joy potpolno te svakam, i jas edvaj cekam da zavrsi godinava,tezok period od sekoj pogled i jas mn pati vikam da idam negde sama da odmoram od se. ke iizdrzime,silni sme po dozdot ide sonce taka vikaat
Здраво мамички. На си побрзо оздравување и на вас,на малечките и се разбира на мажињата.Ние стандард станати од 7,игравме,јадевме,се прошетавме па го заспав.Јас направив ручекот,лупев и мелев домати после баба само да ги среди,ќе редиме во шишиња за зима.Викендов се спремаме да правиме ајвар синко ќе оди кај другата баба таман да се видат.Засега тоа додека не се разбудил да пијам едно кафе на раат,па да го наранам и таман баба му ќе дојде од раб а јас заминувам.Се читкаме мамички.Поззз
@azelea за плачењето,да не одам таму офф. Кога му земаа пев пат од вена,тој плаче,јасго држам и рикам погласно и од него. Сестрата што боцкаше ме.прашува,плачете само ради боцкањево или ви кажаа нешто лошо. Реков само дека се ни се насобра. Послеените два пати,сирото не ни плаче,ама се научив да му одовлечам внимание и да не му давам таму да гледа. А ставањето бромила? Се чувствувам виновно за секоја негова солза,ама сум безпомошна. Рипа и во сон од страв ама белки нема да му останат трауми само резултатите да се добри. Денес малото спиеше до 9 и во 12 заспапак и уште спие. Не е својствено за него. Уште прима линдацин ама сега и накашлува ради шлајмови. Да сме дома ке инхалирам ама..
Траума ќе има, особено ако постојано го боцкаат и му стават канила во рака. Син ми беше 24/7 на инфузија. Од ведро и дете посотјано во акција, се претвори во дете кое се плаши буквално од се. Несакаше од дома да излезе. Плус се погоди и лош период. Треба време. Ама ќе заборави. Не очекувајте чудо за три дена. Може да трае и со месеци. А вие мајки малку похрабро. Плачење пред нив никако. Јас плачам овде, плачам на мајка ми ама пред син ми никако. Детево ми се губеше во раце, паѓаше. Седум дена. Еднаш дали заплкав. Морав да бидам силна за него. Мајки сме. Мора да сме силни.
Леле што ќе беше ова, сите болни. Синко ми настинал душа ми се стега кога кашла. Цела ноќ ми се мачеше неможеше да спие од тоа што само киваше, кашлаше и носето затнато му беше, а еве денес му тече како чешма, само одам по него и го бришам, а тој сирот кога ме виде со марама бега ич не дава да го бришам. @AngelOfArh ве гледав и јас, бебуш ти е златен
Синко сега кога беше неарен со висока тт,заврши на инфузија па му ставаа канила за ако треба последователно да прими уште инфузии да не го боцкаат.Таму се исплаши мн.Дома вечерта ни беше кошмар се будеше на секој пола саат со пиштење и не сакаше да лежи седнати во раце ми спиеше,утредента така така.А сега веќе како ништо да не било.Гушкај тарзанчето мало,побрзо да си одите дома и ќе заборави ако се малечки во нив се кријат големи херои.
@Mariangel среќна годишнина, уште долги години да си славите со многу дечиња и браво за изненадувањето. @mariz побрзо опоравување на Тео, душиче мало над денес ни е годишнина од првото излегување со мм, пред 6 години се запознавме на манастир, па денес ќе појдеме заедно со синко таму ако е убаво времето. Убав ден мајки.
Да поминат веќе овие 40 дена затвор да се измешаме и ние со луѓе Читајќи ве ме фаќа малку страв од тоа што допрва следува со малата, но си се тешам дека сите деца не се исти па можеби јас ќе имам среќа со умна ќерка
Прв пат ми беше Јуле. Сега и јас сум свесна дека ако јас плачам тој уште повеќе. Ама кога гледа човек со се што се бори едно човечко суштество ова навистина е само ситна точка.
