Mojata koga ja operiraa jas sedev so nea vo shok soba tri casa,pa od tamu na odd pak so nea Ni za moment ne ja ostaviv sama
И јас со моето, само тој саат додека траеше операцијата беше вечнпст, а потоа во шок соба не ни гледав на саат, кога дојдов во соба сфатив дека поминале три часа, а беа како половина час. Се трудев цело време после операција да спие, особено додека бевме во шок соба бидејќи гледката не беше баш пријатна.
Od sto go operiraa? Mojata od kila Nas ne pustia odma doma istiot den Sabajle okolu 9 ja zedoa vo sala Vo 5 popladne doma bese
Дај боже истиот ден да не пуштат, сега еве одиме од вечер сакал докторот да останеме, рано сабајле да го оперира..
Со лесно да поминете Маризче! Јунак е Тео наш, брзо ќе се опорави! Многу гушки му испраќаме и чекаме добри вести
O dusa mala. Aj so lesno on e mal ke zaboravi za kratko. Ti poveke sto ke se treses ama ke pomine ne se tie golemi intervencii. Lele kako citam kaj nekoi od vas jas bre ne treba da se pozalam od mm. Ne deka nesto se krsi od pomaganje i gleda kolku moze poveke kaucot da go fati ama barem koga ke go zamilam nesto ke napravi dal odma ili pokasno i ne mi prigovara nikogas za rastureno nezgotveno i slicnp. Sto vise za vikend skoro sekogas on gotvi a koga ke zemam da cistam raskrevam nesto stalno vika abe sedni odmori ne e tolku rastureno abe zlaten maz sum imala jas ☺
http://forum.femina.mk/members/86577/ Со лесно и со господ напред, се ќе биде во ред. Ај добро вечер, ние стандард од сабајле ја однесовме малата со мм во градинка, па ја земав. После тоа спиеше јас ручек да направам и за чистам, кога стана ручавме и куршум да не нема во чаршија. И купив папучи за дома од цицибан 1300 ама ако, чорапчиња од сара фешн за неа по 19 ден, а за мене и мм 4 пара за 79 ден. Одете ако сакате имале некоја акција оваа недела на дел од производите. Ајде сега добра ви врнежлива ноќ, во Охрид истура.
Здраво мамички ,ние некако мн рано станавме денес,и онака рано станува малиот ама ова денес беше баш рано,не беше 6 сатот.Се дружевме,го испративме татичко на работа,јадење за него,играње,малку шетање,па го заспав додека спиеше јас појадував направив ручек,миев садови,просуредив низ дома и ете го станал.Го наранив,се спремив и заминав на работа.Работно многу ете @Пчела се пофалила со акцијата денес менував шифри,цени,муштерии главата тапан.Си дојдов поигравме со синко па крај 21:30 заспа сега да ве исчитам,да чкртнам некој збор и чекам да дојде 23 часот антибиотик да му дадам .Којзнае дали ќе призаспие или војна ќе си водиме. @mariz гушки за Тео и брзо опоравување. @kallias мене кумовите ми беа за заминување од државава така да ги дарував со пари им се најдоа.Убави предлози ти дале,види што ќе ти одговара најмногу према твојот буџет. @eleni27 не се нервирај мамичке,гушкај синчето и гали ги тие двајца јунаци во мешето им треба здрава и храбра мамичка. Позз женски се читаме утре одам јас на една партија кекс додека дојде време за атибиотикот од синко.
Dobra vecer mami @mariz so lesno da mine se guski do vas. Eve ne nas,malata gleda pepa pa ke ja bajnam i na spiejne. Denes dodeka cistiv doma tato bese vo prak so malata pa pazarile nesto za doma i ete gi radosni doma Popladne otidovme malce kaj edni ezercijna tuka,mirno i tifko mesto ubavo onaka mi dojde cist vozduh a tato si fati ribi za vecera a malata si igrasetreba pocesto vakvi izleguvajna ama mm so smenive ne uspeva Na temata za vospituvajne na malata ke pisam na kratko. Poveketo vreme e so mene od kolku so tatkoi. So igrajne i dozvoluvam dosta raboti,pencaklce i kniga ima odamno vo race si skrtka po nejzino,nekogas na zit,na neaama za toa i kazuvam NE taka pa se obiduva da razbere. So lazicki nekogas gi zema i igra ili nekoja porcija plasticna ama ne porcelan ili stakleni,ne i dozvoluvam pa veke ne gi ni bara. Gleda crtani ne vikam ne,koga spremam nesto vo kujna ili koga treba da zacistam(ako ne è so tatkoi nadvor) togas i si igra na tepih i si gleda. Koga igrame zaedno najcesto e ucejneto na bukvi i broevi,pisuvame pa pogoduvame pa crtame. Igrajne so topka,so kukli gi ceslame,pa slusame muzika i dancuvame . Dosta raboti koga saka da vidi proba i dozvoluvam ako ne è opasno i i kazuvame DA iliNE smee. Koga vremevo e ubavo ja nosam vo park,vo dvor so pesok si igra pa i pokazuvam da pravi kujci,zamok Taka najcesto i dozvoluvam dosta raboti a koga nesmee znam i da i viknam so povisok ton pa taka samo ke poslusa. Za raskazuvajne prikazni najcesto slusa od tv,jas koga i kazuvam ne sednuvam i si prodolzuva po nejzino. Taka da postov e pisan pred sat vreme Imajte ubava nojk
Na Telma ke bidete, sekoj den ja gledam a utre obavezno @mariz so lesno da pominete isto pobrzo zakrepnuvanje
Фала мамички на сите, синко заспа и се надевам ке спие цела ноќ.. со нас во соба има дете кое вика, ама еден длабок глас што има, а 15м има... не сака да спие и само вика, а мојов спие и се штрека, моментално мајката низ ходници го шета... Утре втори сме ние за операција, прво е малово со нас во соба што е, па ке ви пишам кога се ке заврши. Морам да ви се пофалам дека дечково мој ке остави пелени пред 2год. За какање одамна кажува, несака да кака во пелена, сега пола саат кака кака кака и му викам какај во пелена, не бе не сака и најдов нокшир радосен се намести да го соблечам, си седна си се покака, а мислев готов е и да го кренам ми ги бутна рацете и ми рече чиш чиш и мочкаше Ваљда научил од мене, кога е со мене сам и кога сум во веце му викав мама чиш а вчера на гости во Штип во двор викаше чиш чиш и се фаќаше за пелена напред Отидов и јас на спиење ме чека денот утре свежа и наспана
Кој е да мериме подочњаци? Мислам дека немам конкуренција, моиве со до колена Синоќа на смени се будеа децава, па малото реши од 4 до 6 да седи буден, и на мама се на се дали и се собраа 3 часа спиење (а цел живот си бев спанка гоооолема). Денес децава непрепознатливи, големиот се да чепне, се да види, моето "не" го игнорира и моравме малце да се караме, а малото да не остане покусо си плачеше од време на време (да се јави дека постои). Во едно време земав да чистам со правосмукалка која се покажа како лексилиум за двајцата. Целиот тој хаос се разбира го преживеав сама. Кога дојде мм му даде на големиот да јаде, го прошета, со малото малце и ете дојде време за спиење. Ги заспавме и мм ми вика:"Слушаш?" Викам:"Што?!" Ми вика:"Па ништо, тишина". Морам да се пожалам малце на мм, лошко еден никако несака да ме измасира, а мене грбот од вратот до г*зот ме боли, ќе мора да се бара чаре кај физиотерапевт. За денес толку, се одјавувам со надеж дека после дооолго време ќе заспијам пред полноќ
