Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Уф! Јас на 5ти спрат на хирургија со синко, ептен јако ми е, нема да спијам до утре сабајле. А вчера немав друга работа па гледав каде има потпорни, носечки ѕидови (facepalm)

На awl, M&M, Mama Maja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    2.716
    Ne bil tolku jak 2.4 stepeni, sega vidov

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    Зградава цело време чудно се тресе, така да нема да знам што е земјотрес, што не. Само нека не дрма јако, зашто кај од стресови за малиов сум утепана, уште тоа ми фали.. денеска се утепав од одење во вц, вечер памперс да си ставам :D

На awl, M&M, Mama Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Што прави Тео:hug::hug::hug::hug::hug:
    Мене цело време ми се причинува дека тресе, а земјотресот изгледа го преспавме со беба, не го сетив!

На awl и mariz им се допаѓа ова.
  5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Јас легнувам да одморам, ако сака нека тресе. Преморена сум, а и ако сум будна баш ништо нема да сменам. Бебуш заспа, синкп е на курс, сопруг на раб. Имам еден час за користење.
    @Mari* да сте живи и здрави вие, за некои нешта во животот не можеме ништо, едноставно така требало да биде.

На awl, girl-miri, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    zadravo mi zaspa vo niedno vreme vecer ke sedime do kasno,@AngelOfArh fativ malku od emisijava ama ova malovo kaj dava nesto da slusnes pa sreka imame paket sto se vraka do edna nedela pa vecer ke nadoknadam, eve i jas se izmolzuvam 10 meseci samo e na moe mleko nitu eden den ne i davav vestacko ,planiram dodeka da napolni godinka eventualno i 13 meseci dosta e jas mislam,@mariz kako e Teo, @Mari* gusni ja kuklata podobro leksiliumce od nea nema :hug: @Mariangel srekna godisnica od brak da ste vecni i srekni, uste mnogu godini pominati vo ljubov i harmonija, i sekako i mnogu decinja,@eleni27 ne se nerviraj ima mnogu pobitni raboti kako na primer dvete srcenca sto cukaat pod tvoeto :inlove:,

На awl, AngelOfArh, girl-miri и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Добар ден и од мене.Немам ништо ново затоа ме нема да пишам ,но:!: затоа редовно ве читам и се радувам/тагувам со секоја од вас! Секој ден се по ладно и по ладно,времево ми поминува така ,уште месец и неколку дена до враќање на работа...Ќе си пукнам ама ич не ми се оди.
    Синко расти со брзината на светлината ,ко вчера да се роди .Секој ден се по нешто ново прави .Некогаш толку многу се воздржувам да не го гушнам многу силно :worried:Го сакам најмногу и никогаш никого не сум сакала толку силно како него:l:Да се разбереме и мм си го сакам ама синко е на прво место секогаш :inlove:
    Имајте убав ден и аман веќе со тоа земјотресите (facepalm)Честам кафе за убаво расположение,бујрум kafe60.jpg

На Dzevelekova, joy1, Angel.Heart и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Zencinja fala na podrskata :hug: site ve guskam
    @Mariangel 100god da ste zaedno mila samo ubavini da vi se redat

На Angel.Heart, Mi-Ma, Smizzy и 5 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    @Sunshine_1979 Супер е, дури и одеше малку за раче со мене.. :) Седи си игра, си пие сокче од јаболко, чајче, тоа смее сега за сега. Детенцево што плачеше што е со нас во соба се смири денеска, изгледа мака си имало вчера, такво вриштење не е од така и реков јас и на мајката, дека си плаче од мака, еве после операција е супер цел ден, малку плаче, ама има разлика од пискањето од вчера. Одам да си легнам до синко, само пазам да не претече пелената, курето му е некако чудно залепено и само што мочне одма протекува.. Чаос :hug:

На awl, flower30, Angel.Heart и 9 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.930
    Допаѓања:
    152.974
    Mari mnogu mi e zal ama ne se grizi da ste vie zdravi i zivi drugoto ke si dojde.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @M&M da mila pocna po ednas vo denot da spie i da ti kazam haos sum denovive :drunk:
    @Mariangel Cestito godisnina i vecno zaljubeni i srekni da ste :inlove: Sto bidna so poklon/iznenaduvanje?
    @mari Zal mi e zagubata :( Ostani vedra i pozitivna kako sto si pa se drugo ke bide :*

