Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    691
    Скроз се сложувам, се сакаат да прават на 4-5 месеци а за ништо не се кадарни. Нас занимација периодов ни е следна: ја зимам корпата од количката на земја, ја седнувам со перниче позади на некои 45-50 степени и доле во корпата и ставам топчиња. И ги подавам ги игра се радува. Не знам колку дена ќе и е интересно ама сеа за сеа и е бајаги. Не е легната за да се нервира, а не седи скроз пошто не може и вака таман и е. Исто и подавам секакви играчки и многу поише ги игра вака и не и паѓаат насекаде да се нервира

2. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    4.594
    Не верувам да се заби, и мојата еве ја, ја земам и ја држам под раце и она со устата отворена иии прае аааа, сака да ме дофати дека рацеве и се доле неможе да ги стави во уста. Значи става цела рака во уста и вика аааа. Ама мислам и скокот 4ти и орална фаза све. Не верувам дека се заби.. гледав нема ништо.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.486
    Допаѓања:
    19.996

Има во дм едни како четка за заби гумени се двете, една баш четка една како овално, моево ги утепа од гризање нив тој период

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    4.446
    Нормална фаза е само не знам дали некогаш се враќа скроз косата. Јас баш вчера се шишав и ми искоментира фризерот дека напред ми е цела испопаѓана, aма ќе се обнови. Долга ти е? Мојава е боб, па цел паркет е со мои влакна.

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    691
    Сама си се цитирам да си се допожалам леле не знам каква ноќ ме чека. Заспана бебка 1 саат и веќе два пати се разбуди со викање и само цице бара како цуцла да ме шмата 3 минути да се смири. Заби ли се скок ли е не знам ама како ќе се издржи ова

6. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    932
    Пробај направи си од шампонот од коприва (оној од литро), исипај малку и додади пантенол, кокосово масло малце, вит б (од сите), вит Ц, масло Е вит, АД капки.
    Ама провери и тироидните како се.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    3.960
    Долга густа сјајна убава негувана со години … абе за три недели последниве ми стана ужас ми се исуши и почна да паѓа страшно многу. Ја ишишав 7цм-8 сега пред одмор иначе до половина ми беше. Во бременост па каква ми стана кој и да ме видеше ми кажуваше. Кога ќе ја фатам сега во репче од двете страни ми се појавиле дупки залистоци такви не сум имала никогаш. Едно време кога се омажив ми паѓаше ми текнува вака пред 6 години и тогаш со оној бордо шампонот биоцин ја средив не ни знам колку шишенца потрошив цело лето и цела есен знам беше така и после почнаа малечки да растат од сите страни 8-| ама ова сега како ќе го решам не знам… сега зборам со една другарка гркиња ми вика отиди утре до аптека има суплементи за доилки постпартум за коса и нокти наменети специјално .. ги пиела она по пороѓај ама не и текнува на името. Ќе видам утре во Солун ќе одам ќе побарам да земам и тоа (facepalm)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    4.594
    Исто јас пишував од кога...сега мислам проќелавев скроз.. десно залистокот, општо вака да фатиш нема коса нема ништо. Ја ишишав боб ама пак ненормално паѓа и пред некој ден бев излезена сум се испрскала цела со лореал бојата. Ќелајца. Незнам дали ќе се врати мајками вика иста билаа. Незнам јас да не ви пратам слики што коса падна си ги сликам.. прамени скроз.

