Не трпи ништо на глава,плус од темно нс светло ќе се разбуди.Премногу е љубопитен.До сега преку ден кога му било дремка спиел во кафичи но сега прв пат игротека и прв пат тоа време ќе е.Гласно светло деца...не знам како ќе го изведам тоа.
Мислиш на инвестициско злато? Имаш сигурно место од каде може да се купи? Многу ми е страв за вакви работи да земам од непроверено место, се мислам ќе ме изигра некој и ќе добијам нешто лажно
Ептен блиски ми се.И половина час да седам пак ме фаќа време што е поминато додека дојдам дома има време..
Ќе одиш од 7 ипол докај 8:15-8:30. И ич гајле нека не ти биде. @Marge мене тие ќебенца, макар и персонализирани не ми се ич искористена работа. Злато да, ама што разбира дете од злато, можеби за 10 години. Јас се токмам сега да земам вакво нешто и баланс даска со дел од парите што и ги дадоа. Твоето големо е помало од моето, ќе си игра и он, а за некое време и двајцата би си играле заедно. https://www.littleone.mk/kinderfeet...1xq8SNtAcWT7LGE78A_aem_1ug2RG_49iMoDs__910R3A
Добра идеја, само не знам што би правеле со тие покасно ? се продаваат или како оди ? оти и моите имаат по 1 , само не сум сигурна што би правеле со тоа кога ќе пораснат
Не знам како да изведеш само ти даван предлози. Освен да отиде дома маж ти со бебо и да си спие на време или па да направите чест еден саат и тоа е тоа. Јас го заспивав на паркинг и одпосле му ги ставив антифоните, во количка и со тетра покриен одгоре да не му светне.
Да те гушнам бројче Поминало лошото. Храбро момче имаш. Некоја недела пред да се породам со третово, ќерка ми ми истрча на поминување булевар. Мислам цел живот ми помина пред очи во тие моменти. Среќа, толку пролазен булевар баш во тој момент немаше коли. Имаше една која нели закочи поради неа. Долго време не можев да се помирам со фактот дека истрча на улица и што се можеше да се случи, најмногу поради тоа што јас ја држев за рака. Уште не можам. Значи за рака ја држев и како ми се пушти за да претрча уште ми поминува слика во глава и се вознемирувам. Жива се јадам уште оти за рака ја држев и ми избега. А не претрчуваат ни двајцата, си одат за рака со нас, што и дојде тогаш не знам, ама секое одење надвор не знаеш како им стискам рака за преку улица. Таков страв ми е набиен што и додека е во градинка раат немам и мислам дека ќе им истрча. Тоа е. Со децава раат нема, нон стоп се чукаат негде, паѓаат, не гледаат кај одат, ко пијани. Кај мене е доста ветровито и кога отварам прозори, вратите лупаат. Нема ден да не им речам милион пати да пазат на прстите. Ние не постигаме, сами не се кадарни, Господ ги чува.
Роденденот како го закажале не е важно зошто е нивен роденден и нема логика да го организираат околу спиењето на туѓо дете, колку и да сте блиски. Тоа како коментар не ти е потребно. Јас имам две деца што како швајцарски саат ги легнувам во 21ч од бебиња, и не е ничија работа да ми угодува со термини зошто јас сакам да си држам ред. Но исто така не е нивна работа ако ти сакаш/мораш да си го легнеш детето во време што според нив е рано. Во вашето семејство тоа одговора, на детето му одговара, и нивните коментари се непотребни на темата. Јас во вакви ситуации или си одам многу порано, од чест седам пола саат и го носам детето дома; втора опција јас останувам, маж ми го носи детето дома да спие; или трета опција не го носам детето со мене ако имам на кого да го оставам. Во секоја варијанта детето не го држам саат два после времето за спиење за прослава, колку сака нека се блиски. Брат ми се женеше, па бебето тогаш од 4 месеца пак спиеше во 21ч. Поентата ми е, ниедна страна нема зошто да удоволува на другата.
