Бебка кога е дома си гуга, вика, игра..се најнормално. Кога сме надвор или кога ќе види други луѓе е како друго бебе. Премногу тивка и мирна. Бевме на преглед за развој и таму ништо не правеше, уста не отвори. Како уплашена е кога не сме дома. Дали има некоја мајка со слично искуство, дали ќе се промени или таков и е карактерот? Има 9 месеци. Гледам други бебиња надвор се многу опуштени, криво ми е зошто е толку повлечена.
Излегувајте почесто во луѓе, каде што има деца ке се смени. Бебињата се осеќаат сигурни на одредени места најчесто дома, затоа е така. Ама има и едноставно такви деца, ке менува додека расте. Моето 2 има па се има сменеѕе од бебе до сега.
Јас и ставив на 4 месеца, и според мене што порано е подобро. Или ич да не ставаш додека не порасне сама да сака. Чим потпорасне и знае да си ги фати ушите, ќе ги чепка и ќе ги вади. Ако се стават како бебе, ти ќе им одржуваш хигиена и нема да ги фаќа, додека порасне ќе се навикне и воопшто нема да ги чепка. Благовец не е битен, јас би рекла не сега на жешко, ама од септември натака слободно. Со пиштолче двете страни наеднаш, за секунда е готово.
И јас така мислев, не ради празникот, туку дека поголема ќе е тогаш и може да ги фаќа повеќе. Ајде здравје сега наесен ќе и ставиме, да заличи на мома
Ние и ставивме на 7 месеци.Ама нонстоп ги чепкаше ушињата и на крај ги извадивме.Сега 4 год скоро има ама не и ставив пак.
Моево цело време го мислат чупе Од раѓање има по долга коса, сега баш му е долга бујна со по некоја локна и одма автоматски на женско им личи нема врска шо носи широки шорцеви Ама ич не ми се стрижи, многу му е мека убава, дури не му смета не му ја кратам оти знам на големио после првото стрижење веќе му беше поцврста и по остра косата Јас се нервирам со него шо се пика во уста, секоја можна трошка, ливче, конец, ѓубре се му е во уста. Сабајлево животот ми го скрати нашол мало стакло и го пикнал во уста а до мене стоеше и брат му до него јас доручек им правам, се накашла и големио вика види шо му падна од уста а то ситно стакло и крв му течеше цела куќа ја превртев чудно ми беше од каде стакло немам ништо скршено, и најдов во ходник парфем паднат Господ го чувал
Jaс ни толку не вадев, исто итен царски бев плус имав сепса и двајцата бевме на ант и буквално 10 дена ниту пробав да дојам ни млеко дали иам ништо, само формула давав. Баш еднаш се навртев на муабетот со мајка ми што сум пишувала, дека во странство родив и никој не ми покажуваше како да дојам, дури сум пишала после 3 недели дека почнал да фаќа малце. Секако не губи надеж, што е до тебе прави, ако успееш супер, ако сепак не бива не се нервирај, формул е исто така одличен избор за дете.
Обетки што порано тоа поубаво, ни рекоа не пред 6 месеци да направи. Сега после, додека ставивме веќе година и пол дојде. Тоа плачки, тоа викање. За фаќање, не ги фати ниеднаш и си ги носи редовно. Од други муабети, станав јас со желба да направам неколку ручеци различни за денес и следните денови. Стана маж со желба да чистел цел ден кујна од под до плафон, обратно де ама небитмо. Е сега кога сака да чисти која сум јас да ја уништам неговата желба?! И така денес домашно само салата плус скара, за од утре ќе му мислиме. Дете си доби "нови" играчки од гаража и цело претпладне глас не и слушнав. Да соберам сега други и да ги приберам за по некое време да бидат нови.
За обеткиве ,ставивме на 8 м. Ама тие златните што ги купив од ,,квин" фалични па и испаднаа на 1.5 г дома и на спиење и ја вратив бидејки мислеше дека ќе ја боли нели игличето го гледа она и така уште 2 пати па на крај отидов таму да се поправи или да се смени едвај некако ми ги заменија да бил истиот модел исто се и пак не се погодија знаеше да се откопча. Па на околу 2.5 во градинка пак и падна па одвај ја најдов и на спиење пробував да и ја вратам ама веќе посвесна се разбуди и кога рече не ќе ме боли и готово еве нема сеа и сигурно и се зараснати... 5 г е,па здравје за малово кога ќе ставам ако успеам и неа да ја убедам топ ако не нека си седи така.