И јас со итен царски и мала родилна тежина и ради тоа најмногу и ад му давав бидејќи не смееше да падне на тежина. Ми давате вака надеж дека ќе имаме напредок со цицањево, иако со пумпа околу 30тина ваѓам засега
И мене ми е тоа вечна мистерија. Кога беа мали и цицаа по 20 пати у ноќ и се будеа во 5 ја се осеќав понаспиено него сега кога спијат 12 саати без будење. Не ми прија врзан сон изгледа
Дали прима нарачки преку вибер? Немам фб да и пишам, ако прима те молам ако можеш пушти ми бројче во лп.
Во шок ти е телото Јас колку работи завршувам во текот на денот со 3, 4 саати спиење му викам на маж ми нема да знам што со себе кога ќе спијам повеќе..
Леле и јас обожавам кога ќе пише па и вака подолго исто и @DELFINA81 Жени со три деца ми се посебни херои, жени мајки кралици
А ние обратно хахаха, не знам колку луѓе до сега ни рекле дадичкава, девојченцево Дека косичката порасната, треба да се шишаме, мајка ми ми вика дај да му врзам стегаче напред и викам уште тоа му фали, по улици мислат женско дека е Ај кога ќе го шишаме ќе видиме дали ќе личи. Иначе за на одмор надвор од Мк или во Мк истото мислење го делам дека апсолутно ништо не ми беше различно на одмор во Грчка или кога сме негде тука подалеку од Скопје. Инаку за одењето и јас исто мислев детево нема да заоди брзо, колку нестабилно ми делуваше, ама се пушти два пати до сега и кога осеќа несигурност како убаво полека си се спушта да си седне. И јас пред 2-3 недели осетив драстична разлика, како да ми порасна детево наеднаш. Нека се само здрави и живи.
Истооо, на сите се смее, кај секој оди, на секој пушта раче. Јас не мислам дека е фаза туку такви се децата.
Исто вчера зборев со мм... дека мало 2кг ја зедовме, коска кожа, сега бебе ипол, хаха кога ќе ја земам голема долга, викам бебево ни порасна, поминаа за уште малку 5 месеци. Сите викаат види го батково... сега имам и доста беж облека, ама има розе пример лигавка, ама и во розе кога е ми рекле. Сестрами исто и викаа за внукава а поженско бебе не сум видела од неа ама ок. И стави обетки на 7 месеци, мн лесно поминаа еве ја девојка, година и 7 месеци е си ги носи без проблем. Па ќе ставам и јас здравје пред нова година.
Јсс сум мнг нервозна од што сум ненадпана. Не сум спиела мнг претхдно ама мнг ми е важен сонот. Мисламндека се навикнав сега после година да не ми влијае на расположение @mariz мене женско ми го правеа дури не го ишишавме, а се нешто тегет носи. Ама ич не се замарам.
За неспиењево мојава ноќеска почнавме да ја заспиваме во 7ипол, заспа во 9 … до сабајле до 5:45 цицаше на 2саати ама мн немирно спиеше, прета со нозе со раце … хаос ја изглеа се навикнав па си станувам да гугаме во 5:45 како да е 9 свежа и наспана сега маж ми ја испива за прва дремка ја доручкувам Иначе за машко женско 4 пара обетки од раѓање има добиено златни најразлични и едни пандора одвај чекам на Благовец во април да и ги дупнам да биде права женскааа
Баш вчера си мислев, и за бебка ми викаат машко или женско е, а таа облечена во розево на пример Кога планирате да им ставате обетки на девојчињата ? Мерак ми е, едвај чекам, ама не знам кога се ставаат?
Адетот е на Благовец се дупнуваат ушиња на 7ми април. Ама кој кога сака златариве се отворени цела година
Штознам … ваљда нема да е толку свесна помали месеци ама 3секунди работа е не е страшно и малце да заплаче не дека ја боли поише дека и се случува нешто за прв пат секој ден дупнувсст ушиња… ова како ден онака останало со генерации како адет не дека е морално нели
Јас многу се мислам дали воопшто да ставам... На првото девојче на 2г на Благовец и ставив. До 4г некаде ги носеше, на 5г веќе сама запна да ги извади и еве ја не носи и не сака да носи (7ипол е)...
на 2 години и ставив, беше келаво бебе и мн споро и растеше коса, не ми идеше никако порано да и ставам. и тогаш маж ми ме натера мене ми беше жал
Сестрами на 6 месеци и стави, еве ја си ги носи мислам не ги приметува дека се на неа, од когаа е свесна на неа се хаха мисли така треба да биде ваљда.