Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.225
    Допаѓања:
    78.455
    17-18 (според Кеги и K&K)

На TinnaMinna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    3.103
    Прв ден одмор истеран, еве го вториот на повидок па да видиме како ќе се тера. Вчера касно стигнавме па само на кратко на плажа ама денес ќе се тера убаво. Бебка си отспа вчера последна дремка на плажа. Ноќеска троа поарно спиеше, дали ми се посреќи како за прв ден за да не ме мавне шлог и тоа ќе видиме. Еве ја тера прва дремка во смештај. За втора дремка ги праќам со маж ми назад у апартман јас ќе се сончам со коктел. Убав ден мајки :f:

На Mother of 2boys, Aleks.mar, Baby warrior и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.066
    Девојки што велите какви ѓаки за бањање да му земам? Слипи или Бејбилав? И кој број? Пелени носи Бејбилино бр. 5. 10 кг и нешто ситно е. Слабичок е, нема бутки дебелки :D

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    4.438
    Бејбилав користиме Л. Не се топи моето бебе, нешто не влегува во море цел, ама се шлапка од страна со нас.
    11.5 кг има, има бутки, не преголеми Л е таман накај кнап. Пелени користиме 5+ на бејбилов ама ке преминуваме на памперс 6ка, не заради величината, заради капацитетот на памперсот. Мнг пие вода моево бебе, мнг мокри.
    Не знам дали ти помогнав. Ама ми се чини дека М сигурно би му биле премали на моево бебе.

5. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.066
    Бејбилав се уствари вака со величини а не со бројки? Има килажа од-до?

6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    3.061
    Ајде мајка, може решението ќе биде да се преселите на море :rofl:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    3.103
    Ние имаме 7 кила, М земавме на бејбилав таман и се ама буткици дебелки си имаме. На 11 кила не знам, може најпаметно е Л да земеш

8. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    1.066
    Така веројатно ќе биде, па ако не ги бива ќе бараме таму други. Негде ко да прочитав бејбилино гакички за бањање имало во Грција:?:

9. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    2.202
    Здраво мајки како сте ние слоу морнинг се гушкаме може еден саат хаха малиов научил да бацува и тоа баш онака шмекерски ме шмукува многу ме сака а јас се топам хаха викам баци мама и он :*:* а ајде баци тато и шамар му мавна :lol::lol: многу е гушкалче и маза. Иии прооде пред некој ден почнав да плачам кога го видов сосема случајно стана и направи 2 чекори му купив како проодувалка но не изгледа нешто заинтересирано повеќе лази. Го однесов во игротека онаа lovely во аеродром ми се допаѓа дека е чисто и има доста играчки за помали деца и таму едно девојче исто колку него 14 месеци али девојчево само иде само си игра значи многуу понапредна од мојов , мајкаи и татко и си пиеа кафе на раат девојчево само си играше а јас на земја седната и играме со играчките дека без мене нема шанси мојов да игра. Мајка и ми вика од 8 месеци си трчала е секоја чест.

На merriel0, MamaCara, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    2.462
    Најдобро проверија табелата со величини на производителот на обувките што планираш да ги купиш. На пример, за Адидас патики 12цм стапало одговара за 20ка бројче.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    4.438
    Исто правеше моето. Под брадичка чепкај го, буди го да цица за да стимулира. Инаку ако е такво бебето, такво ке е до кај месец ипол- два. Дури тогаш почна поубаво да цица моево.

12. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    4.438
    Овие за во вода имам видено М и Л. Ама пипува на кесето за која килажа се. На Л пошува од 10-16 кг. А обичните пелени се со бројки само им и помеѓу број: 4+, 5+...

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.836
    Допаѓања:
    145.560
    Има Бејбилино. 14+ и од 9-15кг. Мислам беа нешто околу 6е. По 14 пелени.
    Памперс во Лидл се по 5е, низ локалните маркети по 6е.
    По број на пелени се разликуват. Со 10 и 11 пелени се Памперс.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.932
    Денеска денот интересен, бевме на конторла кај Др Филев, така се напнав, демек има дел за здрави болни деца. И со закажано дошле полно незакажани ај тоа.. и влегуваат во делот кај што ги прегледува здравите со болно дете и температура а ние надвор застанати со уште едни родители со прематурче и слушаме мајкава кажува имало пролив сега температура ваљда стомачен. И на сестрата и реков и за закажаното и за тоа како може да меша она треба да насочи родител каде да влезе. А и родителиве детево беше годинка ипол или две сигурно биле и знаат како е редот. И така нервозна сум дојдов, фрлив алишта ја избањав. Утре треба вакцина да примеме. :bug::swear:

15. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    30
    Здраво, ве молам да ми одговори некој доколку знае, дали треба да се направи нов упис за во градинка сега од септември? Детенцето не оди веќе 3/4 месеци во градинка, планирам да го праќам сега од септември, но дали треба да појдам да потпишам нов договор или нешто слично? Претпоставувам дека ќе биде и во нова група, има 2,5 години.

16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.763
    Как нас одело не одело секое лето се обновува договорите и тоа требаше да го направиме до 25.08... веројатно и сегде е така ,јавете се во дирекцијата од градинката (на гугл сигурно ќе најдеш број) за да видите што како

17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    6.552
    И ние утре примаме рота и 6валентната :worried: мн ми е страв да не ми дигне температура. Приквечер ќе одам да земам топломер за бебе кој го препорачувавте овде? И лепенки ;(

Последна измена: 26 август 2025
  18. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.763
    Абе јас брзо ја однесов или вие касните ?
    На 2м ми рече матичниот... сеа е 2 и 9 дена

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.333
    ја ти препорачувам со живин да мериш, најточен е. и не мора да значи дека ќе крене температура, мојата само од мрп качи, од ниту една друга :D

лепенки можеш да лепиш на местото кај шо ќе ја боцнат

Последна измена: 26 август 2025
    На MariaBouli и Baby warrior им се допаѓа ова.
  20. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    577
    Изминатиов месец е огромен предизвик. Од дете што јадеше се, по 150-200 гр. оброк, стана дете што не јаде ништо. 10 лажички се максимумот. Почнува да се врти, да затвара уста, па дури и да плаче. Пробав се! Да оставам подолго да биде гладна, да давам блендирано, пасирано, парчиња..друг да ја рани..да јаде во количка, надвор, дома, на гости..друго лажиче, друго тањирче, оброкот во шмукалче...џабе, џабе е се. Како програмирана е, после 10 лажички готово. Нема шанси повеќе. И пауза правиме..и сол ставив, и шеќер. И не, и не, и не.. а 11 месеци има, тоа е најголемиот предизвик. Наместо да јсде се повеќе, она колва како кога имаше 6 месеци...
    Почнувам на работа за 10 дена и не знам како ќе се тера. Цело време надокнадувам со доење и од тоа ми е веќе доста. Имавме 4 подои, планирав 3, а стасавме до 7! Изминативе 2 дена не и давав дење да цица, со надеж дека тоа ќе ја изгладни ама џабе е се, ништо се нема сменето. Ми се темнее пред секој оброк, оти знам што ме чека...се мислам да ја префрлам на АД, па ако неќе каши нека и даваат бабите тоа кога ќе сум на работа... И витамини давам и од тоа ништо...