Добро коликите не се лечат со симетикон па да делувало кај мене повеќе или кај тебе помалку. Имаше мн проблем моето дете ама не менував капки зошто не е до нив маката, комбинирав чај, топли облоги, колиеф, пробиотик. Симетиконот елиминира гасови а не ги спречува коликите кај децата. Коликите се проблем на цел гастроинтестинален и нервен систем кај деца од незрелост. Симетиконот нема да ги спречи. Може само гасови да намали малку. Немој да се навредуваш никој не рече фармацевт сум ти незнаеш да прочиташ состав. Мн пати така реагираш на моите постови за жал. Сакам да им кажам на мајките да не трошат пари по 300 капки и од ваму од таму. Еспумисанот е сосема ок ако има надуеност и бебето не испушта гасови, а запек не е од еспумисан симетикон не се апсобира нема никакви шанси за запек.
Еве ти викаш нема шанси и стварно е така Ништо не ги "решава" грчевите, ги ублажува. И ензимите и симетиконот делуваат не се без ефект. На темава пред 5 месеци имам пишувано. Јас само искоментирав дека цената не е таа, ти си почна тема за што мене ми е заборавена веќе. Реагирам затоа што многу пати избрзуваш да си кажеш мислење без искуство само од теорија. И кога неколку пати имаш кажано небулози јас немам доверба во твојата експертиза. Со совети за лекарства кои ги немаш пробано не се расфрла без разлика што си медицински претставник и некои фирми не ти се омилени или конкуренција.
И ное користеме рекол и колиеф плус и саб симплекс па имавме страшни колики. Сега сме 3 месеци уште сме со иста комбинација и знае само почесто гасови да има, коликите исчезнаа. Се е индивидуално до гастроинтестиналниот тракт на бебето
Фармацевт сум, и не ми треба да ги пробам сите лекови за да зборувам за нив или потврда од некој за колку познавање имам јас за мојата професија. Можам да дадам мислење на форумот на кого сакам, иначе и секогаш напоменувам да се праша доктор ако некој бара совет. Немам омилени фирми ги сакам сите квалитни фирми што во море од препрати по нешто се издвојуваат овде на нашиот пазар..