А малку да "земете ситуација во свои раце" и ти и Еленка...оти со еден стап доаѓам и мажите муженца ќе ви направам Уф многу да не се правам паметна, секој си знае во неговите чевли како му е, само сакам да кажам дека некогаш и премногу жртвување не е на арно - 3 души носиш Еленке, треба да мислиш и на нив! Мојава цуцка сватив дека спие помирно на многу ладно, порано еднаш приметив е еве и ноќеска ја оставив по 3/4 пижамчиња, со ептен тенка покривка и само 2 пати се разбуди за цицање...ама па нозете мраз ѝ беа, ми е страв да не настине така разголена! А предходните денови кога ја покривав повеќе и беше во исцело пижамки со стапалца, цела ноќ се потеше и мрдаше, 167 пати побара да цица ... Сега во моментов се бори со цицето да го намести и да цица легната на стомаче тегне, влече и не се предава, мене ме нервира и иритира ама сѐ за мир у куќа и побрзо заспивање!
Добро утро мамситас! Викендов успеав само да ве исчитам. Еве ме на впечатоци и кафе (@SpangeBob Крштевката беше преубава, синко зен, проблем беше што попот не го пушти да плива, туку го држеше па затоа се бунеше После ручек со најблиските, се на се преубаво. Тој ко да знаеше дека битен, па кај сите иде, ги гушка, им јаде од тањир... Ко да не сум му дала јадење беше работата Вирусот му помина на време што посебно ме израдува. Повелете кафе и блашко за крштевка. Да ни растат големи и умни сите!
Јас има да се мрднам од овие наши болници За еден прием за лежење и операција од 8 сум во болницава, аман!
Здраво здраво Ве читам но не сум пишала неколку дена, почнам да пишувам до пола и одма должноста ќе ме повика Ние сме супер, бевме на преглед за тестисот, не виде докторот и ни рече да идеме на контрола околу нова година. Инаку се спремаме за роденденот, дома ќе си го прославиме, изнакупував разноразни ствари за украсување. Го додерав и мажето од глава до пети, тортата порачана е сега уште да дојде денот. Го учиме да кажува со прстето 1 годинка, па кога е расположен покажува мада ептен ретко ама ај за догодина ќе биде поголем па ќе знае. Вчера и мама и тато се подновија покрај синко, леле луѓе нашите ствари не ги ни извадивме од кесата, а пред тоа ќе си купам нешто леле леле мераци па пробам па комбинирам, а сега мерак за детето се радувам на тие мали стварички ќе ги изручкам со синко комплет. Ете пример од кога се кандисувам да си купам паричник, ќе излезам со намера да го купам а ќе се вратам со кеса работи за синко, дали играчки или алиштенца небитно @mariz и ние бевме во петокот во државна, луда работа е човек да не тргне по тие врати
Дури сега влегов во кола и низ најголемите гужви си одиме, вријам од нервоза, башка што се тресам за јадење, пола геврек сум јадена, што за мене е ништо... Вечер во 8 ке не примат да лежиме... сабајле операцијата. Едно добри 7 саати за што утепав? Работа што може да се заврши за макс 2ч. Денов да ми го платат треба, повеќе од нив работев, не седнав. УФ
Zdravo drustvo. Denes vremeto katastrofa, stanavme uste vo 07.30, ako ne e malata kojznae kako bi se budele za vo gradinka taa ni e alarm, do 08 najkasno e budna i taka i nie stanavme, vremeto temno, tmurno, ladno, dozdlivoo za nikade ama sto se mora mora se, jbg. Go spremiv sin mi i na mm vikam ajde stanuvaj da go nosis deteto, ajde se oblece i maliot vikam aj da obleceme patiki, mi vika mamo kade kje odime? Mu vikam na prosetka vika aaaa dobro i se oblece odma i cekase pred vratata. Zemi si ja i tasnata i shde cao i stom mu rekov za tasnata pocna teatarot nejkam na skolooo nejkam....vika tatko mu kje ideme do supermarket kakvo skolo i taka izlegoa i kako i sekoj den i denes placel, ne go pustal, ne sakal vo gradinka i taka. Posle koga vo zemavme kako drugo dete bese, nasmean, smiren.....ete taka. Lele vremevo e krs, grme, svetka momentalno, pocna pak da istura nadvor. Gi zaspav decata i jas kvicam ba internet, sto ne si legnam i jas na ova vreme samo za spienje e Aj se citame
