Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Едната нога ја кревам како фламинго и она ми седи на нога хахахахахахаха. Комедии сме. Набрзина ептен ја бањаме, косата на крај. За плаќнење ја легнувам кај мене во раце и пошто сум гола стандард зинува да цица, многу се смееме на секое бањање. Под мишка ја држам убаво иначе

На Noemi, Liza38, MariaBouli и 5 други им се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Леле мојата се плаши од туш. :wasntme:
    Каков спектакл имавме у камп у тушевите неможам да ви доловам скроз, само јака имагинација ви треба. Јас и она голи, со сапуница цели нашљакани и од позади беше свртена па не го гледаше тушот. Па коа се сврте и го виде тушот... Коа вресна, екна, мислам до Скопје се чу. Мене паника една ме фати, леле ќе дојдат луѓево ќе ме видат гола, :rofl::rofl::rofl: пробувам да ја исплакнам на цицка ја стаив па директ од чешма се бањавме, клекнував, се вртев, гимнастика... она уште писка... :whew: и сеуште не сум пробала пак со туш :worried:
    А дома, ние на почетокот у коритце со подлога, па продолживме у мијалник од кујна зошо голем ми е мијалникот и таман и беше, се дур не почна да станува...
    Сеа во коритце се префрливме пак, па си ужива несака ни да станува си кулира госпожа... 8) дури си залегнува, си знае као треба :lol:

На 1209, Peperutce6, dummy и 6 други им се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Тргнав да се пожалам тука дека детето ми настина зошто вчера сабајлето стана закукана, цел ден проѕирни течни мрсули, ноќва исто. И си реков чекај бе јас да пикнам рака во устата, кога да осетам - гребе. Па и дадов стаклена чаша, чука убаво :rofl: Е сеа дали е еден дали два појма неамам, за жива глава не ми дава да видам, и со прст кога чепкам ептен протестира.

Ама ме израдува хаха :inlove:

П.С. со среќа на моите цицки сега :rofl:

На Izzy_0504, MeowMeow, LiquidLuna и 21 други им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.042
    Допаѓања:
    77.892
    Нека се редат како бисерчиња :) Пробај ѕирни преку чашата, најубаво така ќе видиш...

Мојава одамна има убаво израснати, ама до сега се случи само 2,3 пати малкуцка да гризне :sweat: Арно не и текнува повеќе...

Ние поарни сме, земавме малку здив. Па психички се опраив и јас. Не спиеме, ама битно сме здрави:whew:

На Viktorijaaa5, MamaCara, merriel0 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.120
    Допаѓања:
    13.296
    Рана ми направи еднаш.:drunk: Нека се редат како бисерчиња.:sun:

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kjara2025

Kjara2025 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    82
    Нека се редат бели како бисерчиња.
    На мојата кога и излезе првото, одма се фати за работа...гриц гриц...и со антибиотик бев :sweat:

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    8.146
    До кога мало дете е стварно мало?!

Деновиве (некој период уназад) пробувам да воведам најразлични работи што знам дека ги прави како што треба во градинка, ми кажале воспитувачките дека одреден принцип тераат. И нормално бабите сезнајковци со мислење
    Јас: остави ја да јаде сама
    Тие: ееее ти што ти смета да ја нахраниш, цел живот ќе јаде

Забелешка:дете стварно си јаде само и со помалку и помалку неред

Јас кога влегуваме дома: Х седни да слечеш патики, не се шетаме низ куќа со обувки од надвор
    Тие: ееее пак ти што сакаш да прави мало е...
    Дете е 2 години и 9 месеци, може личи мало ама воопшто пак и не е
    Забелешка: во градинка сама соблекува топлинки пред дремка и си се мести во кревет.
    Дома - по 100 повторувања седнува и сама си ги соблекува патиките
    Уште може ќе се прошета низ куќа ама се повеќе се разбира дека во претсобјето треба да седне.

И ова само дел ситуации. Не дека сакам јас на 3 години научник да направам, далеку од тоа ама некако ми личи дека веќе и не е толку мало за одредени работи да ги прави.

На Izzy_0504, MamaCara, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.985
    Добро луѓе што да правам со свекрва што на секое мое искачање до веце и дава на бебка вода да пие ако ика.. Месец ипол е и СТО пати сум кажала дека нема потреба од вода, ќе и помине само, мала е за вода плус на мајчино млеко е. Ова е скроз не почитување и зборено е многу пати и пак џабе.

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.173
    Допаѓања:
    184.991
    Ќути ако е само вода
    Може и лимонче да капне у водата
    Седни и викни ја речи и не сум слепа гледам дека не почитуваш тоа шо сум кажала
    Или почитувај го мојот збор или ке ме доведеш до свршен чин да забранам дете гледање

На MeowMeow, 1209, јolene и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Неделно денес оваа мајка си направи pantry :rofl: Кујната ми е малечка, и доле е машината за садови, рерната и фиоки и толку, па се друго е горе, а ми доаѓа височко, и затоа се решив шкафот во трпезаријата (што е во кујната технички :rofl:) да си го направам за храна. Плус до пред бебка имав само макарони и шпагети, сега триста работи излегоа и не можев да функционирам веќе.

