1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.529
    Допаѓања:
    6.340
    Па тоа е и поентата оставање на 45 степени агол и врзано само со долни каиши, да вежба само да се исправа.
    На 90 никој не препорачува бидејќи може лумбално ко грпка да направи.
    Рано е за самостојно седнување, таму 8-9 месеци син ми седна сам од лазење.

На cocopuff, Ladyme, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    891
    Мојов дечко на подлога го ставам на една страна и ко часовник се врти.Креветче исто го легнувам на една страна го наоѓам испревртен.Он сака на 45 затоа што сака да гледа радознал е ама не ака да е врзан.Еве мака мачиме со тоа.Дека седиштето во кола мора врзан.Мене Педијатарот и на физикална ми рекоа ставај го на 45 и да го седнувам по малце на секинда.Кога го дигам со рачињата накај мене да седне се смее.

На Ladyme, Трагедијаупмм и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    486
    Е сеа ми го скрши филмот :rofl:

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.192
    Допаѓања:
    3.520
    Пробано е се, не сака да игра, се лути и бара цртани, а не е мал еве 5 год самостојно не игра, да беше помал ќе речев па мал е затоа и во игротеки или парк ме бара за да играме, не сака со деца, во градинка игра со дечиња ама кога е дома внимание нон стоп кон него или ќе има плачки. Пробувам ајде играј едно кафе дампијам ми стои на врата и чека излегува по мене , прашува дали ќе играме(facepalm)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    4.675
    Ете те утеши Spidy :D.

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    80
    Majki moeto todlerce od skoro 2 godini me skube mi udira samari i me stipe a neznam zosto , znaci od nisto ne e skraten se ima i ne e ni udren nekogas maks sum mu svikala i sum go skubnala ama bez da go boli, ednoatavno ne me registrira koga mu zboram nesto dajte mi sovet zasto ke pobudalam...ne e deka me boli ama zasto dozivuva takvi emocii da me treska

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    9.786
    Ако не збори е нормална реакција. Но кога ќр те удри штипне сп смирен тон ќе кажеш не- не правиме така боли. Ќе му го фатиш рачето и ќе го симнеш од тебе, доле и ќе заминеш од него.
    Втора метода само го оставаш си заминуваш без реакција и следно добро што ќе направи му дабаш пофален збор.

На Трагедијаупмм и merriel0 им се допаѓа ова.
  8. OneMiss

OneMiss Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2025
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    80
    Kazuva po nekoe zborce ama ne zbori i samo na mene se dzitka na maz mi ne sega go ostaviv vo krevetce i izlegov od soba pocna da place se vrativ i mu zboruvav deka taka ne treba deka me boli , detevo si cepka po ogradicite i mi se smee

9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.119
    Си добива реакција на неговата акција. Само едно не, ладно реагирај и тргај се. Џабе објаснуваш.

На Mumoftwo30, OneMiss и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    9.786
    Не објаснувај мали се. И моево така реагира затоа не зборам само го оставам. Исто само мене ме шлапнува, маж ми не. Ја удри и внука ми 2 пати и доби лекција со оставање во спална сам и еднаш го собрав и дома го однесов без збор играчки. На фацка им се познава дека сфаќаат,не сакаат ама ме наоѓаат друг начин да изразат емоции уште..

На Mumoftwo30, OneMiss и merriel0 им се допаѓа ова.
  11. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    419
    Привлекува внимание така, исто беше и кај нас ама помина и тоа, кратко беше. Го правеше на татко е за да се смее тој, некогаш се насмеал и мислеше таа многу смешно е тоа. Јас бев конкретна со мене така не! И не ме чепкаше, без долги разговори и објаснувања, кажи така НЕ! И замини. Се друго е џабе.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  12. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.772
    Допаѓања:
    6.152
    Да, не треба да ја ставаш на 90 додека не седне сама. Поентата на ставање на 45 е токму тоа, да се вежба да иде напред. За вртењето во круг, некои деца прво почнуваат со војничко лазење, па тек после на 4. Некои директно на 4. Зависи од детето. Едниот близнак на 8м се вртеше во круг на меше додека да му текне да почне да се влече напред. И се нервираше кога брат му му бегаше а он не знаеше како :D
    Скоро месец дена после него почна војнички да лази. Проодеа во ист ден малце пред да наполнат 15м
    Сега на 3.5 тотално нема разлика меѓу нив што беа late bloomers и тие што прооделе на 9м. Ама да имаме нешто да се замараме ние мајките, да чекаме, да сметаме, да се секираме и после кога ќе слават роденден или пакуваме мали алишта да се чудиме кога пораснале.
    Муабетот ми е, не се замарај и само уживајте во гушкање. :inlove:

На mama31, thinkerbell, Miss_S и 7 други им се допаѓа ова.
  13. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    10.700
    Јас идам да прашам нешто многу смешно, не ми се чудете на ум ве молам. Ние сме уште два дена во мк, и ќе ми требаат уште 5-6 броја пелени макс. Има ли можност од некаде на ''рефус'' да земам или да не се бламира и да барам :tmi:. Немам место кај да ги ставам цело пакување, со ранец сум, немам ни на кој да ги оставам после, џабе да не се фрлаат.

