Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    479
    welcome to the club :handshake:

Сте развиле дискусии за однесување на децата на гости и почитта спрема постарите и однесувањето нивно спрема децата.

Моите ко ќе појдат кај татко ми големиот уште на глава што не застанал и кога ќе го опоменам татко ми ми вика аман остај го се само му викаш немој вамо немој така... дете е. Му кажувам ама тато не е дома на гости е мора да се однесува пристојно и добивам одговор како не. (facepalm)

Последна измена: 16 август 2025 во 10:48
    На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.506
    Допаѓања:
    35.173
    Ми е страв да се пофалам, ама дека една недела веќе помина, па да кажам.

Бебе оваа недела само 2 пати станува навечер за млеко. :D
    Што се случи, не знам. Ништо поразлично не правам. 5 ти скок ни завршува за 2 дена, и само што почнавме со Хипп 2, друго сѐ си е исто.

Што нѐ кажете колку било убаво да не стануваш навечер на секои 2ч? Некогаш и на 1.5ч. Мислам полудев од 4 ти скок па навака.
    Не дека се наспав неделава, ама одма подруго е.
    Колку ќе трае, не знам.
    Ама морав да споделам, дека често се жалев. :D
    @Dodo1 можеби има надеж? :?::D

На MamaCara, Carolin. и mariz им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.831
    Допаѓања:
    77.222
    Надежта и кај мене дојде :D Трае дури 2 дена, ама се надевам ќе потрае:rofl: Ноќва од 22ч (и тоа заспа сама, без цице клацкање), пееше аааа ааа аааа и гледам спие. Спиеше до 5 сабајле без да стане :shake: Тогаш закенка, цицна 2мин и продолжи до 7. Затоа во 7, станала го дофатила мојот телефон и ми го акна од глава (во веѓа поточно, убаво заболе).. рипнав од сон :rofl: Еве мама се наспав, бам! Сега тера прва дремка, пак си заспа сама во 10. Ја чекам да стане за да шетаме, абер нема :lol: Дај боже и кај вас и нас да потрае :whew::l:

На MamaCara, Carolin., flower55555 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.989
    Не за тепањето ама да за граници. Мора детето да знае кој е родител,а кој е детето. Авторитативното родителство е за мене правилниот начин да се расте дете. Примерот со боиците. Гледаш дека цртало дома по мебел. Го седнуваш детето и му објаснуваш дека не е во ред. Ги земаш боиците и ги ставаш високо на комодата да ги гледа дека се тука ама да сфати дека ако црта по мебел или ѕидови следува казна (ќе му бидат одземени боичките пример на три дена). Ако не се санкционира тоа ќе прави така и по гости. И по мене не е исто да шараат по ѕидови и комоди и да јадат чипс додека трчаат или да го бакнуваат прозорецот. Едното не се средува толку лесно и чини многу пари, а за другото се решава за 5 минути со правосмукалка или крпа.

На Miss_S, MamaCara, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.036
    Шо убаво вака, моево сега на 1 година почна да покажува рогови, до скок ли е до шо ли е вчера имаше само една дремка до 13 кон ручек, вечерта заспа во 20 и до кај 00 12-13 пати се разбуди, не цица туку станува да го земам да го нишкам да заспие, да го оставам за пак да стане :drunk: и сабајле во 6 наспан, а јас ќе зевам цел ден(waiting)
    Две недели е скоро вака, порано баш убаво си спиеше...

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MamaCara

MamaCara Нов член

Се зачлени на:
    Вчера
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    26
    Добар ден и од мене :sun:
    Подготовките за роденденот се скоро готови, уште тортата да ја украсам и хаосот да го средам. Денес ручек немам, немам ни луѓе дома, ќе спремам нешто брзо, што би јадела и малата. Секако планирав повеќето надвор да сме денес, ако не врни.
    Во последно време многу лошо спијам, сонувам, се будам, тешко презаспивам..јбг.
    Второ кафе додека е заиграна, за цигара нема шанси, ни секунда не сака да е сама.
    Убав ден, убав викенд на сите:hug:

На Liza38 и LiquidLuna им се допаѓа ова.