Jas vikendi, posto neli kaj svekra mi sme nemam vreme da ve citam nitu da pisuvam. Doma, sama imam poveke slobodno vreme i super sum si organizirama, a tamu 5 lugje cuvame dete i nekad se desava i bez rucek da se ostane Se nerviram i neznam kako da go resam problemov moja sveki zaboravila dooolgo vreme da podzacisti doma (sto e cudno za nea zatoa sto ne raboti) i vikendov puknav sinko od segde vadese vlakna, pajazina i racete crni od prasina Neznam dali se ocekuva pokraj doma sto neam pomos od nikoj i cistenje i dete i gotvenje...pa i za vikendi tamu da cistam Lele ke poludam. Sinko sinoka ne preplasi, padna na beton na glava i sega go imame prvoto rokce i toa modro Nemav pamet sto se stava, lepce ne dozvoli da mu stavime pa margarin mu staviv (ako dobro sum zapamtila) Inace da se nadovrzam na temata vospituvanje deka pamet nemam kako da go odviknam da grize i vo posledno vreme pocna site da ne tepa Psiholoski bi rekle gleda decata sto gledaat nasilstvo se takvi ali pu pu do sega osven so papuca sto go imam brkano mm ne se desilo takvo nesto. Spomnavte filmovi, uff kolku sakam da sednam da se opustam so nekoe dobro filmce ali mm ne obozava t.s zaspiva dodeka trae vovedot a sama koga sum za toa nikad ne bi doslo vreme. Sinko pocna po ednas da spie preku den i toa e okolu 14h pa togas koristam za kafe, rucek, sadovi, da podzacistam, da jadam kako covek...Sega ve iscitav, si go ispov kafenceto dur se krcka rucekot (sarmicki od modar patlidzan so fil od pavlaka, mocarela, nesolena urda, jajce i parmezan i odozgora so kaskaval ) Imajte si ubav den mamicki
Ne mizev da redaktiram, da vi kazam deka zakazavme krstevka za malata, na 15 Oktomvri, a na 24 i e prviot rodenden. Jas mislev vo isti den da bide i rodenden i krstevka ama kumovite mozele samo nekolku datumi pred rodendenot, ne sme od isto mesto, od daleku kje dojdat i moravme po niven datum da terame. Denes zakazavme vo crkva. E sega kje treba pokloni da im kupime, ne znam sto bi im kupile, finansiite ni se..... 0 sto se vika ama mora da im se kupi nesto, sto da pravime Dajte idei sto bi im kupile, 40+ se, pa taka da....ne znam navistina
@mariz So lesno neka pomine se i vo najdobar red i sto pobrzo da ste si domce @kallias Mozes po nekoja banjraka ili pidzami (spavaka za kumata) Jas za kumot kupiv trenerki (mu se svigjaa kako na mm od Nike i sam si izrazi zelba za toa) na kumata postelnina, na strosvatovite po edna kosula (si izbraa sami). I nasiot kum e od Danska i sakav vo ist den so rod krstevka ali nemozese pa taka krstevkata ni bese na 2ri Juni, a rodendenot 11ti Avgust na denot si go proslavivme
@kallias Бидејќи ми се два дена поминати од кршевката... Ги дарував кумот, кумата, мајка му и татко му. На кумот му купв паричник и колан, на кумата ланчеи прстен филигран, на татко му кравата, на мајка му брош филигран. Инаку и ние бевме со „истата мака“ не можеа кумовите порано, па мораше на 14 месеци да правиме, ама ќејф ми е што излезе вака ептен.
Pa razmisluvam i jas nekoja kosula na kumot i nesto bluza ili tunika nekoja na kumata oti malku e po polnicka taa i broj kojznae dali kje i pogodam/najdam Nekako i poeftina varijanta mi e toa, m? Sto znam. I paricnik bi bilo ubavo na kumot, a na kuma nekoja ogrlica, ama posto taa ima zlatara i ne sakam nakit da i kupam, ama pak nosi takvi nekoi gerdani, narakvici bizu.....sto znam. Ograniceni sme so pari i zatoa em sakam da im kupam nesto ubavo em da ne e eftino i da ne recat glej ovaa sto mi kupila bez veze....
Сѐ арно и мајчинство, и возвишени чувства, љубов неизмерна, дење-ноќе жртвување за најмилите, ама доаѓа некад онаа "жута" минута, па си викам што ми требаше ова на стари години, немам јас живци за овоа бебе и ми иде некаде џенем да фатам, да избегам на сите и од сите! Е денес таа жута минута е жут ден!!! Беба стана рано, недонаспана, три пати ја успивам и за пет минути се буди...одшто нон стоп квичи, и доручек и ручек промашивме - џабе готвев за две- три лажички! Нашиот ручек едвај го напрвив а сега додека повторно ја заспивам мислам дека торнадо има поминато низ дневна! Главата ми е тапан од нејзиното квичење...ќе полудам!!! Туку ај и јас да дремнам додека ѕверчево спие, да соберам сила за друго полувреме!
Одсабајле читам никако да дочитам. Со бебац отидовме да завршиме обврски во банка, да си испазариме во Зегин, по пат си ќари и две капчиња од Бебе&Хоум во Ѓорче, дојде дома и спиеше веќе ама кратко поспа, стана мртов гладен дури не сум го видела ваков, се тепаше за шишето, дали дека помалку дадов претходниот оброк, абе шишето му идеше да го изеде. Морам да почнувам полека со јаболче, крувче, морковче, компирче, му се јаде на дете му се плаче. Кој ли ќе дочека до 5ти октомври. Да ви се пофалам прво, после ќе се жалам, утре во 12 да гледате 0м+, ќе зборувам за измолзувањето, може да не видите двајцата во живо, да ми држите стравот. Е да се пожалам сега, ми треба искуства за карпален тунел, синдром кој зафаќа нерви на рацете и ужасно боли, веќе три дена не се трпи. Насабајле детето од раце мислам ќе го испуштам, не можам да го држам, боли убива. Ќе мора да се оди на невролог, ќе мора. Ако има тема дајте линк, да читам да видам како се справуваат со ова луѓе, не можам поинаку, не смеам лекови и креми, морам со нешто друго.
Dobar den , Jas eve pocnav od sabajle da pisuvam i sega moze ke go zavrsam postot a ako ne do vecer ima vreme @kallias mozes i saat racen da im kupis (eve moj predlog). Pomina i vikendot,mislev nedela den za setanje,ama vo posledno vreme mi se preimenuva vo nedela "den za karanje so mm" sabajleto napravivme plan so obvrski za da popladneto setame(toa ja go "krojam"denot) .arno ama mm me iznervira uste rano sabajle i cel den bev luta i nervozna pa i za kasata sto pravev za malata mi zagore i kapak na se.Se luti zosto sum mu rekla da ja krene masata sto jadevme,a ja nemozev rabotev drugo.i posle mi pukna film-vikam ja ni sum majka ti ni sum cistacka.ja da napravam rucek,ja da namestam masa i ja da krenam masaa u megjuvreme uste 100 raboti da zavrsam.Ama on odel na rabota a ja doma sum bilaabe mi pukna film.Definitivno se vrakam na rabota koga ke mi zavrsi porodilnoto.A ne site da odat na rabota a ja doma "nisto da ne praam".i posle mi se izvini ama mi otide denot u pma edvaj cekav da izlezam,setanjeto na ulica i odenjeto do svekrva mi ne go stavam vo "setanje".Sakav da se oblecam,da se nasminkam -da zalicam na zenaaj moze narednata nedela,ama kojznae togas za sto ke se iskarameovaa nedela standardnite obvrski ke gi terame.Moze vikendot ke odime do moite na gosti i da si gi vidam vnucite pa ke bidam malju po relax Aj ubav den (veke nok ke dojde ama ajde)
Dobar vi den. Mali zaspa duri vo 4, cela nok ne spiese, znaci i jas ne spiev, eve go uste spie. Ni jade, ni nisto. Zatoa denes ne mu ni napraviv rucek. Dorucekot do vecer ke go jade sigurno. @Sunshine_1979 zuta minuta... zut den... ja imam zut mesec. Denes bese eksplozija, se zgaziv duri i od placenje i vikanje, edvaj se smiriv. Ama nastrada toj sto bese kriv. Samo sto voopsto ne se osvesti covekot. Duri i mi rece, ili hormonite ti se poludeni ili ti si poludena, ne mozel da me trpi covekot Sega lezam, se trudam da zaspijam, ama ne mi odi nikako. Nervozna sum, napnata do max, preplasena sum za bebinjata, za sebe, za sinko...neznam zosto tolku strav
Добар ден мами. Јас работно, мали дома со баба, па со тато. Уште не е тргнат во градинка и ќе влечкам дур можам. Ова е игра на нерви, ехе ама она ли со мене пример секој ден ми касни, па јас каснам на работа. Па вика леле леле многу ли те закаснивме. И јас мртва ладна викам не е проблем никаков. А во себе вријам, па после ко луда трчам до автобуска, а некогаш и од пола пат со такси. Ама она го нема тоа задоволство да знае. И така да видиме кој прв ќе пукне. @kallias јас на кумовите им купив парфеми за крштевка. @Mi-Ma кога те читам исто ко себе да се читам. До пред некој месец секој викенд на целодневна ко хипнотизирани човече. Па син ми бебе. Во една соба ладно, во друга натрпано. Немаш каде да го легнеш да цица. Па во истата кај што седат сите, па незгодно. Ќе заспие, никако не си. Во истата соба куп луѓе, во друга морам со него да седам да не падне. Па спремај ствари пуна торбица мислиш на викенд одиш. И прекратив да ти кажам. Одиме ама не целидневни. @eleni27 срцка жал ми е кога те читам така. Ти се ближи терминот и те фаќа страв тоа е. Смирено, само смирено. За бебенцата не чини така. И твоиве дома се за ќотек. Синчето дома кога се карате е сведок на се, греотка е. Секако и тоа влијае на него. Мт е крив за се. Мене да ми е ни ручек ни чистење ни го перам ни го пеглам нити било што. Извини ми доаѓа и со погрдни зборови да го наречам, ама нема. Зошто освен за правење деца за друго не го бива.
Niee sega skoro pravevme i im zemav postelnina za niv i po edna banjarka za decata taka da ne pominav mn skapo. @mariz kakva operacija izgleda sum skoknala nekoi postovi znam deka so nekoja alergija se gnjavevte od kade sega operacija. @Mi-Ma pocna vekw tvojot ao edno spienje? Jas kiga aum doma malava ubavo si spie po dva pati ama koga sum na rabota nemoze toa tempo da go tera. I ako ne.mi zaspie posle rabota vo 7 ja legnuvam. Eve sega ja uspivam nekako mn umorna mi se vide sakav da ja setam ama nervozna bese baska i noseto zatnato aj vikam da ja istusiram neka si se naspie. Inaku denes dali od vremeto mnooogu me bolese glava duri ao nagoni z povrakanje. Se napiv analgin mi pomina bolkata ama pak bev kako utepana cel den. Se osekam i kako da ke se razboluvam sega pak ke se napijam nekoj tylolhot da ne mw kutne nekoja nastinka. Mn mrazam perios na nastinki i virusi aj za mene mi e gajle ama decava mi e strav da ne se razbolat. Ke si legnam i jas rano nokeska ne se budese mnogu malovo ama golemiot tresna od spalna neznam kako uspea odamna taka spie bez ograda i ima oset ama izgleda se ubutal vo kos i tresna od pamet me izvadi. Fala bogu nisto ne mu bese mu pomognav da se kaci na krevet i odma si prodolzi. Da se priberat so tatko mu da go stokmam i nego za spienje i legnuvam bogami uste vo 9.
@mariz со лесно да си поминете. Наоружај се со трпение бидејќи додека трае операцијата ужасно е чуствотп, измешано страв, паника, несигурност.... Прашувај ги сестрите дали е готово знаат, им јавуваат кога е во шок соба детето и те носат таму кај него. Добро е колку што може подолго да спие, приказни галење.