Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.763
    Исто на 13 м ,се си е ок еве девојка од 5 г ,ако реши ќе те продаде.

На Anaroz1 и OneMiss им се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    7.324
    и јас ја стаив на 13 месеци, еден ден ми качи температура само, други реакции немаше. на време си прозборе, сега е 3 ипол години, уста не затвара:drunk:

На OneMiss му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813
    Бевме да доставиме документи во главната градинка, и влегуваше со мене ѕиркаше низ вратите по децата и го викнаа поголемки едни, ми рече таа жената ако седи оди остави документи и дојди земи го, прво се срамеше па ме викна патики да сум му соблекла боси биле сите и јас излегов тој не ме побара, се шокирав :rofl:
    Завршив работа доаѓам му викам ајде дома "не диме оде теди, тека дошол."
    Што ке биде од понеделнииик :sweat:

На strelec231992, Giovanna, Noemi и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.997
    Допаѓања:
    190.094
    И ние почнуваме во Понеделник. :sweat: Тој ќе плаче, јас ќе плачам. :sweat: Спремам чашата да шутира вода. :wasntme: Ранецот спремен со кутијата за доручек само ги врти низ дома, а точно знам нема да сака да оди кога ќе дојде време. Ако ова дете прооди во градинка тамбураши ќе викнам и ќе частам кого стасам. :wasntme:

На mal.ecka, Fenix05, Aleks.mar и 4 други им се допаѓа ова.
  5. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    850
    Дојдов да се пофалам, денес за прв пат успеав да испијам утринско кафе на раат. Беба денес е многу мирна, си заспа прва дремка во релаксатор мама уживаше малку. Инаку и јас се приклучувам на доеничкиот штрајк. Од вчера ќе почне да цица и таман и дојде силното млеко ке почне да плаче и се трга од цице а немам којзнае колку млеко плус се дохрануваме. Еве денес пак иста песна ама знам дека е период па не се потресувам, измолзувам што останало па се собира 2-3 оброци само измолзено да си пие. Ајде ќе помине. Следна недела сме на прва вакцина се надевам добро ќе поминеме

На Aleks.mar, kozuf, LiquidLuna и 3 други им се допаѓа ова.
  6. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.973
    Допаѓања:
    12.173
    Добар и убав ден од мене.
    :hai:
    Од понеделник тргнувам на работааааа (facepalm) после 2 год.8-|
    9 патолошка и 15 породилно.
    Како се доближува време мене паника ме фаќа,како ли ќе успеам и на работа и дома со 3 деца,сами сме со сопругот.
    Знам дека не сум само јас и работа и деца,ама ете ме фаќа некој страв,паника..поима немам што :x
    Нека ми каже некој дека ќе биде се како што треба и дека ќе имам сила за се' :hug:

На strelec231992, merriel0, Giovanna и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    466
    Сега го читам мислењево и морам да прашам :)

Што беше причината за неспиењето, што рече педијатар? Поминуваме некој тежок период, регресија ли не ни знам веќе што е, па секоја утеха ми е добредојдена. :D

8. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    3.061
    Не верувам ама баш ич во уроци и такви работи... ама ќе почнам изгледа :x

Значи во камп сме, бевме тука и кога беше во 4 скок. Тогаш, јасно ви е, секое заспивање со плачење, кенкање цело време... И еден дедо тука баш коментираше дека мн плачела. Whatever grandpa. |(

Периодов е супер за заспивање, ќе ја гушнам, ќе пејам и си заспива без да вришти. (сеа хаос ни е распоредот на спиење, ама дај шта даш :rofl:). Завчера ми вика дедото дека многу била мирна овој пат, не можел да ја чуе. Од тогаш пак почна да вреска на заспивање (среќа не на секое). Вечерва за можеби трет пат во овие 7 месеци се откорна на ноќното заспивање. Ја гушкав, шетав, пеев, не знам што, едно добри 30 мин, едвај се смири мислам дека 15 мин дрхташе... :sweat:

И така. Утре си одиме. Од понеделник back to reality во Скопје. :shake: И среќна сум зошто се утепа од дување последните 7-8 дена ни плажа ни бањање сме виделе асално, ама и тажна зошто не се мери море со смрденото Скопје, особено кога ќе ми текне дека доаѓа смирдливата зима :drunk:

На merriel0, Aleks.mar, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.505
    Маж ми нит префати од децата, нит умре :D Е не знам сега морбили ако се појават може и јас ќе се вакцинирам пак :worried:

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    47.710
    Мајки, не е темава за совети ама ќе си прашам. Дали исфлекани, а нови алишта продолжувате да им ги облакате на вашите пример за шетање, за градинка?
    Имам неколку парчиња што се скроз нови ама мојот цело време е исфлекан од нешто и неретко не се пере, најчесто исфлекано од оние смутињата и еднаш носено е со флека.
    Тоа што е бело ставам во варикина и излегува ама ете некни со средство заперив една блуза и мислев ќе излезе, не излегло. Прекрасна е и не сакам да ја ставам во купот за дома, значи скоро се веќе да му е во купот за дома оти нема нешто саглам читаво без флека.
    Стварно не сум марлива толку одма да перам, пробав со неколку средства не излегува, може знаете на веќе исперено што би помогнало??