Баш поради тоа и се двоумам за ќебето. Големиот ич не го искористи, тоа е демек “ќебе за лазење”, пробав да го искористам, ама кај седи дете на едно место и ете го, си стои во плакар. За злато, евентуално ако е такво инвестициско или како и да се вика, па да му стои. Инаку вака еве големиов има де ланчиња, алки, букви златни, што не, така стојат. Не верувам дека некогаш ќе ги носи. А тоа што ми го прати оддамна го гледам, не е ич лоша идеја, големиов и доста сака така да се пентари, само ќе треба да проверам како е со димензии, дали ќе има место кај него во соба. Малото не ни има соба
Баш дека ти се препреблиски треба да разберат. Ако не разбираат, не знам колку се препреблиски. За роденден не сум мкнела бебе, не знам колку блиски биле, јас си знам што ме чека после, кое урлање од премор било, два саати успивање, нишање и не знам уште што. За ничиј ќеф тоа не го правев. И секогаш имаш избор, секогаш. Работата е што си спремна да прифатиш од тој избор. Да ти кенка бебе, да се мачиш, или да одиш да правиш метании на некој за да чувај боже не ти речат нешто. Избор има.
оди сама, ние правевме тој термин во игротека од 19:30 до 21:30, не по наша желба, само тој беше слободен( мн е тешко да се најде термин во декември) иако секогаш резервирам со време уште во октомри на почеток... другарка ми рече извини мојата спие во 8 и океј тоа беше тоа не се налутив, она дојде сама да не испочитува. секој си прави како на него шо му одговара, нема лутиш тука
За терминот кога го закажале роденденот нема љутиш. Како им одговара , така закажале. Исто и ако си заминеш порано и си седела само пола саат, нема љутиш и за тоа. Кога беше бебе малата, не сум ја носела по родендени ако времето не ми одговарало. Или ја чувал некој или не сум одела. Прави си како мислиш дека треба.
Нема да одиш и готово. Тие не размислувале за тебе и твоето бебе, нема што ни ти да размислуваш за нив. Бебето и неговите потреби секогаш се на прво место! Јас првите родендени кога се роди ги пропуштив и воопшто не ми е криво. Моето си заспиваше во 19ч., нема зошто да му го пореметувам сонот и плус колку месеци е твоето, претпоставувам мало е, па не му ништо ни значи сега игротека и родендени. И немој сега они тебе да ти набиваат грижа на совест, тоа е тешка манипулација. Ти најдобро знаеш за твоето бебе и кога што му треба.
Ne odi. Plus pa bebe sto kje pravi vo igroteka. Ili neka odi sam maz ti ete za cest ili ti pojdi sama. Jas moeto i koga bese bebe, pa i do dve godini ne go nosev zasto zaspivase porano, pa mi e gajle koj sto misli i zboruva, ma ic bre ne se zamaram i den denes. Ni po svadbi, ni po slavi ne go maltretiram maloto. A za terminot ne treba da se lutish, sekoj si zakazuva kako shto mu odgovara.
Гревови се вториве И на моево ништо не му треба, буквално се има од големата, хранилки, играчки, точаци. Е кондури нови ќе и купувам Ама ова го меркам некое време и јас. Мојава голема е 6 ипол, ама ако го земеме знам дека ќе сака да се пентари, пошо како тоа само сестра и да може. Што ако има соба моево, кога големово и двете ги користи. Се мисли уште која да и ја отстапи. Кога се вселивме во куќава и направивме детска. Сега кога се роди бебево викам што ќе купуваме креветчиња, дај голем убав да земеме (поклон од баба и дедо) догодина и онака ќе ни треба. Е големово сега и на тој спие, понекогаш само на "стариот". Мало било бебето, требало до нас да спие, не му треба соба моментално.
Некој ако сака да ми објасни како функционира ова, оддамна го меркам. Не мора тука можеш и да ми пишеш во порака