Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.164
    Со живин дефинитивно. Јас зедов дигитален од чико, плус живин и има разлика за половина степен, од чико покажувашр пониска температура

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.506
    Допаѓања:
    5.868
    исто и јас, на почетокот имав дигитален после сфатив дека не покажува точно. е сеа малце е предизвик 10 мин да издржиш, ама мојава се има навикнато веќе.

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    3.753
    Овој безконтактниот од еурофарм читам ептен го фалат за бебушки точен и пралтичен да инвестирам ли утре? Го има некој моментално за искуство?
    https://e-eurofarmapteka.mk/product.php?product=797

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.164
    Јас прв пат мерев додуша и споредував два живини и еден дигитален:D мерев додека пиеше млекце, иначе нема шанси мирен да седи

5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    3.753
    Епа матичнава така изброја ние сме 10недели

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    2.801
    Баш да пишеш за кога ќе речат следната.
    Мене многу опширно ми кажа (што не беше случај со поголемата туку дури и со дата ми кажуваа) кога ќе направи 4 м дојдете.

7. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    4.437
    • Не испраќајте неколку мислења едно по друго, допишете или редактирајте го првото испратено мислење
    Период е можеби, другарка моја со девојчето исто значи испод килажа и беше, не јадеше тоа е, фрлаше храна, ќе се намачат за 10 залака. Еве почна редовно градинка.. наполни 2год почна да јаде. Сега вика во градинка јаде и дома тоа што го сака го јаде.
    Супер е, доста сензитивен е.

Мислам све зависи од кога е примена хепатит, со таа треба точно два месеци и после од неа два месеци за втора доза. Сега јас утре примам на 4 месеци и 16дена сме. рота втора доза и 5 валентна, мислам не стрептокока рече ќе видиме. Мн ќе и дојдат 7 вакцини упм се нервирам.

Спреми се малку психички, кенкави се, нога ги боли. Неколку дена траеше, др ништо немаше проблем ни со стомачето ни температура, давав два пати мислам пробиотик во ден . Дадов Парацетамол сируп пола доза зошто плачеше премногу вознемирена ми беше неможев позиција да и најдам секако зајдуваше.И после се смири заспа ја опушти. Лепенки од дна ани фарм зел мм, и купив од зегин мрежест завој за рака е, се сече и врз лепенката ја држи. На 8 ч се менува. Со лесно и ние утре на вакцина.

Прикачени фајлови:

На Elly989, Anaroz1, Kitanova77 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    3.753
    Лејди како поминавте вие со рота и со шест валентната прв доза? Ти качи температура? :sweat:

9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.860
    Допаѓања:
    3.753
    Ти ми одговори пред да те прашам се што сакав. Фала срцка! Да поминеме и ние и вие лесно деновиве (facepalm)

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.741
    Допаѓања:
    24.379
    И јас утре ќе ја носам бебка на вакцини.. Втора доза рота, дитепер и превенар.
    Таа и првите дози трите вакцини наеднаш ги прими, на 2.5м.
    Имаше закажано за вторава доза после 1 месец само, фактички на 3.5м, ама чекав да поминат денови од контакт со дете со сипаници па затоа се одложи 2 недели. Сега е скоро 4м, без една недела.

Овде по три вакцини наеднаш им ставаат, а ве читам повеќето ги делат барем по две.

11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    2.801
    Ако е така ок сме веројатно на 19.06 прими хепатит
    Многу се.. за големата ги делеа на 2 недели. Денес кога рече се наеднаш ми се снеарни прашував зашо вака па почнале сеа така за да помине со една болка/тт ,плус ми ја засркна со ротата.
    Па зошто сум ја протресла ми пререче.
    А и кој го измислил ова ние да ги држиме мамицата :D ама стварно траума ми се.

12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    13.321
    Го имам овој, не е лош, ама реално ориентационо повеќе го користам. Некогаш и за повеќе од пола степен утнува. Исто од памет ме извади еднаш мерам на големата, се заврте во спиење и и измерив фактички на страната што и беше допрена на перница,над 38 ми покажа. За 30 секунди се нормализираше. Последно кога имаше тт ми покажуваше 38.5, а она 39.1 имаше што на таква тт не е мала разлика.
    Го имам и на чико, тој па не е нормален колку е неточен.
    И на крај секогаш со живин премерувам.
    Микролајфов го земав баш пред првите вакцини на бебе, за полесно и побрзо. Ако ми покаже над 37.6-7 мерам со живин. Ама ова бебе нема никаква реакција до сега од вакциниве.
    Како и да е најточен е од сите дигитални што ги имам пробано, плус и гаранција долга мислам има. Немој само чико да зимаш, ужас.

13. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.117
    Допаѓања:
    4.437
    Реално не се 3 вакцини, 5 валентна се 5 вакцини, рота една и стрептокока 1, кога ќе видиш 7 вакцини се. Шок е голем за телото. Ние сме примале најмногу 3 во едно како дитепер.. др све идело по едно. Тетками работеше во вакцинација како дете цел живот ми помина таму и ја гледав ќе седне картон по картон ќе рачуна од која вакцина колку разлика и ќе пишува покани до родителите. Сега све одеднаш.

14. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.164
    Колку време чувате облога на вакцина? Бутчето му е малку потечено ама денес не се жали некако и веќе не му ставив облога, а вчера прими

15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    13.268
    Исто! Катастрофа е со јадењето, 11 ипол месеци. Среќа знам од претходните две деца дека ги фаќа таков период на таа возраст, па не се нервирам. Има и скок сега, заби раснат, се собрало од се по малку. Ќе издржиме периодов со попара, тарана, макарони, јајце и овошни каши, толку јаде моево, ги вртам само.

Кај мене се погоди, еден ми скршија децата и втор купив. Маж ми не знае да измери, стално ме вади од памет ама ако мериш според упатство точен е. Никогаш не ми утнал.

На Ladyme и Elly989 им се допаѓа ова.
  16. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    372
    Уф, значи сите на иста возраст тоа беснило ги фаќа :( колку долго траеше фазата кај првите 2 дечиња? Среќа мојава млеко обожава, само тоа ја вади целата ситуација (facepalm)

17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    13.268
    Не знам ни сама колку трае. Едниот е 5 години, вториот скоро 3. Им давам Б комплекс за апетит, па ти види сега :D
    Од таа возраст навака се е пореметено. Си имаат неколку работи што ги јадат и тоа е тоа, само ги готвам во различни варијанти :drunk: