1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    380
    Месецов правиме годинка, а јас во вторник почнувам со работа :whew:^_^:?: појма немам како ќе изгледа секојдневието со новата реалност.
    После годинка сакам да ја одбијам од доење, но не знам како..дали постепено (со намалување подои) или одеднаш.. ме грижи како ќе се справам ноќно време, сеуште се буди еднаш за цицање во текот на ноќта и нема шанси да презаспие без тоа..

На MamaCara му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.934
    не е толку страшно колку што изгледа :D
    иначе за одбивањето, почни постепено за да не си направиш проблем со градите, јас ја имав сведено само на еден подој навечер и кога ја одбив почнав ад да и давам пред спиење, исто мислев дека нема шанси да презаспие ама ми успеа. со лесно!

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    380
    Фала ти :) а ти се будеше ноќе за цицање?

4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.934
    да, и давав млеко од шише или чајче и ја зимав до мене, виде не виде се помири :)

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    380
    А дали водата за АД мора да е превриена (флаширана) или може само затоплена?

6. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.934
    јас и правев со флаширана, само стоплена во микро

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    185.201
    Не. Секогаш бирај минерални филтри. Може ќе треба да смениш повеќе дур ја најдеш токму таа крема со фактор што ќе ти одговара. На работи како воздухот не можеш да влијаеш ниту да ги смениш, менувај го она што можеш особено кога постојат подобри достапни опции. :)

@thinkerbell доаѓај да дадеш некој совет. На млеко престана да се дави, ама многу се дави на плунка сега. Оно.. си жвака некоја глодалка и во секунда се губи, што им е на децава?????
    Сакав да почнав од следната недела со дохрана, почнав пред некој ден пошто маж ми е дома сега, па да ми го чува стравот од давењево. :tmi:
    Некако не гледам да прифаќа. Проба тиква, морков, слива и круша. Таман реков ќе се откажам, има смисла да прекинам па да продолжам по 2 недели? Или кога веќе почнав, да терам? Денеска банана, прифати. Мислев ќе земам неколку вкуса само од тегле, па ќе продолжам дома кога ќе почнам да мешам, ама ми е страв да не заглавам на блендирано, па почнав дома пак, ретко пасирано му давам мислам дека е ок, а парче плука одма. Ти прифати парчиња?
    Дали даваш самото да фаќа и пробува да носи до уста? Се мислам да му дадам да се исшлака сам.
    Пред некој ден бевме на сладолед, до нас пар со бебе немаше повеќе од 7-8 месеци. Му даваа вафла и сладолед. :D Сладолед не би дала, ама некоја зеленчукова или житна вафла на 7-8 месеци да зобнува е сериозен успех. :D

8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.459
    Допаѓања:
    13.536
    Што да ти кажам, ова дете живци ми скина. Се уште знае да се подави и од плунка ако лежи на грб, ама фала богу од јадење не. Да ти пуштам снимка како џвака гомцето, пресмешна ми е.
    Мојава од ништо освен краставица и лубеница не е воодушевена. Јаде, ама не многу количински. И да одбива тоа е, почнав, не престанувам. За два месеца на работа тргнувам, морам да скратам подои барем за доручек, ручек, вечера.
    Инаку во глобала парчиња давам. Ако не се парчиња во рака тогаш е ситно исецкано. Пример леќа и давам така, цела, сварена нели. И си џвака. И давам сама, нешто што е густо за во тањир исто, на лажичка и сама да го внесе во уста, ама потечни манџички јас и давам. Немам време да се справам со хаосот после тоа. Вчера со се хранилка во двор ја изнесов да ја тресам, до толку лом беше.
    А и од леб е воодушевена. Еве сабајле убаво парче одгриза и маж ми се исплаши ама полека лабаво си го изџвака без проблем.
    Сладолед на бебе нема шанси ради рафинирани шеќери и триста вештачки додатоци. Им давав сега од лубеница и диња изблендирани па во калапи, свињчиња се направија.
    Ми фали уште јајце да и воведам за да можам да и давам од тортиљиве со зрна што си ги правам по дома, или мафини со тиквици. Инаку тоа ми е планот, така кога јаде сама парчиња многу поубаво се најадува.

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    185.201
    Се дави и исправен, не само кога лежи. Значи на мене е го држам и ќе се подави дете. :sweat:
    За количината не се грижам, никогаш не им мерев. И за другиве двајца никогаш не терам да дојадуваат, колку можат толку. Благо давам после 2 години. Ќе си почека. :D
    Ај ме храбриш дека со храна може ќе биде подобро и нема да се дави толку.

Ти си еден месец пред мене, кажи ми уште дека косата престана да ти паѓа? И дали користиш нешто за тоа? Целосно ми се изретчи. :|

10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.459
    Допаѓања:
    13.536
    Не, сега ми е најинтензивно паѓањето. Почна околу 4,5 месеци, се израдував џабе дека нема да паѓа. Без коса сум, кога ќе поминам со рака има места каде што многу фали. Насабајле на перница дури страшно изгледа. Кратка ја носам, со андеркат со се па барем не наоѓам коса во пелените на бебево.
    Коса паѓа, немам добиено се уште, тироида катастрофа... супер сум

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.617
    Допаѓања:
    185.201
    Ооох, тебе подоцна ти почнало. Мене ми почна на 2 ипол месеци. Страшно. И ја се плашам, кога ќе поминам со раката особено во горниот дел од главава многу коса фали. Гледав некое масло на Веледа не знам дали вреди воопшто да се трудам да го земам. :doh:
    :hug:

На MamaCara и thinkerbell им се допаѓа ова.
  12. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    380
    Јас сум 11 месеци постпартум, коса насекаде имам по дома освен на главата. Пред некој ден се видов на слика, ми се слоши, кругови празни имам :( од доењето е ?

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.559
    Допаѓања:
    5.934
    мислам дека не е од доењето, и на другарки шо не доеле воопшто им паѓаше ...

14. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    6.663
    30 години, уште се давам од течна храна, од плунка сопствена :D
    Секој пат мислам до тука ми е.. Срамота ќе биде да кажат што ми се десило :D