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.948
    Допаѓања:
    41.015
    Мислам дека има canbebe помали паковања,8 во пакетче, провери по аптеките или маркетите

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    1.515
    И бекутан имам видено ептен малечки, не знам колку се внатре..

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    4.840
    Да ме изненадува многу, искрено не ја форсирам за ништо, не ја гледам уште како бебе од 5 ипол месеци, ако она е големка, она си размислува како бебе од 3ипол месеци. Па така и за дремки и за све без форсирање.

Секоја вечер гледам слики и видеа од болница, од инкубатор. Тогаш бев мн збунета и не ја мислев, сега си викам како спиев мирно, а она сама таму. Мн пати ми се вртат слики плачеа бебиња кога идевме на посета и само ќе го свртат на страна или на стомак и ова уште плаче. Мн се вознемирувам кога ќе помислам дека и она така а не сум била таму да ја смирам. Како порасна.. од 2кг сега има 8кг скоро. Бебе ипол е. Прв пат вчера ја ранам банана кашичка и ми плука како фонтана на сите страни(не и се допадна баш) . И викам Не мама со нагласок на ова Не и се сецна застана и ми се натажи, очите и се наполнија солзи. И ајде ја насмеав одма песничка и си викам оо моето дете ме разбира, не е како пратходно и да кажам нешто она само се смее. Така си се расприкажав.
    Фала на совет.

На Baby warrior, Izzy_0504, thinkerbell и 5 други им се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    17.734
    Добро утро мамаситас (highfive)

Регресија во спиење на најјако, вчера бебе спиеше дури 2 дремки по пола саат :tmi: Синоќе во 7 заспа и квичкаше цела ноќ :(
    Нервоза ме фаќа, преморена сум дома ми е гнасно дури и немам кога да средам. Многу се осеќам бескорисно, со првото не беше вака дека беше повеќе спанка па си готвев, си чистев, одмарав и ептен поубаво се чувствував.
    Денес бебе будно од 6 ипол:yawn:, еве ја заспав и на тераса ја оставив да спие, па се надевам ќе и годи дождот и ќе поспие. Јас што попрво. Прибрав алишта, исмукав на брзински и еве кафе да испијам на раат, се надевам.

Вчера официјално почнавме со дохрана:inlove:
    Проба компир како за прва храна, не и се допадна баш ама апна малце.:sun: Кога ми порасна бебето, не ми се верува дека 5 цели направи, за 3ипол во градинка ќе оди :tmi:

Дада во градинка, жива преморена е:(
    Сама бара да ја легнам накај 9 и за
    5 минути е кома, сабајле не можам да ја свестам да стане.
    Од следна недела ќе почне со гимнастика дополнителна активност после градинка, се надевам ќе и се допадне. Ќе одиме прво на пробен час па ќе видиме за понатаму. Оваа година во градинка не ја запишав на ниедна активност, зашто ептен ги поскапеле за разлика од лани, а и од нејзината група нема многу заинтересирани па затоа одлучивме за нешто после градинка.:)
    Дајте предлог освен гимнастика што друго би имала како опција за активност во случај да не и се допадне. 3ипол години е, од нејзината група ги запишаа на балет, боречки вештини, танц ама тие сите се над 4.
    И локациски да е некаде Карпош 3 - Ѓорче.

Убаво ми дојде вака што се расприкажав малце. Се надевам ќе наоѓам време да си шкртнам нешто почесто тука. :)

Убав ден :rain::sun:

На Autumn Love, Baby warrior, Трагедијаупмм и 6 други им се допаѓа ова.
  18. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    5.102
    Бекутан се 16, од Канбебе старите имаше по 8 сега немам видено.
    Барај по маркетите или маалски продавничиња..

На angel4444 и јolene им се допаѓа ова.
  19. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    888
    Дојдов само да ви кажам секоја чест на мајките што сте по цел ден сами дома со бебињата :sweat:

Денес ми се погоди таков ден и едвај издржав до крај ќе припаднев. Мм работи од дома и обично е тука мегу состаноци, на пауза и после работа ја зима бебка ама денес од сабајле до вечер имаше обврски и јас папсав цел ден скроз сама. Едвај чекав да ја заспијам и да се избањам пола саат да се вратам меѓу живите.

На Mommy. S, Baby warrior, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    25.206
    Оф што да кажам не знам.. од кога е родена е претежно со мене, мм е на работа до 16:30, после тоа има други обврски низ град, или со големиот го носи/зема од родендени, тренинзи, курсеви... Така да кажи речи по цел ден сум со двајцата дома, едвај чекав септември големиот да тргне пак на школо искрено и да почне со термините после школо.

На defocus и dummy им се допаѓа ова.