Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Во која градинка е ова? Како ги покриваат преку глава?
    Мојов дома не се покрива таму нема теорија, претопло е во градинката

2. defocus

defocus Истакнат член

Не би да откривам, по разговор со повеќе родители од повеќе градови и градинки ми имат кажано дека вака прават, така да не е само кај нас. Можеби во вашата не е така.

Mother of 2boys likes this.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Вие лично ако не сте виделе дека е така не треба да пренесувате рекла казала муабети, како жени собрани начешма. Иако е анонимен форум го читаат сите па и вработените во градинка. Како тоа ги покриваат преку глава?? Кој нормален покрива дете преку глава, не знам дали сте свесни вака што пишувате.

Mumoftwo30 and Калатеа like this.
  4. defocus

defocus Истакнат член

Намали тон. За да заспијат повеќе деца секако дека треба дисциплина сакаш или нејќеш, значи функционира. Ми требаше reassurance како тазе во градинка дека е рутинско и знаат како, а не извештај кој чита, така да навредите види некаде да не ти залутале на друга адреса.
    Мене од памет не ми текнало ова да си го измислам.

Од муабетов се повлекувам и извинувам да не ширам муабети на чешма исто така и од следни коментари.

Last edited: Sep 26, 2025
    merriel0 likes this.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Немам никаков тон за да го намалам. Не одговори на прашањето дали лично сте виделе како го прават тоа?? И да треба да се повлечете од муабетов, за кој не сте виделе, а тврдите пак ќе кажам од рекла казала муабети дека е така.

П.С не гледам никаде во моето мислење навреди упатени кон никого, а кога веќе пишувате јавно, треба да очекувате дека ќе прочитате мислења спротивни од вашето, ставови спротивни од вашиот, моето мислење не е личен напад кон вас, не знам зошто така го доживувате, секој има право да сподели мислење исто како и вие.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Хелооооу!

Темава скроз не сум ја читала неколку дена. Време незнам дали имам, освен додека сум на работа ( слабо работа,досадно, сакам да се дешава нешто , ама тоа е).

Секој ден еден исти терк тераме. Стани, ако е станата госпожа, а веќе неколку дена уште во 6:30 се буди, среди ја, спремам доручек, се спремам за на работа. Ќе завршам, ја зимам од кај бабите, шетање малце и како заспива она, за пола саат после неа јас сум кома.
    Мм ми пишува вчера дали ќе го чекам. Тоа беше во 21:55. Во 22:10 јас бев заспана и длабоко влезена во сон хахахах

За мајкиве што пишуваа за како ќе тргнат на работа. Тргнав на 8 месеци нејзини. Првиот месец бев ужааааас. Па уште и на новото работно место ме пречекаа, со тоа како можам да оставам бебе дома. Со кнедла во грло бев денови, недели. А никој не прашува дали имам опција да седам дома и од негде да собирам пари за потребите на детето.
    Е после веќе се средив и јас со главата. И веќе е полесно. Има моменти кога ја оставам од сабајле и плаче, она се смирува брзо, јас нервозна малце, ама морам да одам на работа. Друг избор немам.

За сушење алишта. Имам беко веќе 5 години и се и сешто сушам, ништо се нема смалено. Прво идам на микс, после на трета десно опција досушувам. Пеглани да ми вади.

@Stone незнам кај си со живеење, ама ако Ѓорче ти е блиску, пиши кога сакаш.
    Ти верувам дека ти е тешко сама, ама кога ќе порасне бебуш, се е полесно.

Carolin., Mumoftwo30, Stone and 4 others like this.
  7. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Леле колку сакам есенски денови облачни и ќерка ми изгледа 8) вчера и денес два пати ми заспива сама со цуце во уста и бел шум во креветче. Си се сврти на страна и си заспа :rofl: златно дете мое … без нишкање без шшкање без пеење :?: малце ме замисли зошто не се десило откако е родена :party:

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ова времево изгледа на сите им прија за спиење. Мојава прееска стоечки, се потпрела на мм и заспала. Викам отварак шампањ да славиме хахахха
    Ова не се случило никогаш до сега.

Baby warrior and Ladyme like this.
  9. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

да си седи дома тој период. Па од март нека тера

KikiKviki likes this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Во Ѓорче не ги покриваат така, каква дисциплина е тоа покриени преку глава. Јас би се побунила и би прашала дали они се покриваат преку глава. Глупости. Кај нас дечињата што имаат мака ги галат, ги тешат, ги чешкаат, ги гушкаат.

