Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    406
    Јас со свекрва ми од секогаш сум во никаков однос уште кога бевме со мм дечко и девојка во се му се мешаше таман сме изглеле го вика дома нешто да и помага или не и било добро ако не иде ккога ке рече она одма кавги на мајками и пишува мене ме вреѓа после останав бремена кога правевме регистрација све добро пројде во кафана кога се враќавме во такси се налути и наперави триста чуда полиција моите ги вреѓаше изнзборе све зошто не смо отишле прво кај неа дома а нас ни беше да идеме да земем алишта дека бев скоро 9ти месец и скав да се пресоблечем па ке идевме ама она тоа не го сваќа на пораѓај ни дојде да го види бебе ни праша после некој месец дојде добро траев реков ајде ке попуштимпак добра бев а моите више не запраеја моабет со неа поготово таткоми дека многу ги извреѓа надовор пред зграда пред људи она од секогашш била таква на мм му правела проблеми со сите е таква после на свадбата крштевка и прв роденден на син ми пак од сабајлето исто го пријави од мм таткому дека ја тепалго зедоја во полиција а тој појма немаше со нас беше дома дека они се разведени и тогај правешепроблеми на кумата и пишуваше погрдни зборови после пак бев добра ради мм што увекк и се смирува и и прави чејфоој зборев со неа ина се понаша како ништо да не било ама сега пред 2 недели пак направи драме ме вреѓаше дека мм не заминал да и помогне нешто кога она сакала и тогај и јас све и изнакажав и више не сме збореле ни кај нас дошла и реков неможе дека ние сами живееме со мм сега утре и е роденден и на неа и на мајками кај мајками ке одиме а кај неа јас несакам мм изгледа сака за пак да не прави проблеми она

2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Дали на еден или друг начин пак ќе вреѓа. Прави си кеифот и ич да не ти чуе. Ми личи ко жена некое растројство да има искрено... xD Разбирам скоро све од дешавкиве на членките, ама ова да си дозволи БАБА да вреѓа е стварно ниско.

3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.963
    Мамаситки како сте :D
    Кај мене секој ден ист. Стани среди бебе, успиј нахрани, кога ќе дојде мм ручек, ако спие бебка гледаме некој филм и то је то. Навечер де молиме госпожа да спие убаво, ама никогаш не се знае каква ќе биде ноќта. За некој ден треба пак да добијам. Ми рече докторката дека и овулација сум имала на десен јајник, и викам фала докторке да знам да заклучам таму 8) Сега доаѓаат гости да ја видат, и значи бацувањр по лице доближување а трујат на парфеми, цигари. Не знам како да кажам да бидам ли скроз директна не ја фаќај по лице. Тоа мислам дека е основна култура или дека ја таква сум па мислам сите се.. Посебно кога ќе почнат да ја бацуваат збеснувам.

@Ladyme како си? Се опорави ли малку? :f:

4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.569
    Допаѓања:
    14.067
    Нормално дека ќе бидеш директна. На нив кога не им работи паметот, мора да ги потсетиш.
    Јас освен најблиски (родители, брат ми и сестра му) никој друг не примав на "повојница". Како народ си го имаме оноа ништо не ми е, алергија е само, а оно партал болни. Епа за чест на некој јас главата да си ја чукам не фала.
    Многу фино ги откачував. Не може да ми викаш не бе здрави сме, а кога ќе дојдеш детето да ти кашла. Тотално нефер.
    А за бацувањето јас одма кажувам и тргам бебе и не ми е воопшто непријатно.

На Carolin., Anaroz1, MeowMeow и 3 други им се допаѓа ова.
  5. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    358
    Ако се безосетни во овај период на секакви можни настинки да бакнуваат бебче, ќе им кажеш во лице. Макар што никогаш не треба да се дрзнуваат да лигават бебе ни на лице, рачиња, ама толку е свеста кај луѓево.
    Баш ако толку многу го сакаат бебето нема да го бакнуваат.

На Надеж♥️ и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  6. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    1.963
    Мене па ајде да не се навредат. Незгодно ми е . Им кажувам индиректно, ја зимам демек и се спие. Ама очигледно мора да се смени нешто зашто жива се изедов. На што личи бацувањр на бебе што нема ни два месеци. Ние сме со свекор и свекрва и сите минуваат и сите ја зимаат и многу се нервирам. Едвај чекам да најдам и ја работа , и мм да дигне некој кредит да си купиме стан зашто косата ми обеле на млади години. Многу се нервирам од простиов народ и ептен ми е криво што сум таков карактер место да ги отерам у пм.
    Тетка му секоја вечер у 8 до 9 ипол дреме не можам што се вика ни маж да гушнам. Ненормална работа.

7. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    8.864
    Најдиректна да бидеш, и око да не ти трепне.
    Твое дете е, ти одлучуваш. Кој како сака нека сфати, ти само си го заштитуваш бебето кога е најкревко и тоа е тоа. Барем јас така ќе постапувам кога ќе се роди моето бумби.

На Carolin., Anaroz1, merriel0 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    358
    Нема да си толку емпатична кон нив кога немаат осет со бебето. Не може да се лигави бебето, да и дишат во лице или да се префрла од раце в раце, нека ти се лутат слободно.
    Нека си лежи беба и нека ја гледаат, што е тоа да мора да се префаќа ко штафета за да знаеме дека многу го сакаат детето абе ајде.
    Кога ќе настини пак на тебе останува грижата, ги нема тогаш вљубените во бебка да си ја акаат главата во 3 ноќе.

