Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.251
    ќе отрпнеш за играчки, ние сега војна водиме пошо и носат шминки кои што секако се сомнителни, од Кина негде, а она се мачка по очи по лице, става од тие кармини, е сега маж ми чим види шминки фрла во канта, мислам дека од памет го вадат :rofl: друго мачиња кучиња тоа не ми смета генерално, ама алишта има некои работи шо стварно никад не би и ги облекла, не би ги ни дала на некој и така само ми стојат, ги врткам по пакети.

На Lady Miami и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    4.326
    Ја па кога ја прашав ми рече после една недела излагај одма на воздух сабајлечки :o вие 2-3 недели сте веќе нели?

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    731
    Зошто така ти рекле, кој ти е во Систина педијатар? Мене др. Јовановска ми рече да го шетаме само во гужви со народ многу да не го мешаме по кафичи и ресторани

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    9.256
    Оди ти понекогаш со големата после градинка прошетај ја. Маж ти нека го причува бебето, ќе ти дојде убава промена

На Anaroz1 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.251
    Антоние Христовски.
    колкаво е бебето и колку го шетате?

@Baby warrior утре три недели, не знам ми рече да може до двор на воздух да ја вадиш, ама уште не е за шетање.:?:

мислите дека е паметно да се спотерам во парк на пример? :?:

6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.565
    Господи боже, па јас дремам на телефон најмногу кога ја дојам, и сега? :D
    Најубаво е сама дефинитивно, нека доаѓаат нека го гледаат ако сакаат, ама на саат-два и доста, чувај си го сама. Не толку за муабети, колку за твој мир. А муабети за жал ќе има и вака и така.

Моментално можеш да излегуваш затоа што можеш и на отворено да седнеш. А за на затворено рано е сега, ама додека да стане до толку ладно можда ќе можеш. Не сум мн паметна да ти кажам, мојата е крај на јануари, во најладното бевме дома, а откако се потстопли се надвор сме биле на отворено :)
    Ние бевме во парк на 5 недели прв пат, тоа беше почеток на март, ем свежо беше ама си се замотавме и шеткавме. Не гледам зошто не би можела, па нема ти да ја даваш од раце во раце :) А низ мало се шетавме уште од 2-3 недели (пак ќе кажам рачунај февруари тогаш и ладно беше :))

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    4.326
    Да беее, преубаво е насабајле. Ќе си ја облечеш, направи си кафе и шибај, па не гледам никаква опасност мн е убаво и за бебе и за тебе да се раздвижиш :l:

На Puffy2019, dummy, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    731
    Ние уште втората недела испаднавме на езеро го прошетавме. И надвор во парк на отворено

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  9. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    413
    Среќен роденден на нашата мала другарка, голема и весела да расте :inlove:

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    913
    Мене педијатарот ми рече слободно да ја шетам надвор кај што нема гужви. По 4 дена откако дојдовме почнавме да ја шетаме и тоа дека бев со царски па немав сила порано. Парк насабајле преку работна недела ти е идеално

На Puffy2019 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  11. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.763
    Допаѓања:
    9.926
    Да ви е жива и здрава! :l: Безгрижно да расти!

12. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.803
    Допаѓања:
    4.706
    Ние ден трети, во пикот на 5ти скок. Ова дерење пред заспивање не можам да го дефинирам, ноќеска два пати се разбудив а тој веќе буден си ги држи стапалцата и се нишка:worried:.
    Го пробавте мамбо бејбито? Ние сме веќе атракција на плажа:D.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.251
    Среќен нека и е роденденот :inlove: голема да расте!

14. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.899
    Даа, ужива госпоѓата со цвикера, викам и јас вака да бев носена на одмор ќе уживав:D Со базен, пловка и мамбото сме, башка играчки, количката ко товарна ја користиме :rofl:

На Lady Miami и naturally им се допаѓа ова.
  15. MamaCara

MamaCara Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2025
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    141
    Добра вечер.
    Одмори, родендени, жештина, глупости... многу ни се собра не можам да си дојдам на себе.
    Малава веќе две недели, секоја ноќ без исклучок "се буди" со врескање и едно 10тина минути плаче хистерично, не успевам да ја смирам, се смирува сама од себе. А спие, не е будна, не е ни свесна, не знам како да објаснам. Веќе не се ни обидувам да ја разбудам или смирам, само ја гушкам, ја држам за рака и чекам да и помине. Педијатарот се враќа во понеделник од одмор, уште викендов да го преживеам :x
    Си испеков баклава, не можам да дочекам да се излади, пмс ме тресе.
    Убава и мирна ноќ на сите, утрото е попаметно од ноќта :hug:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    13.496
    Дојдов да плачам ама некои убави теми сте фатиле… Нека е најсреќен роденденот @BellaBibi жива и здрава, најсреќна на свет да ви биде :inlove::^:

На MamaCara и BellaBibi им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.698
    Допаѓања:
    186.373
    Ноќен терор е тоа. Го поминав и јас со ќерка ми. Страшно изгледа, ама е нормално. Не се свесни, спијат, не буди може само дополнително да се исплаши. Гали, гушкај, ќе помине. :hug:

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    24.833
    Фала ви на сите за честитките.
    На некои зборови и ме расплакавте :l:

Роденденот помина преубаво. Гостите ми беа најзадоволни, а тоа ми е ептен мило.
    Госпожа моја издржа до крајот. Заспа и ја пратив дома со сестра, додека ние се натовариме,платиме и да издишеме 5 минути.
    Како бев во грч, дека нема да се одлепи од мене, она со лажење ја изнашетаа сите. Па додека била со комшикава и фотосесија и направиле.
    И еве и од мене топла препорака за фотографот, што @Baby warrior стави линк.
    Човеков го молев да седне и да се напие пијачка.

Одам да се пакувам.

На MamaCara, Lady Miami, thinkerbell и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    413
    Бравоооо :party: и јас сум во грч за нашиот роденден за 2 недели :wasntme::D (исто ќе биде работен ден). Од колку часот почнавте?

20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.343
    Вчера излеговме со мм и бебка. Додека е вака мала да ти е мерак да искочиш, спие нема гајле:)
    Денес здравје пак ќе излеземе на пола саат барем . Се препородувам буквално.
    Решив никој веќе да не слушам, реално некој на лоши зборови немаше да им ќути ама ете . Има господ , а мене ми се најбитни мм и бебка:l:
    @Ladyme Со свекор и свекрва , а бабата е у друга куќа у двор. Во пм сви на окупу:worried:
    Инаку на мојава женска и се 3 бодиња веќе мали.. Некако повеќе како да ми иде во должина. За некој ден идеме кај баба и дедо:clap:Рај, барем ќе имам кај да ја шетам.
    Инаку на свадба сме кај многу блиски пријатели на 13ти.Многу се мислам дали да одам. Би ја оставила бебка кај мајка ми, ќе и оставам млекце да има. Од една страна многу ми се иде мислам дека и добро ќе ми дојде а од друга не сакам да ја оставам толку мала.. Што мислите?

На MamaCara, MariaBouli, Tulip023 и 4 други им се допаѓа ова.