На mal.ecka и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  11. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    949
    Спрејот на фрош за дамки, одмастувачот на Клинко од Кам е добар за мрсни флеки, некој посилен прашак за алишта да пробаш да кисне во жешка вода прво алиштето. Арис или Авакс да пробаш.
    Ништо нема да им се случи на алиштата иако се силни средствата, и да искомбинираш повеќе истовремено пробај.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.020
    Допаѓања:
    27.109
    Ако најдеш, домашен сапун што го правеа порано. Имам таков и се ми вади.

На Lady Miami, Трагедијаупмм и 1209 им се допаѓа ова.
  13. OneMiss

OneMiss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    121
    Za setanje ne bi obleka definitivno , za gradinka mozebi zasto lom ke se pravi i tamu , probaj so frosh baby ama ne e nesto efikasen , jas ke isprskam so toa stoi 4 5 saati pa za perenje ako izleze izleze flekata ako ne zdravje i onaka brzo gi odrasnuvaat ne ke gi stedam . A za varikina ne stavam zasto e jaka hemikalija i sube mi e da peram so toa da ne mi se isfrli dete

На Трагедијаупмм и 1209 им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    47.710
    Ама веќе ако се исперени?

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    47.710
    Ставаш и после киснеш во неколку води, па переш на 60, не им е ништо после тоа. Не дека одма од варикина му ја облакаш:D
    Ќе пробам и фрош, тоа немам пробано.

16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    3.763
    Јас лани фатив најјако е шо ќерка ми не фати :rofl:
    И фала Богу шо ги фатив па после забременив барем за втората бременост не се плашев :D инаку и јас како тебе многу се плашев а поминав прелесно ако на 31 г ни тт качив ни ништо малку неподносливо е што не смееш да чешаш и да се миеш првите дена ама не е страшно ;)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    9.209
    Пред некое време читав текст на мајка мислам Србинка да беше кај што вика дека праќа дете со флеки на алиштата во градинка, секако таму се настанати.

Во пракса јас лично ако имам некое парче облека со флека откако претходно сум се зафркнала повеќе пати и да не го испрскам веднаш со средство, сега веќе го правам тоа.
    Некогаш ми е опција да пробам и со други алишта на повисока температура да го исперам, светлите работи дури и на 90-95 степени.
    Ако преживеат супер, ако не секако биле оштетени.

Инаку главна дилема ми е тоа, дали е во ред да пратам со испрано алишта ама со некоја флека што останала и не сум ја пратила досега.
    Е баш пред некој ден на блуза која 2 пати и е облечена додека ја пеглав, гледам минијатурно дупче.
    Ми беше во план цела есен да си ја носи и сега да ја сошијам ќе се познава шиено, да ја носи така ќе се познава дупче. И што викаш веројатно ќе заврши во купот за дома.

Инаку немам јас посебно алишта многу за дома и градинка. И дома си е во тренерки, памучни комплети, истите ги носи и во градинка.
    Ептен 2 комплети фармерки и кошулче или фустанче некое за излегување, за свечености. Се останато што е комотно е за дома и градинка.

18. OneMiss

OneMiss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    121
    Pak jaka e nesakam ni ja da ja disam , doma samo maz koristi nekoj takvi jaki hemikalii za cistenje wc.
    Nekoj drugarki pravat i smesa od soda i limon i stavaat na fleka ama nemam uste isprobano i neznam kolku e efikasno ako ne ti e maka probaj

19. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    949
    Нека стои повеќе часа испрскано па пуштај на 40 или 60.
    На јако сонце да се сушат исто ќе избледи флеката ама и алиштето ако е потемна боја има шанса да избледи.
    Јас користам од Белина тие течните детергенти, со едно перење ништо, повеќе пати и излегува флеката најчесто.
    Мислам дека во Дм имаше исто некој сапун за флеки.

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.061
    Допаѓања:
    191.031
    земи сапун на мерикс или од дм до 80 ден се макс
    Мокриш флека мачкаш со сапун остави саат и пикај у перална
    Се испаѓа