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    3.960
    Исто помислив да камуфлирам со лореал спрејчето ама и ми изгуби сјај абе не знаеш каква е … мене косата ми била секогаш здрава и негувана мн ми е тешко да се гледам вака :( маж ми ми вика па три месеци не се ни чешлаш секој ден … викам па изгледа во право си. Си ветив еднаш неделно ќе одам на фризер од наредна недела мора да ја вратам мн ми е криво ;(

На EarthFire и naturally им се допаѓа ова.
  10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.499
    Допаѓања:
    13.699
    Ќе се врати косата. Џабе е што и да ставите, ќе паѓа, до хормоните е. Со првото имав подолга и баш така цели прамени вадев, од памет се вадев.
    Сега ја носам скроз кратка со андеркат, значи пола глава со машинка ми е шишана, па пак паѓа ненормално. Не се прамени, ама ситни влакна на перница еден тон. Проќелавев и сега, ама ќе се врати. Мене и фарбиве не ми фаќаат овој пат. После првата бременост во тилот престана да ми фаќа и така остана. Сега скоро цела, напред само убава боја имам. Се шетам како идиот, ќелава и шарена. Ми иде цела со машинка да се поминам, барем раат ќе бидам.

На Трагедијаупмм, Noemi, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    24.604
    Не се нервирајте за косата, ќе се врати, после ќе имате антени на сите страни :)

И мене почна многу да ми паѓа, и јас се шишав, плус и цело време ми е собрана во пунџа, и пак влакништа насекаде.

Туку нас не фати некој вирус. Прво јас бев 2 дена со темп до 38.5, кивање и носот чешма, па мм, па синко еден ден имаше само темп, и еве ја сега бебка качи до 38 и таа. И дадов Ефералган, симна ама после некој саат пак почна да качува, сега има 37.6, а најрано во 12ч можам да и дадам пак сируп, на 6ч.

Многу ми е жална, на само 4.5м прв вирус фати. Синко беше година и 9м прв пат кога се разболе од вирус. До тогаш имаше качено темп само од вакцините.

Се надевам само брзо ќе мине и кај неа.

На Трагедијаупмм, Viktorijaaa5, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    3.960
    Е тоа тоа… по цел ден ми е свиткана во пунџа високо цел стан е влакна :( прееска и во рака и најдов на бебка си го грицка влакното ќе се испозадави :worried:

13. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    10.602
    Се враќа, ама прашај ме како:rofl: Цела сум нови прамени од по 1,5 до 2цм, не можам да ја соберам летаат на сите страни антени, како хипстерски шишки да си имам ишишано. Или пресно искочена од ментална институција. Додека порасне нормална должина дошло време за второ и ај одново:rofl:

На Трагедијаупмм, Tulip023, Autumn Love и 3 други им се допаѓа ова.
  14. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    4.446
    Уште тоа ми фали :worried:

15. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    4.594
    Џабе што не направив.. од дм све пробав.. зедов биоксин апчиња со лук и коприва биотин нез што беше. Тоа е се помирив, дали ќе се обнови скроз незнам и тоа генетика а и состојба. Мн сум нервозна периодов плус полагам нешто испит учам. Ќе потепам све.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.499
    Допаѓања:
    13.699
    Да те утешам, големата на 3 месеци прв пат ми се разболе. Живци искинав.
    Малово фала богу 6 ипол е до сега е супер. А големово нема што не донесе. Маж ми на два пати исто од работа закачи, ама он со маска си седеше по цел ден тогаш.
    Ќе помине најлесно кај неа, ама тешко е додека го гледаш дека се мачи.

17. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    24.604
    Седевме и јас и мм со маски дома, ама џабе. Големиот додека беше со темп го праќав кај баба му, два дена не одеше на школо, само за спиење дома си доаѓаше. Ама ете, не ја одмина нејзе за жал.

Само нека минува побрзо, и со лесно.

На Трагедијаупмм и thinkerbell им се допаѓа ова.
  18. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    101
    Мајкички, од кога почнувате да им облакате уште еден слој плус, односно боди како "долна маица" ?

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.354
    Допаѓања:
    92.372
    Еве и јас сум настината само носот ми тече и цела глава ме боли од тоа... бебе како да грчи само посебно кога спие ама ми кажаа да чистам носе, други симптоми нема, се надевам лесно ќе поминеме два дена сум под стрес ;(
    Што пиеше ти освен парацетамол :|

20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.789
    Допаѓања:
    24.604
    Ц витамин од 1000 и цинк, течности повеќе, цедени сокови, супа...

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.