Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    729
    со исто мислење сум. Мене една блуза ми се собра а на нејзината етикета не пишуваше дека не треба да се суши во машина за сушење. На некои парчиња па си пишува дека не треба да се сушат во машина :^)

На MamaCara и Lady Miami им се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.662
    Допаѓања:
    6.081
    второ ми е, не ни имам апликација :rofl: ниту сум гледала за првото, ниту гледам сега.

На MamaCara, SanelaS, Mimmi39 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    1.236
    Го достигнав врвот на мајчинството.

Згазнав во гомно. Боса.

Не прашувајте како што :x

На MamaCara, 1209, defocus и 11 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.976
    Допаѓања:
    77.674
    Вртежите не би требало да имаат врска... тоа е за на крај колку да ги исцентрифуга и исцеди... А Синсаи во должина се смалуваат уствари, а се шират, уствари се изместуваат :D Сум приметила оние што им се во риги материјал, еластичен еден (незнам како се вика), е тие не се смалуваат.

На MamaCara и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.522
    Допаѓања:
    13.821
    И јас за второво немам апликација. Ги гледам скоковите на онлајн калулатор, чисто ориентационо. Викав нема тие работи со ова дете да ги пратам, ама 5тиот скок беше ѕвер. Ме уништи.
    Додуша второво од кога е родено е во скок, едно терсене што се погоди, страшно.
    Не може бре ова дете секој ден само јајце да сака да јаде со лепче.
    И направив палента со путер, малку јајце, малку грчки јогурт. Па едно вриштење кога даде, не сака и крај. Па земав и дадов парченца леб и парченца јајце во тањир и се изнајаде. Дури онака ја гледам дека веќе не може, а гнете. И ова го прави само со јајце и со компир манџа.
    Карактер е бре од мало, лошка е, со маж ми само си викаме дека ова ќе ни наплати за првото што беше бајче.
    А тоа па емотивно детенце, се изнаплака зошто сестра и изгоре од тт од последниве вакцини. Жал и било да ја гледа.
    Деновиве си поплакувам, ќе се враќам еден месец порано на работа. Секогаш жалев што големото го оставив на 8 месеци, ова на 7 ќе биде. Се тешам на пола работно време ќе сум, додека да доручкува и преспие ќе си дојдам. Маж ми ќе почнува покасно со работа па ќе доработува навечер. Озбилно се мислам отказ да дадам, до пролет барем да си ја чувам.
    Работам уште додека студирав, ама после хормоналниот хаос и желба да ме нема после пораѓајот со второво (фала богу помина се) сакам да успорам и да ги мирисам, впивам децава и моментиве. Со второво сфатив колку брзо лизга времево, колку сакам малку мир.
    Сакам кариера, си ја сакам работата, ама сакам оддишка сега. Јас, што не се жалев и по 15 саати да работам. Што работев по две работи. Што одев на факултет, а навечер работев и сите испити на време ги положив.

Првиот пат се изгубив себе во вртлогот на нови нешта со бебе.
    Овој пат не се губам, само сакам оддишка, време за нив додека најмногу им требам.

На MamaCara, 1209, SanelaS и 13 други им се допаѓа ова.
  6. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    6.797
    На ребраст памук мислиш :D?

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.976
    Допаѓања:
    77.674
    Таков :rofl:
    Еве малава таква блуза носи сега, Синсаи е. Не е мрдната :D

Прикачени фајлови:

На kozuf, LaTama и anngelique им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.055
    Допаѓања:
    4.060
    Да да апликацијава е ориентационо иско вика дека по термин се гледа мојата сите 4скока ги влезе по раѓање така да си корегирав и датумот али ориентационо моето и твоето тука се :D ајде заедно ќе се бодриме - ова со нецицањето веќе ми е научено молзам сабајле и ставам школка за да присоберам и во фрижидер си стои едно шишенце барем со 80мл зошто знам дека у тек на ден еднаш ќе се изглупира и ќе пишти на града а ќе биде гладна и одма стснувам затоплувам и давам шишенце и завршувам со процедура :lol: во трети скок плачев со неа ама сконтав што ќе и помогне најбрзо и сега така правам - плус имам замрзнато млеко едно 10тина кесички по 100ки за секој случај и за излагање нели 8) со лесно и кај вас :D
    да и кај нас дремките дневни се 45мин ако успеам да презаспијам макс до саат ипол / помина златното време на дремки по 2ипол саати :D на меше почна да сака да се вети последнава недела пресмешна е, на страна спие најмногу и оддеднаш почнува со главата на меше да се врти и заринкува пошто и тежи газето и не знае да се врати назад :D па мора да асистирам, навечер ова во сон го праи бар 4-5пати комедија е —- ја спијам на рати ама тоа е тоа преку ден со неа ддна дремка да легнам доста ми е за рефреш ;) кај тебе е малце тешко да се ориентираш по неделите ама шознам твојата па напредува повеќе и од нашиве регулар родени во тежина и висина така да ја би се водела вака класично без никаков застој

На MamaCara и LaTama им се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    2.462
    Јас сум во пмс и цел ден си го преплакав денес. На боледување сум, породилното ми заврши и кај и да е ќе се враќам на работа. Не можам да си го замислам денот без ќерка ми, значи не знам како ќе издржам толку саати без неа. Додека дојдам и додека се прибереме нема да ми останат ни 3 саати со неа во денот, значи душава ме боли уште од сега. Сериозно ми иде отказ да си дадам а немам можност, значи сакам детето да си го гледам јас ;( Си викам како не траеше породилното барем година ипол уффф :swear:

На MamaCara, kozuf, Kjara2025 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.800
    Допаѓања:
    24.659
    Не гледам и јас апликација и скокови за второто сега. Така за првото и јас бев како вас, леле уште колку денови ќе трае, леле ново громче доаѓа, предвреме се потресував. Сега, ништо од тоа, џабе и апликација и се, тоа што треба да го помине бебето ќе дојде и ќе помине. Само повеќе стрес и притисок си ствараме ние мајките некогаш, оти се сакаме да знаеме предвреме.