Jas denes da si se pozalam deka pocnuvam da se razocaruvam od mm taman go falev tuka deka za sve mi pomaga, si se trgna covekot nekako edvaj posle rabota saat dva go pricuvuva maliot za da potsredam. Znam i on e umoren, ne e lesno cela firma i vraboteni na grb gi nosi, a bogami i doma :( Denes so edniot se skaral si zemal sloboden den bez da se najavi i lugje go cekaat, na drug kerkickata vo bolnica, tret bara avans... Sve se iznaslusav i od edna strana go sfakjam od druga sve se deram po nego da ne si stava se pri srce i da ne razgovara za rabota doma, ama pustoto nemoze :x
    Se cuvstvuvam nekako prazno periodov :u: Bas sea eve dodeka pak cistev po doma si vikam zosto ne doagja red da mi bide se tip top i plus da imam vreme za sebe za mm...Nekako denovive kratki, mi letaat ko ludi (waiting) Taman srediv se mm zaspa:^) Eve go denov letnal utre pak isto, stanuvame so sinko, dorucek pa sadovi pa malku igra, malku poveke luduvanje i koga ke dojde mm rucek pa dur potsredam doslo vreme za vecera i vo krevet. Nekako premnogu go izorganizirav "denot" i mi stana monotono (facepalm) Haha zeni, ni taka ni vaka tuku onaka :tmi::D
    Aj dajte mi ideja za dobar film pa utre da napravam nesto novo vo denot dur ne sum stanala masina :rofl:

На marince87, tina-63, Mama Maja и 7 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    На детска клиника ли сте?
    Побрзо да закрепнете.

И ние сме на клиника еве втора недела. Испотуваме анемија.
    Дај боже мирна ноќ на сите.

На Dzevelekova, M&M, mariz и 2 други им се допаѓа ова.
  13. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Дуρи сега пρочитав @Mari* ... Жалам мила. А κаκо 5ти по ρед? Отκаκо ти се ρоди малечκата ли?
    Може не е вρеме за муабетов, ама забележувате ли κолκу случаи има κаκо нашите? Јас познавам многу млади жени κои имаат бρемености со ваκов исход. Κаκво вρеме ли дојде??

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve shto bidna :D

Fala na site za chestitkite, ubavo pominata vecher so mm. Si izlegovme na vechera sami so bebush si se pochastivme i si proslavivme :) :*

Прикачени фајлови:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      229,5 KB
      Прегледи:
      107
    На Dzevelekova, tina-63, thebabylover и 25 други им се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Прекрасноо навистина..А долу картончињата имаат по некоја порака или..? И нас ни се ближи годишнина па ми даде идеја..Навистина прекрасно..А балоните во цвекара ти ги дуваа со хелиум или..? Сепак уште еднаш ке кажам навистинаа прекрасноо :)

На awl, Mariangel и Girl-Rabbit им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Da imaat sekoe posebna poraka. Inaku si kupiv boca so helium i sama gi polnev. Blagodaram :) I jas sum zadovolna kako ispadna

На awl, M&M, Kaetana и 2 други им се допаѓа ова.
  17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @Mariangel. А од каде може да најдам боца и колку е ако може да знам..Пробав да ти пишам лп но не може..

На Dzevelekova и awl им се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne znam za tamu, jas zhiveam vo Germanija od tuka si ja kupiv 40€ :)

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.604
    Допаѓања:
    76.836
    На хирургија на детско сме..
    Фала, исто и твојот дечко да се опорави што побрзо.. :hug:

На Girl-Rabbit, awl и galapce им се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Уф што ноќ ќе беше, од 9 легната, на 15 минути се буди и вреска за цицање нон - стоп! Мила си се затвори у соба, утре на школо е, мм си се префрли у дневна, "да не ни правел гужва на спалната" оти утре на работа е, работава излезе - ти си си ја родила, ти расправај се се неа!!! Пукнав од нервоза, ми се спие а тоа ѕверчево дреме во некој полусон и штом осети дека не е на цице ВРЕСКА !!!
    Најлош е моментот кога ти се мочка, ќе ти пукне стомак а она си дреме на цице, чиниш мастика џвака, и нема шанси да ја одделам од мене.... е тогаш сум со притосок 300 од мака!
    Абе завидувам на цел свет што мирно спие оваа ноќ! Како ли ќе се издржи утре денот, меѓу другото и на контрола на инфективна сме од 10?!?

На marince87, tina-63, Girl-Rabbit и 12 други им се допаѓа ова.