На 1209 и merriel0 им се допаѓа ова.
  9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.472
    Овој феномен јас многу сакам некој да ми го објасни. Значи свекрвата уште од ден 1 само во раце да ја држат со свекорот. И само им објаснуваме со мм дека нема потреба, и свекорот е разбран, ама она, не бе. Плус сега веќе е порасната, и свекрвата не може да ја држи зошто е шеќераш, и го тера свекорот да ја држи за она да ја гледа.

А мојава е веќе 8 месеци, значи седи, си игра, башка баш е забавна за гледање на тој начин, затоа што ги игра играчки, си брбори со нив. Во раце ништо не прави, дреме.

Ама не, еве вчера беа си отидоа со Леле баба ич не те подржавме денес. Во прашалници останав затоа што свекорот си седеше доле до неа си играа. Ама она ем може да ја држи, ем не може да седне доле, ем не може да ја смири. Епа сега ако не можеш, ќе си седиш од страна ќе ја гледаш и готово.

На Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.236
    Ја со маж ми имам ова хахаха. Од релаксатори, креветчиња со нишкање, со музика и што уште не кога е мирна и си седи он решава дека сака да ја држи ]:) абе остај не дирај лава док спава ама сакал да ја гушка и така :party: кога ќе заплаче а сме двајцата дома него го гледа за да ја дигне во раце :rofl:

На Carolin., Peperutce6 и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    35.314
    Пу пу , не важи гледање без држење. :D
    Свеки па гледа само да го седни и остави. Апла ми кажа дека ѝ е тежок па неможе многу да го држи. Ја разбирам многу добро за тоа хаха.
    Ама веќе се во период каде што нема потреба толку држење. Ни он не сака толку.
    Сака да си игра на подлога, сам си се занимава и да го оставам 1ч. И баш како што викаш, си брбори, во некој негов бебешки свет си е.
    Прекјут ми е кога го гледам.:inlove:

Во врска со бацување бебе.
    Немојте да дозволувате. Нема не ми е згодно. Треба на другиве да не им е згодно, ама многу не разбран народ сме.
    Ако нѐ излигавиш бебе, не го бидува.
    Комшивка еднаш се осуди да го баци за раче, фино лепо кажав уште еднаш така не. Може ми се налути, ама баш ми е гајле.
    Бабите и дедовците кога го бацуваат на ноџе (читај, на ноџе со чорапче) ме вади од такт, не па други на раче што веднаш ќе ги стави во уста.
    Не молчете, дека после тие луѓе нема да се со вас во 2 сабајле кога ќе настинат.

На Noemi и Spidy им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    4.835
    Никаква Пеперутче, вчера бев на инфузија пак, омалаксана, главоболка доста. Ништо не јадам, желудникот ми е надразнет и цел ден сум со двопек. Дојде свекрвата ја чува малата. Глава неможам да кренам. Се надевам ќе се средам деновиве.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    110
    Стомачен вирус бебе

14. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    3.117
    Толкју без осет да се бе...

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    24.717
    Само да ви кажам, многууу е полесно откако ќе проодат.
    Како мајка, на дете кое освен во раце, друго не прифаќаше, дете кое си беше буце и раце ми паѓаа секој ден , те за спиење денско, те за кога е будна. Сега сум препородена. По саат се заспива навечер, зошто со црви во газот е, амаааа друго е раат.
    Вчера си лежам на гарнитура, мм со мене. Она еден саат си зимаше една по една играчка од корпата, ми носеше и јас на секое морав да кажам ФАЛААА. Ако кажев благодарам ме гледаше чудно и хм хм хм ми збори, да кажам фала и она повторува по мене.
    Пре интересни се.

На LaTama, thinkerbell, Carolin. и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.104
    Допаѓања:
    13.289
    Кога проодевте бибо?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.885
    Допаѓања:
    24.717
    Недела две, откако наполни година се пушти сама и не застана хахаххаха
    Пред тоа чекор два знаеше да направи од - до некое место. За раче фатена одеше уште пред годинка. Ама сама заоде тогаш. Па ај што оди, ама што се пентари на се. Ново и е трчање по гарнитура (facepalm)

На Carolin., Ladyme, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.040
    Допаѓања:
    77.882
    Ах, чекај малку... не викај два пати само :D

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    25.198
    Се е полесно како растат. Јас едвај чекам мојава да почне да седи, барем додека правам јадење да можам на земја или во хранилката да ја ставам. Кога породуваат пак, човечиња, секаде сами стигаат, не ти се веќе во раце нон стоп.

Туку дојдов да кажам дека 5 скок ме уништи, на раб на нервен слом сум, не можам повеќе. На моменти сакам да избегам од дома, неподносливо е колку вришти ако не ме гледа пред неа. И цело време сака да е во раце, да разгледува, ме пукна. Не можам ни ручек да направам, ни до вц да одам, ништо. Кафе со денови не сум пиена, ќе полудам мислам. Ова досега најтешкиот скок дефинитивно. Дали и се поклопи и со запчето, ма да тоа веќе си расне не верувам толку да ја боли.
    Почнав со дохрана пред 4 дена, ужас и тоа, затвора уста, плаче, не сака воопшто да јаде. Не форсирам, знам дека и е ново и непознато, ама ме плаши дека нема да сака да јаде.

Во неделата и правевме крштевка, помина и таа обврска, супер поминавме. Беше многу весела, на сите се смееше, одеше кај сите. Е од понеделникот наваму, уста не затвори ама буквално. И тоа не плаче таа, директно хистерично вреска.

На thinkerbell, Carolin., azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.771
    Допаѓања:
    4.673
    Направи пауза со пробувањето вкусови па пробај пак по една недела, @Feniksgirl мислам ја имам читано со таков проблем.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.