скроз престана,спие по 11 12ч ноќе.

Последна измена: 11 август 2025 во 14:33
    На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    10.637
    Ја одбив на 1 година и почна да спие. Кај некој нема врска доењето ама кај ќерка ми имаше, откако престана да цица, почна да спие. Синко од 3 месеци е на формула, има моменти коа вади заб или е во скок да се буди ама зборам за едно, две будења, со него не сум имала проблем за спиење.

5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.261
    Уххх ме тешите со ова, дај боже да е така и кај нас. Веќе има и вечера ама некако после цицање преку ден многу брзо ми огладнува, за саат ипол. Можно е да не ја држи веќе млекото дека е препреактивна преку ден? Да пробам со АД?

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    9.764
    Уника. Кај мене сѐ покрива за бебе, дека и извадив кога имаше 3-4 месеци и нема никакви претходни болести и дијагнози. За бебево не ми затребало ни еднаш до сега, се надевам и нема. Јас еднаш го користев, ми рефундираа без проблем.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    35.147
    Не ти е до млекото мајка.
    Еве ние сме на ад, навечер станува на 2/2.5ч после 4ти скок.
    А ќе речеш ад повеќе држи, тикви.

На Aschenputtel, mariz и Dodo1 им се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.188
    Допаѓања:
    10.637
    Мислам дека не се буди од глад, туку од навика. Има и бебиња на формула, па се будат зашто навика им е со шише да презаспијат.
    Ако ти е на мисла, пробај една вечер, ако ти прифаќа ад. Ќерка ми никогаш не прифати, а почнав да нудам од 4 месеци. Сите формули и шишиња ги пробавме, не успеа.

На mariz и Dodo1 им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    13.069
    Моето е на ад од раѓање. Сега има 11 месеци, се буди секоја ноќ и презаспива со нишкање евентуално малку вода. Млеко ноќе не му давам. Не е од глад според моево бебе.

На mariz и Dodo1 им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.192
    Не е глад... еден ден и тоа имам пробано, дека млеко не ми сака да пие и дадов малку гриз направен (100г) и после и цице во 22ч. Шипки, стана пак по 2ч и до сабајле на 1,2ч :?: Сега пробувам нешто, да не брзам ама 3 дена и имаме подобрување во спиењето... Ако успее, ќе частам (зошто добри 6м не спиеме) :rofl:

На Dodo1 и Skyler им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    35.147
    Леле ако ви успее те молам кажи ни го методот , ќе те частам што сакаш хахах.

На Skyler и mariz им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.192
    Уште ова го немав пробано, а не сакав ама од мака морав. Тргам на работа септ и со 3 деца, работа и неспиење ќе завршам во Бардовци.
    Ја оставам во креветче да си поплаче на првото станување и не и давам да цица (дишам, голтам, тахикардија ме фаќа тие 5мин),па ја зимам... Ако пак и кај мене плаче и бара да цица, пак ја враќам назад во креветче да си поплаче 2,3мин и веќе тука пак кога ќе ја земам, ќути лежи до мене (работава жено само не ме враќај во креветче). Заспива тогаш сама, без да цица, без да ме чепка и да се качува по мене, цуце не фати, буквално со ништо.. баш лежи ќути и си заспива. Втората и третава ноќ истото го теравме (на прво станување плачки), со тоа што тоа и беше станувањето... наредното и е тек 6,7 :nod: Најверојатно се буди, гледа дека сум тука и си презаспива сама. Битно научи да се успива сама, а после ќе ни следи трансформација спиење во креветче постепено. Битно нека не станува на секое со плачки за цице, а кај сака нека спие :D

Последна измена: 11 август 2025 во 16:17
    На QweenSM и Dodo1 им се допаѓа ова.
  13. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.261
    Леле би го пробала и ова искрено, ама она не лежи туку станува и шета. Одма во секунда е свртена на сите 4ри и се движи. Ја враќам да легне пак станува. Како да ја научам да лежи еве не знам..
    А кога ќе ја земеш кај тебе како ја смируваш, ја нишкаш станата или?

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.192
    Исто си лежеше, шеташе, се качуваше на мене, седнуваше, стануваше на нозе, уште на глава што не застана:D Нишкавме, клатевме со маж ми, живци искинавме. Или цице или клатење до бескрај мораше за да заспие.... Сега ако почне пак да шета, станува и плаче си ја враќам во креветче, плаче плаче плаче, ја зимам... пак ако не лежи, пак ќе ја враќам. Ама пали еве 3 пати од прва. На второто зимање од креветче, легнува до мене и ќути за да не ја вратам назад :rofl: Ама 12м е веќе, почна да подразбира и може затоа ми успева.. Од креветче неможе да излезе, ни падне, доста е ниско спуштено (а висока оградата). Вака може ќе и направам да го мрази креветчето, ама немам друга опција веќе. Ќе пробам ако почне повеќе да се успива, да ја ставам во креветче... ама се со ред..

15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    2.261
    Да поголеми сте вие повеќе разбира. Мислам дека мојава уште толку ќе ја разбеснам ако ја оставам така

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.192
    Јас имав пробувано (дали 2,3 пати, кратко да ја оставам). Дури и скоро имав (баш пишав тука), вриштеше толку што и нагони за повраќање почна да има :( А сега апла вештачки се дере на почетокот (без солзи), не и се плаче ама пробува да се расплаче и и успева (facepalm)

17. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    691
    Здраво мајки,
    дали некоја после пораѓај правела операција на жолчката? Како направивте со доење дали престанавте или продолживте после операција?