Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. jungle

jungle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    363
    Немаш толку проблем со дремки и прозори на будност колку што е проблем и тотално погрешно бебе од 2 месеци да се игра и врти низ раце во 9 и пол.
    И кога ќе си легне во 11 можеби? Престимулирана е.
    Бебе во затемнето, тивко и со бели звуци околу 7 и пол 8 макс.
    Нормално е да ти стане ноќе повеќе пати, не е робот да спие цела ноќ ама не е ок и да седи до 5 сабајле.
    Вадење во светла соба не, со шшкање, галење, млекце и ќе презаспие по одредено време.
    Измешани и се ден и ноќ, но кога ќе фати ред нема ни да имаш потреба да ја будиш преку ден затоа што толку мало бебе реално има потреба од сон околу 15 часа во деноноќие.

На merriel0, naturally и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.660
    Иначе сега го читам ова пак.. јас не ја одбивам скроз, преку ден цица 4 пати и не планирам денски да и скратам уште. Кога ќе тргнам на работа претпоставувам ќе цица два пати отприлика

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.047
    Допаѓања:
    77.904
    Е кај мене нема кога преку ден, одам само прва смена... кога преспала рано прва дремка и има 2 дремки преку ден, на втората дремка цица некогаш (веќе доста ретко). И тек навечер. Ама добро мојава е веќе скоро 15м.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.660
    Да да поголеми сте вие.. Не знам јас планирам докај година и толку ама ќе видиме

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.255
    Допаѓања:
    17.738
    @Peperutce6
    Бебињата ни се една недела разлика. Кај мене тоа прозори на будност ништо не функционираше, секако е пробано. Од првата ден кога е донесена дома навечер ми спие, да не се подречам, во 21 часот ја бањам, масажа, ја шетаме низ собата за спиење и веќе е круша, гасам ламба, затемнето да е и веќе знае дека е време за спиење, јас легнувам до нејзе. Ми се буди за цицање еднаш, цица и одма заспива додека не се раздени. Штом види дневна светлина будна е и спремна за играње, од 8часот не спие покасно наутро. После тоа немаме никаков ред во текот на денот со спиењето, секако е пробано.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    1.532
    Ако во 9 почнуваш да ја бањаш, и тераш рутини, значи заспива во 10. Тоа е касно. Бебињата треба да спијат по околу 12 саато ноќно спиење, што значи ако спие до 8, значи да си ленува околу 8 :) Тоа после ќе ви помогне и за дневние дремки. Не мора да значи дека ќе имате совршен распоред, за жал не се сите деца како по книга, ама барем каков таков :)

На јolene и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  7. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    302
    И ние немаме ред ..да ви се приклучам на клубот мојата на 4ти Август е родена,не ја бањам секој ден секој 2ден ја бањам,ние заспиваме различно околу 10-11 а спиеме до 9ипол.Менува неколку пати..не пратам скокови итн .Поз до вас :)