Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

би се искарала извреѓала и кажала колку се прости. Ако би се слушала себеси. Ама ако би размислила би рекла извинете луѓе драго ми е што сме се дружеле ама во мојот круг вакви неописменети луѓе не ми требаат. И тоа би било моето последно видување со нив. Како што кажаа и другите и ептен блиска да е и мајка да е и свекрва би и возвратиле. Дома можат кому сакаат да наредуваат Ама мене за мое дете не

2. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Уф знам, сега ми е ептен криво. По природа сум премногу повлечена и кога има некои слични ситуации не знам да изреагирам во моментот. Како укочена се осеќам. Не знам што е со мене. После тоа имам цел филм во главата што сакам да кажам и како би изреагирала. Знам дека не испаднав добра мајка во ситуацијата. Ама сепак не дозволив никој да ја повреди...ќе си пукнам од мака сега..

3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Не се секирај, јас сум иста. Тоа е карактер и не знам дали може да се смени. Бевме во камп и ми дојде една баба што ја знам, Леле јас сум дечарка многу сакам деца може ли да ја земам? и немав проблем да ја земе, ама жената ја грабна и отиде да шета со неа. Ја барав низ камп едно 5 минути после и си преќутев :) не дека и се деси нешто, за некое чудо беше мирна, мирна а обично не се двои од мене :D

Јас никогаш нема да се искарам, ама бар знам да сум упорна со фино. Во пиљара една баба беше запнала да и даде едно меченце, сама ми рече дека е старо и седело дома го носела на некое бебе. 7 пати се извинив да не ме сфати погрешно, ама си останав на своето дека не сакам да и го даде.

Така да верувам дека не сакаш да влегуваш во конфликт, исто како мене, па пробај со фино да одбиеш. И не го мисли веќе, штом се завршило како треба, ова ти е само дополнителна лекција за какви ситуации ќе се наоѓаме и како ќе треба да се смениме за да си ги заштитиме децата - ама и самата рече дека не се случило ништо лошо така што не го преанализирај сега :)

На мајка е најлесно да изреагираш кога имаш карактер како нас, потешко е на други луѓе кога си човек што не сака да влегува во конфликти :)

Kjara2025 likes this.
  4. Stone

Stone Истакнат член

Не гледам конфликтно во некој што ми го џапа бебето.Паќ ќе кажам МОЕ ДЕТЕ.Конфликт би било ако тој некој друг има право врз детето.Пример мажот.А секој друг е небитен.Да ќутиш за да не се расправаш за теми во кои не се согласуваш е едно,но за дете што ти е цел живот..нема тука конфликт туку јасен став.И Кјара не ми беше муабетот дека си лоша мајка или немајка туку охрабрување дека тоа што ти го сметаш дека е правилно за твоето дете е став и крај на муабетот.Тоа дете коа ќе порасне ништо нема да му значи таа роднина туку ти ќе си му цел живот утеха.Вакви ситуации ќе имаш цел живот,во многу разни сценарија.Мајка не се станува веднаш...и ти растеш со таа улога како и бебушот.

5. Elly989

Elly989 Истакнат член

11++ сме, се буди по 3 пати ноќе :D:D нема правила не се притискај со тоа "како треба". До сега сто пати се сменале нештата. Првите 3 месеци беше будна по 10 ч.на ден, полудував. Сега е спанка најголема дење.

happygirl likes this.
  6. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Мајки на најголеми неспијачи, прашање до вас.. Кога почнаа да ви спијат навечер, бареммм со 2, 3 будења? Ќе почнувам на работа не се функционира вака со будење на саат време, вчера си седевме будни од 2 ноќеска до 5 сабајле..

7. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Јас никаде не кажав дека е конфликтно во џапање дете. Реков дека ја разбирам дека не сака да влага во конфликти, односно да се искара и извреѓа и да изреагира. И барем и дадов решение што можеби повеќе ќе одговара за неа затоа што не сме сите исти карактери, наместо да и кажам дека поставува глупи прашања и да и правам уште толку неубаво да се осеќа :)

8. Marge

Marge Популарен член

Да бидам искрена или не? :D Прв пат ја преспа цела ноќ на 14-15 месеци и од тогаш до негови 4ри години се будеше макар по еднаш навечер, многу често 2-3 пати, понекогаш и повеќе. После 4тиот роденден ја спие цела ноќ, без будење, може да се разбуди еднаш во две недели и конечно можам да кажам дека спие. Ама моево дете е екстремен неспијач, ама имам другарка што има и бетер неспијач од мојов. Така да, нечие искуство нема многу да ти значи, секое е различно, може твоево од утре ќе почне да преспива (fingers)

Aleks.mar likes this.
  9. cocopuff

cocopuff Популарен член

Цица? Мислам дека генерално бебињата што цицаат се будат почесто.
    Моето прво се будеше барем еднаш почесто два пати до кај 2ипол. Имаше периоди кога го зимавме со нас за да продолжиме сите со спиење. А инску до година и нешто стандард беше биден околу 5-5ипол. Мртва бев на работа. Сега е 3г и 4м и веќе пола година сигурно има како спие цела вечер. Ако се буди значи нешто го мачи пример топло му е или затнат е итн.

Anaroz1 likes this.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

додека ја доев навечер стануваше по 15 пати, исто тргнав на работа неиздржливо беше. ја одбив на година, стануваше некој период, ама за кратко се помири и почна да преспива цела ноќ

Dekoo likes this.