Мене ми се враќа на работа, ама уште не можеме да најдеме дадилка за малата, а во градинка нема шанси да ја пуштам толку мала. И тоа ми е мака засега, да најдам жена од доверба. Со синко тогаш имавме среќа, веднаш се договоривме со жената што ни ја препорачаа блиски луѓе, и го гледаше таа додека тргна во градинка на 2 год и 3м.
    Се си велам имаме уште време, крај на јануари здравје ми завршува породилното, белки ќе најдеме некоја.

На MamaCara, naturally, thinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.055
    Допаѓања:
    4.060
    Иначе апликацијава е следам колку да знам што ќе научи ново во тој период од скилс и што да очекувам :inlove: дека ќе биде кенкава и нема да спие и цица тоа како секое бебе ритмично циклично се менува и баш нема потреба од апликација :rofl:

На MamaCara и cocopuff им се допаѓа ова.
  12. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.252
    Допаѓања:
    9.125
    Јас си дадов отказ. Работев во смени, викенди и празници, па и да тргнеше на градинка, немаше кој да го чува попладне и викенди. А живеам во мало место каде и нема баш избор за работа, камоли да најдам нешто само 1 смена и до петок, ептен тешко.
    Почна градинка 2 недели, еве оваа си ја мина дома, се разболе, со инхалации бевме. Од друга страна си викам и да најдам нешто, ќе се разболе, ќе мора да седам, ќе кажат од другиот месец да не одам. Никако не сум. Немам мајка ни свекрва за помош, маж ми возе камион, па така некако успеваме што има повисока плата, а јас дома, ама па за се друго сама. Трчи по град, цел ден со дете, тешко е.

На MamaCara, thinkerbell и merriel0 им се допаѓа ова.
  13. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    4.644

:hug::hug:
    Буквално исто се осеќам и секој ден како поминува ми ствара дополнителна тежина и нервоза…Јас се враќам на работа за 2 недели. Неможам ни да си поверувам дека ми е вака, зошто да ме прашаше пред некоја година мислев дека и 9 месеци е многу породилно зошто ќе ми застане кариерата…Пробувам да се убедам дека ни следи нова етапа во животот и дека е здраво да бидеме одделени, мене сигурно ќе ми годи да размислувам на нешто друго освен кога треба да спие следно и што да јаде следно и се тоа супер… ама неможам да се помирам дека веќе нема јас да бидам таа што е присутна за се и ги гледа првите нови работи што ги учи и прави ;(. Една другарка многу убаво ми кажа - дека цело време ќе има нови и први работи, неможам да се затворам дома со неа. И така е, во теорија се ми е јасно, џабе кога претешко ми е на душата. Се надевам дека кога ќе почнам и ќе сменам малце фокус и околина, ќе се уходам и за брзо ќе помине да се осеќам вака шитесто.

На MamaCara, thinkerbell и MariaBouli им се допаѓа ова.
  14. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    729
    Во 6 години денес ќе биде првиот ден да сум без дете дома. ;( сабајле станавме се изгушкавме позборувавме го однесов на школо а кога тој ќе се врати тогаш јас ќе треба да одам на работа :sweat: не сака да оди во дневен. Не знам зошто. Многу другарчиња негови си одат веќе си прифатија и добро им е зашто моево има одбивност не знам. Како да му се превртува желудничето ако му спомнеш дневен. И учителката еднаш ми рече дека низ солзи и рекол дека не сака да оди. А само 2 пати бил овој месец. Денеска 3ти ден.

На MamaCara и Lady Miami им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.707
    Допаѓања:
    34.752
    @DELFINA81 Сестрееее, дека си бе ти? ]:)

@Tea SK И тебе ли со полиција да те барам? 8-|

На DELFINA81 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  16. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    264
    Препорачајте програма на македонски освен биби боби, стела сани, дарко…?

17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    8.000
    Сега брзо ги откривме овие

Плус ќерка ми слуша песни од Поточиња, Калинка, знам да и пуштам и Дајте музика старите епизоди, песнички од Златно славејче

На Baby warrior, defocus и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    161
  19. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.940
    Допаѓања:
    11.969
    :hai::hai:(highfive)
    Тука сум.Еве ме,жива сум :emo:

Тргнав нели на работа..па се издешаваа некои неубави работи во фирмата ( пожар) па еден недела пак дома..и еве од минатата недела пак сум на работа.
    Таму супер,колеги,колешки минува време.
    Дома турбооо,во 15 ч ги земаме од градинка 3 те и секој во свој филм е.
    Веднаш да јадат,мали,па големата,па ние,па одмор малку,па прошетаме....
    Вечера,успивање дете мали,па гоелмата,средување низ дома,јадење за утре,спремање алишта за деца за др.ден.мм го носи во градинка,туш...секс нема зошто сме уморниии и така...среќно си живеелее

Ве читам,редовно,удрам по некок лајк..за надолго и широко немам баш мн време.

П.С.Криво ми што не бев за Штип на Дино али биче боља времена.

Мн.напишав ништо не кажав.

На Coco31, kozuf, sani99 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.253
    Допаѓања:
    10.771
    Сестро да направам копи на постов на Делфина минус пожарот.

Време за ништо се нема. Маж ми вика сега џабе шеташ по гаќи по дома, синоќа во 9 ипол закрчи....и така. Се тешам за година дена ќе имам време барем маж ми да го видам :(

На Coco31, sani99, merriel0 и 7 други им се допаѓа ова.