Е сега само не можам да се решам дали е тапа вака да се гледа (зошто е со стаклена врата) или да порачам од тему налепница како на сликата да ставам...

Прикачени фајлови:

На le.soleil, lala15, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  11. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    887
    Вака ако е фино средено би било жално да не се гледа од налепницата :inlove:Налепница само за несредени ствари

На mama31, MeowMeow и MariaBouli им се допаѓа ова.
  12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    46.622
    Јас и сликам навечер и илустрирам книга:D Почнувам накај 12 откако ќе средам се по дома. Ама затоа не спијам и тоа си носи свои ризици, пример сабајле 5 ме фати, ама оти легнав во 2, а он нешто немирно спиеше и до 5 се презаспивавме, ама сабајле па поспа до 10 па и јас со него.
    Јас сум без маж, у странство е и искрено многу ми е тешко, многу потешко од кога беше бебе.
    Ем нема дневна дремка и постојано по цел ден е анимирање, трчење да постигнеш се, јадење кога има кога нема, се снаоѓаме од свекор нешто, кај моите, ќе купиме нешто…а не дека е јадач некој де.
    Константен хаос, а јас константно исцрпена, ама ако не го правам ова за себе вечерно време мислам дека ќе шизнам.

Осеќам дека телото си го зема даноков од целиот овој период, не ми е добро, а не знам што ми е.
    Еден куп симптоми имам чудни,
    Чатов вика качен кортизол, нема да ме чуди.
    Болки во желудник и гадење константно секоја ноќ.
    Акни, крварење меѓу циклус, симптоми на уринарна, а све е чисто, тахикардии, рандом остри болки насекаде во телото.
    Вчера се исплашив дека може удар ќе имам, ама и анксиозност малце ме мава.
    Тешко ми е ама гурам. Не помага што сеуште 2.5 г подоцна го презаспивам по 3 пати мин.

Одам да чистам.

На mal.ecka, Autumn Love, Carolin. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    46.622
    Дефинитивно не е, моево е толку строго што не дозволува никој дома да влегува со патики, никаде, и кај моите и горе ако е во патики одма ги слекува и носи во ходник.
    Палто исто.
    Само мие заби, кога е завршен си јадење си носи во кујна, пробува сега сам да се облече, задолжен е да чисти по него и да си ги собира играчките, јаде сам.
    Е сега нормално дека знае да изведува ама 80% од времето ова го прави.
    Воошто не мислам дека се мали за такви работи.

На Izzy_0504, lala15, Autumn Love и 6 други им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    46.622
    Нема да ја оставаш и сериозно ќе и кажеш дека му штети на бебето и дека ако не прекине веќе на да биде во нејзина близина.
    Се надевам дека не е вода од чешма.

15. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    2.570
    Да си кажеш на маж ти да и свика. Ср знае дека треба да почитува што ќе и кажете вие, вие сте родители. Чим викаш до сега не те регистрира тебе редно е да настапи маж ти, а искрено одма требало преку него. Кај нас многу почитуваат сите, и од моја и од на маж ми страната, еднаш само се деси свекрва ми да сака скришно чорапи да и облече дома кај нив и маж ми ја построи убаво како што треба, од тогаш не и текнало да напраи нешто без да праша

На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Па планот е да биде средено :D не ни имам многу избор освен да средувам хахах

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    9.917
    Мојава на 9 м мед и даде. :x Скришум... Беше со татко ми кај моите оставена ќере на кратко, и дошла свекрвата. И кога татко ми излегол во двор да пуши цигара, свекрвата скришно и дала мед. Не можам да сфатам зошто. И во туѓа куќа низ кујна да бараш мед бре. Тато жив се изеде што отишол на цигара надвор.
    Па на маж ми на само му рекла ама со тон на гордост. Маж ми цел ден се туфкал како да му каже. Мислам дека кога ми кажа, инстантно ми се запали главата. Тоа беше прв и последен пат свекрва ми да биде на само со бебето, без мој, на маж ми или на мајка ми надзор. Среќа на ќере ништо не и бидна, освен запек 2 дена.

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    6.845
    :o:swear: Само не ми е јасно кој им е филмот? Плус мед е опасно пред 12 месеци. Цццццц

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Еј супер изгледа, камо мојов дел вака да изгледаше а голема кујна имам ама џабе све немам време. Женава што ми чисти еднаш проба да средува ама се ми испомеша к маж ми се наљути па си продуживме со хаосот :rofl: сакам и ја вакви стаклени садови од каде ги имаш земено или пластични се? Ме мотивираше сеа да потсредам и ја вака :makeup:

Последна измена: 13 октомври 2025 во 07:54
  20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Бројче немој вака да ме потресуваш... Омилена си ми тука :l: Расчачкај ароматерапија, се прават предобри комбинации у ролонче за секакви состојби и какани чувства.

За книгата алал, за све по ред. :inlove: Само некогаш едноставно треба само да се биде. Ти не застануваш зошто ако седнеш ќе треба да овертинкаш а реално, баш си у средината на голема промена. :smoke:

Држ се:f:

На 1209 и Carolin. им се допаѓа ова.