Бејби, одлична мајка си, не се сомневај во тоа И моето кај мм заспива за 5мин кај мене не секогаш сака. Јас се нервирам зошто мм на работа, сама сум по цели денови, некогаш и ноќи и прегорувам. Пробај да не го гледаш како натпревар, туку тимска работа. Секој еден во тимот е за нешто подобар. Можеби и од сето ова си правиш преголем притисок и кога ќе дојде ред за заспивање си исплашена и нервозна. Бебињата сѐ чувствуваат и тешко им е да заспијат. Си бараат спокој. Пробај да се помириш дека тој е подобар во успивање од тебе, кога ќе се помириш и ќе се успокоиш па ќе видиш како ќе почне да си заспива во тебе. Мажи ко мажи, полни себе и со его до небо, сите се исти на тоа поле. И мојот знаеше да искоментира “види како за 5мин го успав” ама јас сум оперирана од такви коментари. Само му одговорив, супер, ќе можам да си одвојам и време за себе, бидејќи гледам дека супер се снаоѓаш што значи не е одговорноста за ова дете само моја, туку поделена. Од тогаш го успива и мудро си молчи. А јас си пијам кафе на тераса, си правам педикир, одам на депилација, вежбам, максимално го користам времето.
За жал мислам дека во сите приватни е скоро исто. Јас се породив во Жан Митрев, зошто немаше мн родилки и плус на боледување беа некои од сестрите фатив две сестри и една акушерка. Едната сестра беше ужас, ќе ја донесеше, ај да пробаме, 30 секунди поминуваа и одма беше Не бива мајка не фаќа ќе ја земам да ја најадам. Акушерката беше океј, се трудеше, беше многу фина, мила, ама не беше од преголема помош освен што барем беше смирена. Е другата сестра, да не беше она немаше да дојам, толку се мачеше, па не масажи, не пумпи, не ставање бебе во оваа поза, во онаа поза, со силиконска, без. Буквално сметам дека ради неа дојам... Ама една од три не е и некоја утеха. Јас за овој дел најголем проблем сметам е што се неедуцирани. Тие сестри/акушерки треба самата болница да ги испрати на едукација спефицично за доењето затоа што ја викнав Јасна и осетив која е разликата кога некој се обидува да ти помогне од искуство (постара беше сестрата што ми помогна), а кога е од знаење