На многу жени овде еве читам така функционираат. Направи и ред на раце на раце будна е 1час и седни земи ја во тебе пушти тв и нека спие барем 1 ч и после пак .... вака е кенкава нервозна зошто не е спиена. А и треба многу сон, посебно сега. Мислам такво си е детето. Ако све имаш пробано и не бива, помири се и нека спие во раце. После ќе биде полесно кога ќе фати ред може ќе пробаш да ја заспиеш и полека да ја симнеш. Мн често ми пали оваа позиција само на рака ми е со главата .Мислам дека дишам во неа и мирисот и све и дека е странично и се комира и после полекА БЕГАМ што вика еден другар наш како газела сум хаха. Пробај и со маица твоја од денот соблечи ја и стави ја меѓу вас и ако заспие вака на кревет искради се или ако ја заспиеш на креветчето твојата маица и на неа спушти ја. Еднаш мн ми се расплака липта незнаете и од мм маицата од спална што ја соблекол и до неа и се смири. Мн пати ја успива он и може мирисот и негов го знае.
Првиот месец и мојата спиеше само во раце или повиена понекогаш одвај на гарнитура во дневна по цели денови седев лежев буквално закована и чекав маж ми да дојде од работа за да станам до вц или да каснам нешто асално. Пробај кога ја спушташ одма да ставиш цуце. Мојава така сега правиме … успивам спуштам цуцето во уста па го плука после некое време и продолжува - како сигурност некоја им е цуцлата да ја имаат низ уста и да шмучкаат нешто инстинктивно ама ќе видиш после 2, 2ипол месеци ќе имаш ново бебе многу посамостојно немој да се грижиш, живеј во моментот се е супер
Да, јасно ми е дека мало бебе не е нормално толку да е будно, затоа се нервирам. Единствено така заспива во раце и до мене легната како на сликата, целата се доближува, залепена до мене, штом мрднам отвара очи.
Иста ситуација, набрзина ќе отидам до тоалет, а за јадење најбрзо што можам тоа јадам, ручек да има дома е луксуз, друго ништо немам фатено, по дома е хаос. Но за тоа многу не се грижам, загрижена сум зошто не спие нормално, гледам дека се мачи, а и се ремети и редот со цицањето. Ќе пробуваме секако, само нејзе да и е добро, душичка мала.
Нема ред кај бебе до 3месеци со рака ти тврдам еве ја мојава сега тек фаќа некој циклус што го повторуваме ама попладне уште измрдува мн често. Јас моментално на 3ипол месеци глдам будните прозори да не и ги утињам и да почнам со заспивање ноќно околу 7ипол/8 деугото се е по следење на детето зошто дремките и траат секој ден различно
Бебе е 2ипол месеци и ете така со цуцлата си заспива и после некое време ја плука. Во моментов цуцлата ми олеснува многу, бебе е смирено и наспано но многу сум загрижена за понатаму. Се плашам да не се навикне премногу на цуцлата и да не можеме после да се одвикнеме
Моево единствено невечер спие нормално, ќе заспие кај 23часот, двапати станува за цицање кај 2 и кај 4-5 до кај 7-8, после тоа тешко заспива во текот на денот, се мачиме.
И јас истото му го зборам на маж ми, знаеш што ми рече од перспектива на маж … кое дете си видела со цуцла после 3-4години, ај глеј сега да успееме мирно да живееме колку толку понатака ќе мислиме и за цуцла и за одвикнување и за искривени заби и за искривени вилици …тоа е тоа нема друга опција мојата само за спиење барс цуце во тек на ден не давам и не бара … па ќе видиме како ќе тераме натака
И јас бев па и сум загрижена за ова. Ја слушав баш Гуднајт за ова а и си пишував и со Ангела од Италија што е, и двете кажаа дека се додека се користи само за заспивање не е никаков проблем. Гуднајт вика дека или се трга до 9 месеци, или на околу 2 години, а Ангела рече дека може во периодот меѓу 1 и 2 години да се пробува. Ама и двете сметаат дека до 2 години макс треба да се користи.
иста сум и јас со спиењето во раце, aма еве да те утешам мојата ни навечер не спие, заспива накај 9-10 и тука ја има надолгата дремка, спие докај 12-1, во 1 станува и седи докај 2, во 2 заспива и станува во 4 и си седи до 6-7 и секој ден така, дури неверојатно е како се буди во исто време и сега јас ќе си седам будна од 4 до 7, ќе се расонам и тоа време она ќе заспие. некогаш презаспивам со нејзе некогаш не. а преку ден ако ја држам во раце мислам цел ден ќе спие, само шо ќе ја оставам се буди, ни имам време за јадење, ни за ништо по дома да фатам, единствено седам со неа во раце и пред телевизор за да спие. па најлошо од се е шо ни цуцла не сака да фати од време на време ми помага фен, кога ќе и пуштам фен може да ја оставам дур работи фенот сега и нарачав апаратче за бели звуци и чекам да стигне. второ ми е, знам дека е период и ќе помине, ама не се живее со волку малку сон некогаш спијам со нејзе во раце, па тоа вратот, грбот се ми се укочи. за некој ден планирам да си закажам масажа, молзам млеко, оставам дома и одам да се опуштам малце
цуцлата прави проблем кај поголеми деца, мојата прва ќерка беше ептен зависна од цуцла, негде накај година ипол педијатарот ми рече докај 2 најкасно да ја тргнеме заради вилица и заби и така си дадовме рок дека до вториот роденден најкасно ќе ја извадиме цуцлата, така и беше за една недела зборење успеавме. многу полесно него шо мислев, до вториот роденден веќе бевме без цуцла, а одма после тоа почна и нагло со зборење, не знам дали беше поврзано со тргањето на цуцлата ама делуваше како да е. како и да е, еве малово не сака да фати и мн се нервирам, друго е за мали бебиња им помага за заспивање и за концентрација, а вака мене ме користи како цуцла