WhiteCat33, Aleks.mar, mariz and 3 others like this.
  11. dummy

dummy Истакнат член

Па не на сите, еве мојава две дремки од по 25 минути :rofl:

12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Мојава спие два часа више, бев да ја видам од блиску... дека на 30 мин и беа дремките... до денов е, глава. боли што да кажам. :headbang:

Mumoftwo30 likes this.
  13. happygirl

happygirl Форумски идол

Исто, истооо... Еве ја од сабајле од 06:30 е станата, преспа на два пати по 20мин и ништо повеќе.
    Ни време и влијае ни ништо.

dummy likes this.
  14. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Штом сите деца спијат, мојот дремнува од градина до дома и дома уште 15мин се на се 35мин макс и вчера и денес душата ми ја извади. Викаат од градинка денес и вчера имале колективно плачење сите комплет. Ама плаче без солзи бе луѓе, така колку да ме биде само он тој што не плаче (facepalm) зборам, зборам уста пена ми фаќа кој знае што ке биде.

Иначе вчера се изнервирав многу од свекрва ми, го вика да шетале он вика "мама дојде" и се пика во мене и она "леле што дете ке беше само како ти мајка да имаш, остај ја мајка ти еве ја баба" ај ова го преќутев и влеговме внатре, периодов е екстра привржан за мене зошто почна во градинка мене јасно ми е. И вечерта почна да ми држи предавање како јас сум била крива што моето дете било толку привржано за мене, тоа не било добро за него, ја прашав за кого да биде привржан за комшивката ли? Не,не ова е премногу не се дели од тебе. Стварно ми е жал што они не си ги гледале децата, што правеле како ке им кажат свекрвите ама ја не сум должна да го слушам тоа. И детето нема кога ке ти прдне тебе да го земеш да дојде, а пред тоа не си го опулил две недели. 4 месеци не беше дома летово, јас се со него правев мм на работа по цели денови. Кај мајка ми што одел преку викенд и тоа прелу втор викенд или ако ептен нешто или некаде не можам со него да одам. Иначе он е нон стоп со мене, мене не ми смета што им смета на другите, мое дете е со кого треба да е привржан со дрвото во дворот?
    Кога ке кажам дека плаче на оставање во градинка, следи муабетот "епа тоа е се е од што не се дело од тебе". Ајде аман ништо не зборам веќе.

Mommy. S, MeowMeow, kozuf and 11 others like this.
  15. Stone

Stone Истакнат член

Јас па само чекам вакви коментари да им плеснам на сите во фаца колку не го чувале.Фала богу дека за мајка ќе е приврзан,а што има лошо во тоа еве не знам.Мене најмногу ме иритираа коментарите од типот ајде кога ќе порасне ќе го чуваме.Сега кога ми е најтешко не бидејќи е мало ама кога ќе го жениме таман ќе е за чување.Никогаш не сум коментирала на совети.Јасно ми е во нивно време така било,и јас утре ден кога ќе дадам совет може ќе е застарен.Ама глупи муабети,муабети за бајачки...од корен сечам.

16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Ај не пишувам веќе :rofl: старото добро правило не се фали за спиење / сеа си дојдовме од шетање и презаспивам трети пат се буди со плачка :D:D:D добро е моето дете е, толку од радоста од сабајле и вчера :rofl:

dummy and Anaroz1 like this.
  17. Carolin.

Carolin. Форумски идол

2години има ама ке порасне уште малку па ке одел сам кај нив да го чуваат. Тој сега сам се заигрува си наоѓа занимација баш што велиш кога ке го жениме тогаш ке биде за чување :x мене криво ми некогаш што не седи со нив искрено.. јас секој викенд бев кај некој баба и дедо, обично еден кај едните еден кај другите, после почина дедо ми ем мала сум била (4год) ем памтам некои моменти со него кога ме земал кога сме шетале, кога ме носеше на ушка, изиграваше магаре низ дома ги памтам работиве. После баба ми (на мајка ми мајка) ме чуваше она ме носеше на училиште, со нив по одмори одев. Моево мислам нема да си доживее тоа, а се преубави спомени со баба и дедо кои сметам дека секое дете треба да си ги има, ама тоа е што е. Сами си бирааат колку ке бидат вклучени во животот на внуците.

kozuf, merriel0, Marijanche33 and 2 others like this.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Може линк од сушарата?:)

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Вчера 4 ри сааати дремката и била. 4 рии…

merriel0, Baby warrior and Ladyme like this.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

IMG_2404.png

Feniksgirl and Ladyme like this.