Здраво пријателки! Да ви пишам во добата во која сите купуваме малце мир! @tincemajmunce многу ми е мило што е малиот подобар... Знам која паника е висока температура - прв пат кога видов 40.7 мислев дека дамла ме удри... Нејсе. Сѐ поминува, само нашиве грижи ќе останат. @mariz со лесно да поминете утре! Пиши обавезно. @eleni27 мораш да најдеш некој начин, метод за релаксација. Мораш да се чуваш ти, особено сега. За неколку денови / недели ти доаѓа оној најтежок период на адаптација, умор, хормони, а башка се две, башка уште едно.. Наоѓај издувен вентил кога ти е мака, а во секое делче од секундата мисли си на децата, дека нив им треба среќна мајка, здрава мајка, и затоа мораш да си посветиш малку поголемо внимание себе си. @M&M немам размислено за блог, убава идеја. Нека помине малку време да си го потфатам животов во раце, па ќе се размисли и за таа идеја. Патем, се изнасмеав за кифлите. @MissDior околу тантрумите... Што знам што да кажам. Првиот пат се случи дома ноќта, се разбуди и ништо не ја смируваше, рикаше без престан, за после 2 саати да се смешка (во 5 сабајле). Ние се мрднавме, мислевме да ја носиме на доктор, дека не е добра, а таа после си се среди како ништо да не било. Ај си реков се уплашила нешто. После тоа, истото тоа рикање го повтори кога бевме во МК на гости. Стана од спиење црни петко, и почна да вришти и да не мрази сите. Од тогаш па наваму некако како да ескалираат работите, сѐ нешто пребира, сѐ нешто не сака, секој збор ѝ е "не", "нејќеш".... Еве вчера цел ден помина без ниту едно негодување, ама денес кога ја оставав во градинка тоа беше вриштење без усул. Ко мене да не ми се вришти што ја мкнам во кенгур скоро 11 кила, и моја чанта за на работа, и плус нејзина чанта за во градинка. Да не правиме муабет што на сите кила несреќни уште па и сум здебелена вратена од одмор... Не знам што ќе се прави. Се надевам дека ќе помине овој период за брзо, затоа што навистина е премачно. Денес после работа, маж ми оди да ја земе, ја носи во кенгур, и правец - одиме сите да го вратиме телевизорот. Се договоривме такси ќе фатиме, нема смисла. Значи, од нигде негде ѝ текнува дека не сака веќе тато да ја носи, туку сака мама, и плаче за да ја земам. Цело време мењаме кенгур. Во кола не сака да се вози, овде башка се многу строги за седиште.. И јас сум строга за седиште, ама не сака да седне и не сака! И сама не можам да ја совладам, одма се исправува, се врполи, многу е жилава, не можам да ја додржам... И ја држев во раце. Блиску е, па си реков ексик. Тежок е малце овој живот гастербајтерски. Со дете во кенгур, телевизор во другата рака, едвај пешачевме до продавницата. Ама секако, без приговори одма ни го заменија. Исто и телефонот.. Ама од такси до дома, ја оставивме малата да дојде по нас пешки, циркузи беа... Ние носиме телевизор, таа плаче, се влече по мене, се дере да ја земам... На моменти ми се спојуваат жичките, ама одма ми поминува. А неа ѝ се спојуваат жичките за глупости - како на пример не сакаше да се облече во пижами за да спие. И ете, тоа е баш таква солидна причина за хистеричен напад.... Вришти, лиги течат сегде, ја тргачи облеката, ... Не знам. Искрено, уморни сме. Многу. Идат моите во четврток за викенд, па ако сега не одмориме, нема кога. Ама таква сум јас блесава, сепак ќе одберам да шетам со нив и со безобразнава моја животинка, отколку да одам некаде или да одморам (чувај боже)... П.С. Гледавме Маша и Медо на ТВ. Невидени радости. Добра ноќ женички, многу ве поздравувам, и ви посакувам весел и лагоден вторник!
@mariz со лесно да ја помине јуначето операцијата, чекаме да пишеш утре, за жал и нас не чека истата операција ако за некој месец не се спушти самото. Синко само што заспа па ќе легнувам и јас сега. Доцна вечерав па сега ми е тешко на стомакот, уффф не ми требаше ама ете лаком газ. Слатки сни мамички
Јас богами ќе имам до петици... детево што е со нас во соба непрекинато плаче, а одвреме навреме вришти, ми се разбуди и Тео и се ококори, незнам како ке го заспијам, а таман ке си отспиеше цела ноќ.. сега незнам и како ке го додржам и без течности, не смее ништо... На детево чоече сируп за спиење му дадоа, не бе не спие.. свекрвата на женава го научила во оние клацкалки колевки да го заспива и никако не може да го успие Фала ви уште еднаш, ние сега ке пробаме да се успиваме (ама тешко од детево што вришти), ако не ке се гушкаме и да помине оваа долга ноќ