Немаш толку проблем со дремки и прозори на будност колку што е проблем и тотално погрешно бебе од 2 месеци да се игра и врти низ раце во 9 и пол. И кога ќе си легне во 11 можеби? Престимулирана е. Бебе во затемнето, тивко и со бели звуци околу 7 и пол 8 макс. Нормално е да ти стане ноќе повеќе пати, не е робот да спие цела ноќ ама не е ок и да седи до 5 сабајле. Вадење во светла соба не, со шшкање, галење, млекце и ќе презаспие по одредено време. Измешани и се ден и ноќ, но кога ќе фати ред нема ни да имаш потреба да ја будиш преку ден затоа што толку мало бебе реално има потреба од сон околу 15 часа во деноноќие.
Иначе сега го читам ова пак.. јас не ја одбивам скроз, преку ден цица 4 пати и не планирам денски да и скратам уште. Кога ќе тргнам на работа претпоставувам ќе цица два пати отприлика
Е кај мене нема кога преку ден, одам само прва смена... кога преспала рано прва дремка и има 2 дремки преку ден, на втората дремка цица некогаш (веќе доста ретко). И тек навечер. Ама добро мојава е веќе скоро 15м.
@Peperutce6 Бебињата ни се една недела разлика. Кај мене тоа прозори на будност ништо не функционираше, секако е пробано. Од првата ден кога е донесена дома навечер ми спие, да не се подречам, во 21 часот ја бањам, масажа, ја шетаме низ собата за спиење и веќе е круша, гасам ламба, затемнето да е и веќе знае дека е време за спиење, јас легнувам до нејзе. Ми се буди за цицање еднаш, цица и одма заспива додека не се раздени. Штом види дневна светлина будна е и спремна за играње, од 8часот не спие покасно наутро. После тоа немаме никаков ред во текот на денот со спиењето, секако е пробано.
Ако во 9 почнуваш да ја бањаш, и тераш рутини, значи заспива во 10. Тоа е касно. Бебињата треба да спијат по околу 12 саато ноќно спиење, што значи ако спие до 8, значи да си ленува околу 8 Тоа после ќе ви помогне и за дневние дремки. Не мора да значи дека ќе имате совршен распоред, за жал не се сите деца како по книга, ама барем каков таков
И ние немаме ред ..да ви се приклучам на клубот мојата на 4ти Август е родена,не ја бањам секој ден секој 2ден ја бањам,ние заспиваме различно околу 10-11 а спиеме до 9ипол.Менува неколку пати..не пратам скокови итн .Поз до вас