Значи сите си имаме свекривици хаха. Нели ја сеа ја успивам после саат ипол будност, не сум требала така она не е болна да спие цело време Штом спиела до 9 таман било да легне накај 3 па накај 7 и после да може да спие во 11. Важи. Јас си го јадам стапот по цел ден и ноќ. Плус си дава детето знаци на умор...... Ама во нејзино врме така било па мора и да е во мое
Ама многу ги допуштате свекрвата до приватноста како знае она од која града повеќе цица бебе? Баталете не им барајте помош и нема да знаат, да многу е потешко ама јас сум во шок какви работи им дозволувате, да ви перат алишта без прашање, да ви допираат бебе нафрлано, да влагаат во спална да ми го парадираат бебето како маскота. Нека проработи малку тој мајчински инстинкт да си ги заштитите децата.
Женски немојте вакви ствари да дозволувате. Искрено нејкам да сум ви во кожа живеете во заедници што побрзо иселувајте се во ваше или под кирија за мир и спокој. Бебе не давам никој да ми пипка и мајка ми инсвекрва ми ме прашуваат дали може да ја дигнат од подлога, гости кога доаѓаат во релаксатор е најчесто врзана си ужива и не ја фаќа никој
Они врска немале што прават и кај тераат. За жалење од денешна гледна точка биле. Со свекрви дома, срамота морале ручеци, перење. Ги болело, не ги болело никој не ги прашувал. Е ама ништо не научиле од тоа што се мачеле, наместо на свежо породена снаа да и оставиш простор и да и помогнеш со јадење, они у спална да и видат цицките на снаата. Оти тоа нели е прилика, друг пат ќе нема. Најправилна одлука што сум ја донела у животот, да не викам свекрви и мајки после пораѓај. Абе уште си се тапкаме по рамо колку добро се справиме со целото лудило. Јас официјално почнав да воведуваме скрин тајм, оти не иде повеќе. Особено ко е дома. Не сум горда, ама па арно што и две години издржавме со 0 минути на ден. После почнав за заби миење по 2-3 песнички. И сега на 2 г и 3м, ако е времето врнежливо или е болна давам на два пати пред и попладне по 10 мин. Ко хипнотизирана е. Сега за сега само песнички пуштам и еден цртан за една принцеза како мочка на нокшир. Демек да ја мотивирам поскоро да фрлиме пелени, ама слабо нешто. Е ама затоа не спиеше цела ноќ пд возбуда со цртанот и затоа цртани ќе почекаат додека уште малку.
Е овој момент стварно не можам да го сфатам. На мајка ми дури и директно и го зборам и само ќе ми каже Е акоооо де јас да ти кажам ние како сме правеле...
Јас понеделник заминувам конечно Германија кај сопруг,кој ме читаше знае Така да ќе истрпам уште некој ден
Ја држиме во раце, така спие преку ден, наголемува со тежина се потешко е. Сум пробала да ја носам во спална, плаче, вришти штом гледа друга просторија, само се врти лево, десно уште толку се расонува, пробав на неколку пати и се откажав и креветче имам таму, така стои, еднаш не е легната во него. Преку ден сум сама, буквално штом ќе заспие, уште да не дишам, ако ја спуштам на кревет за 5-10 минути отвара очи. Ако легнам до нејзе понекогаш знае да потера да поспие 40 минути. Имам и мече, на почетокот и го пуштав првите недели, исто и на youtube пуштав бела музика и така продолжуваше да спие кога ќе стане во 5, 6, 7 наутро, ама веќе тоа не функционира. На темата свекрви за среќа немам проблем. Жвееме во иста куќа на различни спратови, се качува само ако ја викнам, а тоа е ретко, ќе ми ја почува пола саат максиумим ако треба да завршам некоја работа, знае да си кажува како било во нејзино време, како правеле, ама со мое бебе не направила ништо без дозвола, секогаш прашува.
Стварно се чудам зашто им се ќути и јас. Видела нема никој и испрала све, како бе и текна тоа жити све, какви се жени не постојат… Или да ви влегуваат во соба, па го носат во дневна па не може да им се каже ништо аха важи. Партал ќе ја направам, значи не може некој да ми кажува како да си чувам мое бебе и точка колку сакаат нека се лутат. Она може да кажува ја ќе ја гледам и ќутам како па да не. Пресечете на време, не дозволувајте да се нервирате и да собирате во себе затоа што ќе се налутела свекрвата, стварно не е битно и вредно.
Речено и е сто пати ама едноставно нема разбирачка, ај на клоци д аја извадам ако не се разбира. Има една поговорка, со лош човек можиш на крај да излезиш, ама со неразбран тешко.