Јас кога одев во детска клиника, особено на детска неврологија, незнаеш колку бев благодарна што син ми е здрав. Се кршев милион пати во минута. Си велев и сеуште велам, само здравје. Друго не вреди ништо. А за дете боли до коска. Се надевам дека ќе останете на таа дијагноза, со оглед на сите тешки дијагнози кои ги среќавате.
Од кај да почнам, незнам... Децава ме црпат и полнат истовремено, додека се будни немам одмор кога ќе заспијат ми фали вревата. Сега спијат, а јас го користам времето за одмор Синоќа успеав да ги избањам двајцата (како? Немам појма!) и го чекав мм за и јас да се средам, ама не ми успеа и затоа денес шетам со пунџа фризура и чекам подобри времиња. Имам и јас за вечер гости најавени и после ќе пробам да направам кифлички за мрзливи домаќинки (готово лиснато тесто полнето со моцарела и салама или што се најде во фрижидер). Ме чекаат: куп алишта за перење, хаос во спална и детска, трошки насекаде, ручек да направам, купатило да светнам... Не е многу, а? И прозориве ми плачат за чистење, се си мислам магла е надвор Во последно време осеќам голем товар носам на грб, околу децата и домот е се на мене, ама па срцето ми е полно ќе се издржи имам среќа што децава се добри, здрави и не бараат многу, едноставно само се деца Мама ми доаѓа наскоро, прееемногу сум среќна, ја немам видено 7 месеци, а знам и дека ќе ми олесни и помогне многу. Една е мајка! @Mari* @mariz
Mnogu tmuren den, takvo mi e I raspolozenieto deneska. Go mrazam ovoj period koga naednas od leto doaga esen, pocnuva i porano da se stemnuva, a sto ubavo si setavme prikvecer. Odmorite pominaa, desavkite zavrsija I sega monotonija ke ne ubie. Vremevo leta, ko vcera da bese koga se rodi sinko, koga ke mi tekne kolku tezok period bese toa. 24 casa bese obesen na cice, pa davaj mu plus dohrani, pa mnogu mi bljuckase, samo povrakanici cistev I perev... Prvo dete neiskusna majka, toa e. Vi posakuvam pobrzo ozdravuvanje na site, dali od vremevo dali virusi se kojznae, citam site bolni
@joy1 потполно те разбирам, и јас имав еден пост објавен за жолта минута. мене па и нема кој да ми ја чува бебушка, малку да излезам да наполнам батерии така сама во мир и тишина. Среќа бебуш е мирен па со синко излеговме сите тројца се ашкавме без цел, планот го правевме попатно. Искрено убаво ми дојде, едно добри три саати потрошивме. Дома оставив се така, садови неизмиени, алиштата до пола пружени, се налутив и си реков узлегувам. Жена, се ќе истрпиме, цела планина на грб ќе ја ставиме, и се ќе средиме на крај и потоа пак сме биле послабиот пол.
Периодов е катастрофален со настинки, вируси, бла бла. Сите киваме, носеви ни течат, абе хаос. Само нека поминува со лесно. Бебуш вади забчиња, нервозен е цело време, кенкав. Двете доле ги извади, сега едно горе му расте абе луууудница. Ама ќе помине све. Денов тиња, глава ме боли цел ден. Ај доста го тупам, ве гушкам сите, ако ви се пие кафе ајде повелувајте
Леле јас цела во паника сум, синко клапна одеднаш и се тресеше и му измерив 39.4 температура, му дадов сирупче 38.7 има сега, 15мин од сирупот. Ми рекоа нормално е да качува, но сигурно до волку не е... да се вратам назад ке треба
Не знам што да ти кажам искрено, немавме ние температура. Да се консултираш со доктор најдобро. Јави се на детска хирургија прашај, моше е само реакција на операцијата.
Umorna umornaa umornaaa umornaaaaaaaa ne znam ni jas kolku silno da vikaam za site da me slusnat Nemam zelba za nisto, ednostavno smaceno mi e od se bukvalno, ohh tezok ovoj zivot u p.m. Aj da se zabrisam i da prodolzam ponatamu, cunki od urlanja, nervozi i placki, vidov deka nikakvo fajde nema